Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Θεσ/νίκης: Καταγγέλλει το πραξικόπημα στη Βολιβία και εκφράζει αλληλεγγύη προς το λαό της χώρας

Σε ανα­κοί­νω­ση του για τις εξε­λί­ξεις στη Βολι­βία ο Ελλη­νο­κου­βα­νι­κός Σύν­δε­σμος Φιλί­ας και Αλλη­λεγ­γύ­ης Θεσ­σα­λο­νί­κης επι­ση­μαί­νει τα εξής:

«Ο Ελλη­νο­κου­βα­νι­κός Σύν­δε­σμος Φιλί­ας και Αλλη­λεγ­γύ­ης Θεσ­σα­λο­νί­κης καταγ­γέλ­λει με τον πιο έντο­νο τρό­πο το πρα­ξι­κό­πη­μα στη Βολι­βία, που υπο­κι­νή­θη­κε και υπο­στη­ρί­χτη­κε από τους Αμε­ρι­κά­νους ιμπε­ρια­λι­στές, μαζί με την τοπι­κή ολι­γαρ­χία και το γνω­στό τους όργα­νο, τον «Οργα­νι­σμό Αμε­ρι­κα­νι­κών Κρα­τών» (OAS). Οι απο­στα­θε­ρο­ποι­η­τι­κές ενέρ­γειες που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν μετά τις εκλο­γές της 20ης Οκτω­βρί­ου στη χώρα καθώς και οι προ­σπά­θειες για τη διά­σπα­ση και τον έλεγ­χο του στρα­τού και της αστυ­νο­μί­ας οδή­γη­σαν στην επι­θυ­μη­τή και προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νη από και­ρό ανα­τρο­πή του νόμι­μα επα­νε­κλεγ­μέ­νου Προ­έ­δρου Evo Morales.

Οι απει­λές ενα­ντί­ον Πρε­σβειών όπως αυτές της Βενε­ζου­έ­λας, της Κού­βας και του Μεξι­κού απο­τε­λούν περαι­τέ­ρω στοι­χεία για τις προ­θέ­σεις του πρα­ξι­κο­πή­μα­τος. Υπο­γραμ­μί­ζου­με επί­σης την υπο­κρι­σία και την αμφί­ση­μη στά­ση της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης, η οποία στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα υπο­στή­ρι­ξε έμμε­σα το πρα­ξι­κό­πη­μα, μη ανα­γνω­ρί­ζο­ντας τα απο­τε­λέ­σμα­τα των εκλο­γών που πραγματοποιήθηκαν.

Οι λαοί της Λατι­νι­κής Αμε­ρι­κής έχουν ζήσει από πρώ­το χέρι τη βαρ­βα­ρό­τη­τα του αμε­ρι­κα­νι­κού ιμπε­ρια­λι­σμού, από την Κού­βα και τη Χιλή, μέχρι τον Πανα­μά και τη Νικα­ρά­γουα. Λίγοι μήνες έχουν περά­σει άλλω­στε από την απο­τυ­χη­μέ­νη από­πει­ρα των ΗΠΑ να ανα­τρέ­ψουν τη νόμι­μα εκλεγ­μέ­νη κυβέρ­νη­ση της Βενεζουέλας.

Εκφρά­ζου­με την αλλη­λεγ­γύη μας προς τον λαό της Βολι­βί­ας για να υπε­ρα­σπι­στεί το δικαί­ω­μά του να απο­φα­σί­ζει μόνος και ελεύ­θε­ρα για τις τύχες και την ηγε­σία του, ώστε να γίνει κυρί­αρ­χος της χώρας και του πλού­του του.

Στε­κό­μα­στε στο πλευ­ρό της εργα­τι­κής τάξης της Βολι­βί­ας και το λαό της χώρας και ενώ­νου­με τη φωνή μας μαζί τους ενά­ντια στα σχέ­δια των ιμπεριαλιστών».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο