Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

“Ελπίδα”: Απροσπέλαστοι δρόμοι και μεγάλη ταλαιπωρία στην Αττική από τον αναμενόμενο χιονιά (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Κλει­στές οδι­κές αρτη­ρί­ες και μεγά­λη ταλαι­πω­ρία έφε­ρε η κακο­και­ρία «Ελπί­δα», καθώς δύο ώρες χιο­νό­πτω­σης στην Αττι­κή ήταν αρκε­τές για να απο­κα­λυ­φθούν οι συνέ­πειες της ουσια­στι­κής έλλει­ψης μέτρων προ­στα­σί­ας και της «επι­λε­κτι­κής» ανι­κα­νό­τη­τας του αστι­κού κρά­τους που είναι απο­τε­λε­σμα­τι­κό και γρή­γο­ρο μόνο όταν ασχο­λεί­ται με τα συμ­φέ­ρο­ντα των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομίλων.

Κλειστή η Εθνική Οδός Αθηνών — Λαμίας από την Τραγάνα!

Παρά τις συσκέ­ψεις και τις δια­βε­βαιώ­σεις κυβέρ­νη­σης και Περι­φέ­ρειας, σοβα­ρά προ­βλή­μα­τα σημειώ­θη­καν από νωρίς το πρωί στο ρεύ­μα εξό­δου της Εθνι­κής Οδού Αθη­νών — Λαμί­ας, από το ύψος της γέφυ­ρας Καλυ­φτά­κη.

Λίγη ώρα αργό­τε­ρα και μετά την πλη­θώ­ρα καταγ­γε­λιών για έλλει­ψη εκχιο­νι­στι­κών και αλλη­λο­κα­τη­γο­ρί­ες μετα­ξύ της Περι­φέ­ρειας Αττι­κής και της ιδιω­τι­κής εται­ρεί­ας «Νέα Οδός ΑΕ» που δια­χει­ρί­ζε­ται τον αυτο­κι­νη­τό­δρο­μο, η Αστυ­νο­μία ανα­κοί­νω­σε ότι επε­κτεί­νε­ται μέχρι τα διό­δια της Τρα­γά­νας η απα­γό­ρευ­ση κυκλο­φο­ρί­ας στην Εθνι­κή Οδό για τα φορτηγά.

Σύμ­φω­να με ανα­κοί­νω­ση της Γενι­κής Αστυ­νο­μι­κής Διεύ­θυν­σης Στε­ρε­άς Ελλά­δας, απα­γο­ρεύ­ε­ται η κυκλο­φο­ρία παντός είδους βαρέ­ως οχή­μα­τος, μέγι­στου επι­τρε­πό­με­νου βάρους άνω των 3,5 τόνων στη Νέα Εθνι­κή Οδό Αθη­νών — Λαμί­ας και στα δύο ρεύ­μα­τα κυκλο­φο­ρί­ας, από το 56ο έως το 121ο χιλιόμετρο.

Την ίδια στιγ­μή εκα­το­ντά­δες αυτο­κί­νη­τα παρέ­με­ναν για πολ­λή ώρα εγκλω­βι­σμέ­να στο εθνι­κό δίκτυο, σε διά­φο­ρα σημεία από τα διό­δια της Τρα­γά­νας και προς την Αθήνα.

Άβατοι πολλοί δρόμοι στο Λεκανοπέδιο

Η επι­λε­κτι­κή ανι­κα­νό­τη­τα της κυβέρ­νη­σης για την προ­στα­σία του λαού έχει ως απο­τέ­λε­σμα να ταλαι­πω­ρού­νται συνε­χώς εργα­ζό­με­νοι και οδη­γοί. Κλει­στοί δρό­μοι, ακι­νη­το­ποι­η­μέ­να οχή­μα­τα και φορ­τη­γά και ατε­λεί­ω­τες ουρές συν­θέ­τουν το σκη­νι­κό και μέσα στην Αττική.

Ουρές χιλιο­μέ­τρων και εγκλω­βι­σμέ­νοι οδη­γοί υπάρ­χουν, σύμ­φω­να με καταγ­γε­λί­ες, στη Λ. Λαυ­ρί­ου στον Σταυ­ρό, στη Λεω­φό­ρο Μαρα­θώ­νος στη Ραφή­να, στην Παλαιά Εθνι­κή Οδό Αθη­νών — Θηβών, αλλά και στους παρά­δρο­μους της Εθνι­κής Οδού Αθη­νών — Λαμί­ας. Επί­σης προ­βλή­μα­τα παρα­τη­ρού­νται στους δρό­μους του Μενι­δί­ου.

Ουρές χιλιο­μέ­τρων έχουν σχη­μα­τι­στεί και στην Περι­φε­ρεια­κή του Υμητ­τού, καθώς, σύμ­φω­να με καταγ­γε­λί­ες ανα­γνω­στών του 902.gr, το εκχιο­νι­στι­κό που έβγα­λε η «Αττι­κή Οδός» κόλ­λη­σε για­τί δεν είχε αλυσίδες…

Καθυ­στε­ρή­σεις σημειώ­νο­νται και στην Αττι­κή Οδό, καθώς τα οχή­μα­τα κινού­νται με χαμη­λές ταχύτητες.

Ως τρα­γι­κή περι­γρά­φουν την κατά­στα­ση εργα­ζό­με­νοι που προ­σπα­θούν να επι­στρέ­ψουν από τη δου­λειά τους και βρί­σκο­νται εγκλω­βι­σμέ­νοι αυτή τη στιγ­μή σε στά­ση λεω­φο­ρεί­ων στον «Ευαγ­γε­λι­σμό».  Λεω­φο­ρεία της Και­σα­ρια­νής δεν μπο­ρούν να ανέ­βουν από το κέντρο προς τα πάνω και ταυ­τό­χρο­να δεν ανε­βαί­νουν ούτε ταξί.

Οι κάτοι­κοι είναι υπο­χρε­ω­μέ­νοι να ανέ­βουν με τα πόδια σε πολύ επι­κίν­δυ­νες συν­θή­κες. Εικό­νες με νεό­τε­ρους να βοη­θούν ηλι­κιω­μέ­νους να περ­πα­τή­σουν μέσα στο χιό­νι καλύ­πτο­ντας τερά­στιες απο­στά­σεις προ­κα­λούν οργή!

Επί­σης  υπάρ­χει ανη­συ­χία για τους εργα­ζό­με­νους όπως στις βιο­μη­χα­νι­κές ζώνες Μενι­δί­ου, Θρια­σί­ου και αλλού με την εξέ­λι­ξη της κακο­και­ρί­ας κατά πόσο θα μπο­ρούν να γυρί­σουν με ασφά­λεια στα σπί­τια τους.

«Να ανοί­ξουν τώρα όλοι οι δρό­μοι, να εξα­σφα­λι­στεί εδώ και τώρα η λει­τουρ­γία των ΜΜΜ στην Αττι­κή», απαι­τεί η ΤΟ Μετα­φο­ρών της ΚΟ Αττι­κής του ΚΚΕ, καθώς λεω­φο­ρεία έχουν κολ­λή­σει στους δρόμους.

Διακόπηκε η κυκλοφορία του Ηλεκτρικού από την Κηφισιά έως την Ειρήνη

Δεν πραγ­μα­το­ποιού­νται τα δρο­μο­λό­για του Ηλε­κτρι­κού από την Κηφι­σιά έως την Ειρή­νη, λόγω συσ­σώ­ρευ­σης χιο­νιού στις γραμμές.

Την ίδια ώρα, δια­κό­πη­κε και η κυκλο­φο­ρία των συρ­μών του Μετρό προς και από το Αερο­δρό­μιο, εξαι­τί­ας της κακο­και­ρί­ας «Ελπί­δα».

Εργα­ζό­με­νοι που επι­στρέ­φουν από Κορω­πί στην Αθή­να ανα­γκά­ζο­νται να περ­πα­τή­σουν από τον σταθ­μό Νερα­τζιώ­τισ­σα στο σταθ­μό Ειρή­νη μέσα στο χιονιά!

Εργαζόμενοι που κατέβηκαν από τον Προαστιακό περπατούν από τη Νερατζιώτισσα στον σταθμό Ειρήνη για να μπουν στον Ηλεκτρικό

Εργα­ζό­με­νοι που κατέ­βη­καν από τον Προ­α­στια­κό περ­πα­τούν από τη Νερα­τζιώ­τισ­σα στον σταθ­μό Ειρή­νη για να μπουν στον Ηλεκτρικό

Διακοπή κυκλοφορίας σε άλλους δρόμους του Λεκανοπεδίου

Με νεό­τε­ρη ανα­κοί­νω­ση της Αστυ­νο­μί­ας, δια­κό­πη­κε, πριν από λίγο, λόγω της χιο­νό­πτω­σης η κυκλο­φο­ρία των οχη­μά­των στα εξής τμή­μα­τα της λεω­φό­ρου Φυλής και της Τατοΐου:

Στη λεωφ. Φυλής από το ύψος της ταβέρ­νας «Το νέο φαράγ­γι» έως τα όρια της Αττι­κής και στα δύο ρεύματα.

Στην Τατο­ΐ­ου, από το ύψος της οδού Χλό­ης έως τα βασι­λι­κά κτή­μα­τα και στα δύο ρεύ­μα­τα, καθώς και από το ύψος του οικι­σμού «Άγιος Μερ­κού­ριος» έως το ύψος της Ιππο­κρα­τεί­ου Πολι­τεί­ας και στα δύο ρεύματα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο