Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΛ.ΑΣ.: Ο οδηγός του ΙΧ δε συνελήφθη επειδή το τροχαίο δεν ήταν θανατηφόρο και δεν ήταν ύποπτος φυγής!!!

Σύμ­φω­να με πηγές του Αρχη­γεί­ου της ΕΛΑΣ ο οδη­γός του υπη­ρε­σια­κού αυτο­κι­νή­του που ενε­πλά­κη στο τρο­χαίο έξω από τη Βου­λή, κα έχα­σε τη ζωή του 23χρονος μοτο­σι­κλε­τι­στής, την περα­σμέ­νη Παρα­σκευή, δεν συνε­λή­φθη επει­δή το τρο­χαίο δεν ήταν θανα­τη­φό­ρο, καθώς επί­σης επει­δή βάσει του άρθρου 43 παρ. 5 του ΚΟΚ παρέ­μει­νε στο σημείο του ατυ­χή­μα­τος και δεν ήταν ύπο­πτος φυγής!!!

Εκτός υπηρεσίας ο οδηγός, τραμπουκισμός μάρτυρα

Για το συμ­βάν εξέ­δω­σε σήμε­ρα, με καθυ­στέ­ρη­ση 48 ωρών και αφού είχε γίνει θέμα στα social media,  ανα­κοί­νω­σηη αστυ­νο­μία, ενώ έχουν μεσο­λα­βή­σει καταγ­γε­λί­ες για τρα­μπου­κι­σμό αυτό­πτη μάρ­τυ­ρα από άνδρα της Τρο­χαί­ας, που δια­μαρ­τυ­ρό­ταν ότι ο άτυ­χος νεα­ρός πέρα­σε με πρά­σι­νο και ότι έφται­γε ο οδη­γός του αυτοκινήτου.

«Διώξ’ τον, μη λέει χαζο­μά­ρες. Εσύ τί είσαι; Δικός του; Ας το παι­δί. Εσύ φοράς το κρά­νος σου; Σήκω φύγε από ‘δω. Εξα­φα­νί­σου», ακού­γε­ται να λέει σε βίντεο απ’ το συμ­βάν άνδρας της Τροχαίας.

Στην ανα­κοί­νω­σή της η αστυ­νο­μία ανα­φέ­ρει ότι «η Υπο­διεύ­θυν­ση Τρο­χαί­ας Αθη­νών, που διε­νερ­γεί την προ­α­νά­κρι­ση, προ­έ­βη στις προ­βλε­πό­με­νες προ­α­να­κρι­τι­κές ενέρ­γειες (παραγ­γε­λία για πραγ­μα­το­γνω­μο­σύ­νη, αιμο­λη­ψία, λήψη κατα­θέ­σε­ων, αυτο­ψία του χώρου, σχε­διά­γραμ­μα κ.ο.κ.» και ότι «ενη­με­ρώ­θη­κε ο κ. Εισαγ­γε­λέ­ας Πρω­το­δι­κών Αθη­νών στον οποίο μετά το πέρας της προ­α­νά­κρι­σης θα δια­βι­βα­στεί η σχε­τι­κή δικογραφία».

Επί­σης, κάνει γνω­στό ότι «ο εμπλε­κό­με­νος αστυ­νο­μι­κός, με από­φα­ση της Υπη­ρε­σί­ας του, τέθη­κε προ­σω­ρι­νά εκτός υπη­ρε­σί­ας οδη­γού, ενώ παράλ­λη­λα έχει δια­τα­χθεί διοι­κη­τι­κή έρευνα».

Η αστυ­νο­μία δεν έχει κάνει περισ­σό­τε­ρες λεπτο­μέ­ρειες για τις συν­θή­κες του δυστυχήματος.

Στη Μπακογιάννη ανήκει το υπηρεσιακό όχημα του τροχαίου

Στην ασφά­λεια της Ντό­ρας Μπα­κο­γιάν­νη ανή­κει το αυτο­κί­νη­το που παρέ­συ­ρε και τραυ­μά­τι­σε βαρύ­τα­τα τον 23χρονο μοτο­σι­κλε­τι­στή έξω από τη Βουλή.

Το ότι πρό­κει­ται για όχη­μα της ασφά­λειάς της έκα­νε σήμε­ρα γνω­στό η ίδια η βου­λευ­τής της Νέας Δημο­κρα­τί­ας, η οποία ανα­φέ­ρει ότι επι­κοι­νώ­νη­σε με την οικο­γέ­νεια του θύμα­τος και τους δια­βε­βαί­ω­σε πως «η υπό­θε­ση θα ερευ­νη­θεί σε βάθος και οι ευθύ­νες θα αποδοθούν».

Συγκε­κρι­μέ­να, σε ανάρ­τη­σή της η Ντ. Μπα­κο­γιάν­νη ανα­φέ­ρει τα εξής:

«Την Παρα­σκευή το μεση­μέ­ρι, την ώρα που βρι­σκό­μουν στη Βου­λή παρα­κο­λου­θώ­ντας την «ώρα του πρω­θυ­πουρ­γού» υπη­ρε­σια­κό όχη­μα της ασφά­λειάς μου ενε­πλά­κη σε τρο­χαίο δυστύ­χη­μα με απο­τέ­λε­σμα τον βαρύ­τα­το τραυ­μα­τι­σμό ενός νέου παι­διού 23 ετών, του Ιάσωνα. ⠀

Είμαι βαθύ­τα­τα συντε­τριμ­μέ­νη. Οι σκέ­ψεις μου και οι προ­σευ­χές μου είναι με την οικο­γέ­νεια του άτυ­χου νέου. Επι­κοι­νώ­νη­σα μαζί τους για να τους εκφρά­σω την συμπα­ρά­στα­σή μου και να τους δια­βε­βαιώ­σω ότι η υπό­θε­ση θα ερευ­νη­θεί σε βάθος και οι ευθύ­νες θα αποδοθούν».

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο