Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΛ.ΑΣ: Στους 87 οι νεκροί στο Μάτι, μεταξύ των οποίων δύο αταυτοποίητες σοροί

Στους 87 νεκρούς από τη φονι­κή πυρ­κα­γιά στο Μάτι κατα­λή­γει η έρευ­να της Διεύ­θυν­σης Εγκλη­μα­το­λο­γι­κών Ερευ­νών της ΕΛ.ΑΣ., σύμ­φω­να με την τελευ­ταία ενη­μέ­ρω­ση από την Πυρο­σβε­στι­κή Υπη­ρε­σία. Συγκε­κρι­μέ­να, όπως ανα­κοι­νώ­θη­κε, από τη συγκρι­τι­κή έρευ­να του DNA ταυ­το­ποι­ή­θη­καν 81 θύμα­τα της πυρ­κα­γιάς, στα οποία προ­στί­θε­νται οι 4 τραυ­μα­τί­ες που άφη­σαν την τελευ­ταία τους πνοή σε νοσο­κο­μεία, ανε­βά­ζο­ντας τον αριθ­μό των νεκρών στους 85 νεκρούς που έχουν διευ­κρι­νι­στεί πλή­ρως τα στοι­χεία τους.

Υπάρ­χουν όμως και δύο σοροί οι οποί­ες παρα­μέ­νουν αυταυ­το­ποί­η­τες. Σύμ­φω­να με τις Αρχές, πρό­κει­ται πιθα­νό­τα­τα για τον έναν που φέρε­ται ως αγνο­ού­με­νος και μία ακό­μα σορός ανθρώ­που, που προ­κύ­πτει από DNA που έχει βρε­θεί, αλλά ανή­κει σε άγνω­στο άτο­μο, καθώς έχουν διευ­κρι­νι­στεί οι ταυ­τό­τη­τες όλων όσων δηλώ­θη­καν από τους οικεί­ους τους ότι χάθη­καν στην πυρ­κα­γιά. Ο φερό­με­νος ως αγνο­ού­με­νος, σύμ­φω­να με την Πυρο­σβε­στι­κή, έχει δηλω­θεί από φιλι­κό πρό­σω­πο, αλλά δεν έχουν βρε­θεί συγ­γε­νείς για να ληφθεί γενε­τι­κό υλι­κό, προ­κει­μέ­νου να γίνει και επι­στη­μο­νι­κά η ταυτοποίηση.

Επί­σης, έγι­νε γνω­στό ότι η έρευ­να της Εγκλη­μα­το­λο­γι­κής Υπη­ρε­σί­ας δεν έχει ακό­μα τελειώ­σει και ανα­μέ­νε­ται ότι θα ολο­κλη­ρω­θεί αύριο, αλλά οι ειδι­κοί δεν περι­μέ­νουν, όπως λένε, κάτι περισ­σό­τε­ρο από τα ήδη υπάρχοντα.

Βέβαια, με βάση την αρχι­κή ανα­κοί­νω­ση των ιατρο­δι­κα­στών και συνο­πο­λο­γί­ζο­ντας τους 4 εγκαυ­μα­τί­ες που κατέ­λη­ξαν στα νοσο­κο­μεία και τις δύο σορούς που βρέ­θη­καν τις προη­γού­με­νες ημέ­ρες ο αριθ­μός των νεκρών ανέρ­χε­ται στου 93.

Στις ΜΕΘ παραμένουν δέκα εγκαυματίες από τις πυρκαγιές στην ανατολική Αττική

Άλλος ένας εγκαυ­μα­τί­ας, από τις πυρ­κα­γιές στην ανα­το­λι­κή Αττι­κή, πήρε σήμε­ρα εξι­τή­ριο από το νοσο­κο­μείο «Σισμα­νό­γλειο». Σύμ­φω­να με την ενη­μέ­ρω­ση από το υπουρ­γείο Υγεί­ας, εξα­κο­λου­θούν να νοση­λεύ­ο­νται σε νοσο­κο­μεία της Αττι­κής 41 εγκαυ­μα­τί­ες, από τους οποί­ους οι δέκα σε Μονά­δες Εντα­τι­κής Θερα­πεί­ας. Επί­σης, ένα παι­δί παρα­με­νει στο Νοσο­κο­μείο Παί­δων «Η Αγία Σοφία», σε καλή κατάσταση.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο