Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΛ.ΑΣ.: 930 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις, 85 παραβάσεις για μετακινήσεις εκτός τόπου κατοικίας

Στη βεβαί­ω­ση 85 παρα­βά­σε­ων για μετα­κι­νή­σεις εκτός περι­φε­ρεια­κής ενό­τη­τας τόπου κατοι­κί­ας προ­χώ­ρη­σε η ΕΛΑΣ, χθες, Μεγά­λο Σάβ­βα­το, 18 Απρι­λί­ου, σε όλη την Ελλά­δα. Ειδι­κό­τε­ρα, σύμ­φω­να με την ΕΛΑΣ, οι συγκε­κρι­μέ­νες παρα­βά­σεις σημειώ­θη­καν στις εξής περιο­χές: 48 στην Αττι­κή, 12 στην Κεντρι­κή Μακε­δο­νία, 5 στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, 5 στην Κρή­τη, 4 στην Ήπει­ρο, 4 στη Θεσ­σα­λία, 2 στην Πελο­πόν­νη­σο, 2 στην Ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία και Θρά­κη, 2 στη Στε­ρεά Ελλά­δα και 1 στο Νότιο Αιγαίο.

Σημειώ­νε­ται, ότι για τις παρα­βά­σεις αυτές επι­βλή­θη­καν διοι­κη­τι­κά πρό­στι­μα 300 ευρώ, ενώ σε 55 περι­πτώ­σεις αφαι­ρέ­θη­καν επι­πλέ­ον και τα στοι­χεία κυκλο­φο­ρί­ας των οχη­μά­των για 60 ημέ­ρες. Από την έναρ­ξη του μέτρου, έχουν βεβαιω­θεί συνο­λι­κά 729 παρα­βά­σεις και έχουν επι­βλη­θεί ισά­ριθ­μα πρό­στι­μα, ενώ σε 420 περι­πτώ­σεις αφαι­ρέ­θη­καν επι­πλέ­ον και τα στοι­χεία κυκλο­φο­ρί­ας των οχη­μά­των για 60 ημέρες.

Παράλ­λη­λα, για άσκο­πες μετα­κι­νή­σεις βεβαιώ­θη­καν 930 παρα­βά­σεις σε όλη την Ελλά­δα και επι­βλή­θη­καν ισά­ριθ­μα πρό­στι­μα 150 ευρώ, ως εξής: 354 στην Αττι­κή, 118 στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, 76 στην Κεντρι­κή Μακε­δο­νία, 76 στην Κρή­τη, 49 στην Πελο­πόν­νη­σο, 43 στην Ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία και Θρά­κη, 39 στη Στε­ρεά Ελλά­δα, 39 στο Νότιο Αιγαίο, 37 στη Θεσ­σα­λία, 29 στο Βόρειο Αιγαίο, 26 στη Δυτι­κή Ελλά­δα, 19 στην Ήπει­ρο, 17 στα Ιόνια Νησιά και 8 στη Δυτι­κή Μακεδονία.

Από την έναρ­ξη του μέτρου, τη Δευ­τέ­ρα, 23 Μαρ­τί­ου, έως σήμε­ρα, έχουν βεβαιω­θεί 46.141 παρα­βά­σεις σε όλη τη χώρα και επι­βλή­θη­καν ισά­ριθ­μα πρόστιμα.

Επί­σης, για λει­τουρ­γία κατα­στη­μά­των (υγειο­νο­μι­κού ενδια­φέ­ρο­ντος, εμπο­ρι­κά κλπ), παρά την σχε­τι­κή απα­γό­ρευ­ση, βεβαιώ­θη­καν 4 παρα­βά­σεις και συνε­λή­φθη­σαν 7 άτο­μα. Σημειώ­νε­ται, ότι από την έναρ­ξη του μέτρου την Πέμ­πτη, 12 Μαρ­τί­ου, έως σήμε­ρα, έχουν βεβαιω­θεί σε όλη την Ελλά­δα 482 παρα­βά­σεις και έχουν συλ­λη­φθεί 463 άτομα.

Σύμ­φω­να με την ΕΛΑΣ, οι έλεγ­χοι συνε­χί­ζο­νται με αμεί­ω­τη έντα­ση, με σκο­πό τη δια­σφά­λι­ση της δημό­σιας υγείας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο