Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ελ. Βαγενάς (ΚΚΕ): Κανένας Έλληνας στρατιωτικός ή εξοπλισμός στην Ουκρανία (AUDIO)

Οι λαοί μπο­ρούν να σηκώ­σουν το ανά­στη­μά τους και να απαι­τή­σουν την απε­μπλο­κή των χωρών τους από τους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς οργα­νι­σμούς, το κλεί­σι­μο των βάσε­ων, τόνι­σε ο Ελι­σαί­ος Βαγε­νάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και υπεύ­θυ­νος του Τμή­μα­τος Διε­θνών Σχέ­σε­ων της ΚΕ, μιλώ­ντας στο Δημο­τι­κό Ραδιό­φω­νο της Λάρι­σας. Ακό­μα σημεί­ω­σε ότι ο ελλη­νι­κός λαός πρέ­πει να παλέ­ψει να μην στα­λεί κανέ­νας Έλλη­νας στρα­τιω­τι­κός στην Ουκρα­νία, ούτε στρα­τιω­τι­κοί εξοπλισμοί.

Επι­σή­μα­νε ότι οι εξε­λί­ξεις στην Ουκρα­νία απο­τε­λούν απόρ­ροια της ανα­τρο­πής του σοσια­λι­σμού και κάλε­σε τον λαό να είναι πολύ προ­σε­κτι­κός με αυτά που ακού­ει και βλέ­πει για τον πόλε­μο στην περιο­χή, καθώς όπως τόνι­σε υπάρ­χει ο πόλε­μος της παρα­πλη­ρο­φό­ρη­σης από όσους έχουν συμ­φέ­ρο­ντα στην περιοχή,.

Όσοι εμπλέ­κο­νται στη σύγκρου­ση, κρύ­βουν ότι οι λαοί της περιο­χής είναι θύμα­τα ιμπε­ρια­λι­στι­κού πολέ­μου, ενός άδι­κο πόλε­μος και από τις δύο πλευ­ρές, μέρος του οποί­ου είναι και η Ελλά­δα με τις αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κές βάσεις στο έδα­φός της. Συγκε­κρι­μέ­να οι ελλη­νι­κές κυβερ­νή­σεις έχουν εντά­ξει την Ελλά­δα στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ με τα μπούνια

Ο Ελ. Βαγε­νάς θύμι­σε επί­σης ότι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ πραγ­μα­το­ποί­η­σαν μια ανα­τρο­πή στην Ουκρα­νία το 2014 για να απο­κό­ψουν τη χώρα αυτή από τη σφαί­ρα επιρ­ρο­ής της Ρωσίας.

902.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο