Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εμφανίστηκε κλεμμένος πίνακας Πικάσο

Ένας πίνα­κας που πιστεύ­ε­ται ότι είναι το “Κεφά­λι Αρλε­κί­νου” του Πάμπλο Πικά­σο, τον οποίο ο μεγά­λος ζωγρά­φος φιλο­τέ­χνη­σε το 1971 και ο οποί­ος είχε κλα­πεί το 2012 από το μου­σείο Kunsthal του Ρότερ­νταμ εμφα­νί­στη­κε στη Ρου­μα­νία, ανα­κοί­νω­σαν σήμε­ρα εισαγγελείς.

Σε μια από τις μεγα­λύ­τε­ρες ληστεί­ες στον κόσμο της τέχνης οι δρά­στες είχαν τότε αφαι­ρέ­σει επτά πίνα­κες αξί­ας εκα­τομ­μυ­ρί­ων ευρώ των Πικά­σο, Ματίς, Μονέ, Λισιέν Φρόιντ, Γκο­γκέν και άλλων μεγά­λων ζωγράφων.

Ενώ ο Rου­μά­νος αρχη­γός της σπεί­ρας και οι συνερ­γοί του κατα­δι­κά­στη­καν για την ληστεία το 2013, κανέ­να από τα έργα τέχνης δεν βρέ­θη­κε και Rου­μά­νοι ειδι­κοί θεω­ρούν ότι του­λά­χι­στον τρία από αυτά κάη­καν σε μια προ­σπά­θεια των δρα­στών να εξα­φα­νί­σουν τα ίχνη τους.

“Εισαγ­γε­λείς της υπη­ρε­σί­ας κατά του οργα­νω­μέ­νου εγκλή­μα­τος ερευ­νούν τις συν­θή­κες κάτω από τις οποί­ες ένας πίνα­κας με την υπο­γρα­φή του Πικά­σο αξί­ας περί­που 800.000 ευρώ βρέ­θη­κε το από­γευ­μα του Σαβ­βά­του στην πόλη Τούλ­τσεα”, ανέ­φε­ραν οι ίδιοι σε ανα­κοί­νω­σή τους προ­σθέ­το­ντας ότι εξε­τά­ζε­ται η γνη­σιό­τη­τά του.

Οι ίδιοι είπαν ότι δύο Oλλαν­δοί πολί­τες έφθα­σαν στην πρε­σβεία της Ολλαν­δί­ας στο Βου­κου­ρέ­στι μαζί με τον πίνα­κα λέγο­ντας ότι τον είχαν βρει στη συγκε­κρι­μέ­νη πόλη της νοτιο­α­να­το­λι­κής Ρουμανίας.

Οπτι­κό υλι­κό από τις κάμε­ρες ασφα­λεί­ας που δόθη­κε στη δημο­σιό­τη­τα την επο­χή της ληστεί­ας δεί­χνει μια συμ­μο­ρία να μπαί­νει από την πίσω πόρ­τα στο μου­σείο και να εξα­φα­νί­ζε­ται από την οθό­νη. Δευ­τε­ρό­λε­πτα αργό­τε­ρα επα­νεμ­φα­νί­ζε­ται μετα­φέ­ρο­ντας ογκώ­δη αντικείμενα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο