Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ενάντια στο ψέμα και την διαστρέβλωση από το left.gr

Σχόλιο της “Δημοσιογραφικής Συνεργασίας”

Ενάντια στο ψέμα και την διαστρέβλωση

Είναι άθλια η τακτι­κή που ακο­λού­θη­σε η ιστο­σε­λί­δα left.gr η οποία στη­ρι­ζό­με­νη σε “πλη­ρο­φο­ρί­ες” δημο­σί­ευ­σε ότι η “Δημο­σιο­γρα­φι­κή Συνερ­γα­σία” στην ΕΣΗΕΑ δεν στη­ρί­ζει τον συνά­δελ­φο Δ. Μανιά­τη επει­δή δεν ψήφι­σε την ανα­κοί­νω­ση της ΕΣΗΕΑ.

Η δια­στρέ­βλω­ση της θέσης της “Δημο­σιο­γρα­φι­κής Συνερ­γα­σί­ας” εκ μέρους του left.gr είναι προκλητική.

Η “Δημο­σιο­γρα­φι­κή Συνερ­γα­σία” στή­ρι­ξε από την πρώ­τη στιγ­μή τον συνά­δελ­φο και συγκε­κρι­μέ­να στο προ­σχέ­διο ανα­κοί­νω­σης της πλειο­ψη­φί­ας της ΕΣΗΕΑ αντι­πρό­τει­νε την εξής πρόταση:

“Το Διοι­κη­τι­κό Συμ­βού­λιο της ΕΣΗΕΑ εκφρά­ζει τη στή­ρι­ξή του στον συνά­δελ­φο Δημή­τρη Μανιά­τη για την συνει­δη­τή επί­θε­ση που δέχθη­κε, η οποία έφθα­σε μέχρι την υπό­δει­ξη για την από­λυ­σή του.

Το ΔΣ καλεί τους εργα­ζό­με­νους να αντι­πα­λέ­ψουν κάθε από­πει­ρα τρο­μο­κρά­τη­σής τους από κρά­τος και εργοδοσία.”

Τα ερω­τή­μα­τα προς κάθε τίμιο συνά­δελ­φο, πρώ­τα απ’ όλα, και στο left.gr είναι:

–Αν αυτή η πρό­τα­ση της “Δημο­σιο­γρα­φι­κής Συνερ­γα­σί­ας” δε συνι­στά από­λυ­τη στή­ρι­ξη στον συνά­δελ­φο τότε τι είναι;

–Η πρό­τα­ση της “Δημο­σιο­γρα­φι­κής Συνερ­γα­σί­ας” κάνει λόγο για συνει­δη­τή επί­θε­ση ενα­ντί­ον του συνα­δέλ­φου, αντί να “προ­σεύ­χε­ται” και να επι­κα­λεί­ται την “καλή θέλη­ση” των κρα­τι­κών λει­τουρ­γών που “οφεί­λουν να κατα­λά­βουν” και “αντί να κρα­δαί­νουν σπά­θη καλό θα κάνουν να προ­σαρ­μο­στούν” όπως ανα­φέ­ρει η ανα­κοί­νω­ση της εργο­δο­τι­κής-κυβερ­νη­τι­κής πλειο­ψη­φί­ας της ΕΣΗΕΑ.

–Είναι πάντα υπό­θε­ση των εργα­ζο­μέ­νων να αντι­πα­λεύ­ουν κάθε από­πει­ρα τρο­μο­κρά­τη­σής τους από κρά­τος και εργο­δο­σία και σε αυτό πρέ­πει οι συν­δι­κα­λι­στι­κές ηγε­σί­ες να πρω­το­στα­τούν, αν βεβαί­ως παλεύ­ουν και προ­ω­θούν τα πραγ­μα­τι­κά συμ­φέ­ρο­ντα των εργαζομένων.

Οσο για το left.gr, τι μπο­ρεί κανείς να περι­μέ­νει από μια ΣΥΡΙ­ΖΑί­ϊ­κη ιστο­σε­λί­δα που στη­ρί­ζει τα αφε­ντι­κά; Αυτό έκα­νε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρ­νη­ση, αυτό κάνει και τώρα.

Αθή­να, 3 Δεκέμ­βρη 2019

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο