Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και συνδικάτα σε όλη τη χώρα (ΦΩΤΟ)

Με πολύ­μορ­φες κινη­το­ποι­ή­σεις σήμε­ρα έξω από μονά­δες Υγεί­ας, νοσο­κο­μεία, Κέντρα Υγεί­ας, για­τροί, υγειο­νο­μι­κοί και εργα­τι­κά συν­δι­κά­τα σε όλη τη χώρα, συνε­χί­ζουν την πάλη για ουσια­στι­κά μέτρα προ­στα­σί­ας της υγεί­ας του λαού.

euaggelismos 1

Στον «Ευαγ­γε­λι­σμό» συγκέ­ντρω­ση έγι­νε νωρί­τε­ρα το πρωί μπρο­στά από τα ΤΕΠ. Στο πλαί­σιο της κινη­το­ποί­η­σης, οι εργα­ζό­με­νοι συγκρο­τη­μέ­να και με όλα τα μέτρα προ­στα­σί­ας πορεύ­τη­καν από το νοσο­κο­μείο μέχρι το ύψος της Β. Σοφί­ας, φωνά­ζο­ντας συν­θή­μα­τα και μοι­ρά­ζο­ντας ανα­κοι­νώ­σεις με τα αιτή­μα­τά τους.

geniko kratiko nikaias

Στο Γενι­κό Κρα­τι­κό Νίκαιας, οι εργα­ζό­με­νοι συγκε­ντρώ­θη­καν στην είσο­δο του Νοσο­κο­μεί­ου. Στο πλευ­ρό τους βρέ­θη­κε και ο Νίκος Ξου­ρά­φης, πρό­ε­δρος του Εργα­τι­κού Κέντρου Πει­ραιά, εκφρά­ζο­ντας την αλλη­λεγ­γύη και τη συμπα­ρά­στα­ση στο δίκαιο αγώ­να και τα αιτή­μα­τά τους.

agios sabbas

Στις πύλες εισό­δου των νοσο­κο­μεί­ων, οι εργα­ζό­με­νοι στο ογκο­λο­γι­κό νοσο­κο­μείο «Άγιος Σάβ­βας» και στο νοσο­κο­μείο «Λαϊ­κό» ανέ­δει­ξαν και αυτοί με τη σει­ρά τους τις διεκ­δι­κή­σεις τους, όπως μαζι­κές προ­σλή­ψεις μόνι­μου προ­σω­πι­κού, μονι­μο­ποί­η­ση όλων των συμ­βα­σιού­χων, πραγ­μα­τι­κή επί­τα­ξη του ιδιω­τι­κού τομέα της Υγεί­ας, επάρ­κεια σε κλί­νες ΜΕΘ, να μη μετα­τρα­πούν τα νοσο­κο­μεία σε νοσο­κο­μεία covid και άλλα.

nosokomeio agia sofia 03

Στο Παί­δων «Αγία Σοφία», οι εργα­ζό­με­νοι συγκε­ντρώ­θη­καν απαι­τώ­ντας ουσια­στι­κά μέτρα προ­στα­σί­ας της υγεί­ας (περισ­σό­τε­ρα τεστ, θερ­μο­μέ­τρη­ση του προ­σω­πι­κού ανά βάρ­δια και άλλα), ενώ ανέ­δει­ξαν το ζήτη­μα με την καθα­ριό­τη­τας, καθώς όπως ανα­φέ­ρουν παρα­τη­ρεί­ται έλλει­ψη σε μέσα και υλι­κά καθα­ριό­τη­τας (σακού­λες και άλλα).

attikon 13

Στο «Αττι­κόν» Νοσο­κο­μείο στη συγκέ­ντρω­ση των εργα­ζο­μέ­νων παρα­βρέ­θη­καν αντι­προ­σω­πεί­ες σωμα­τεί­ων εργα­ζο­μέ­νων και μαζι­κών φορέ­ων της περιο­χής, εκφρά­ζο­ντας την αλλη­λεγ­γύη και την συμπα­ρά­στα­σή τους στον δίκαιο αγώ­να και τα αιτή­μα­τά τους. Στη συγκέ­ντρω­ση μίλη­σε ο Μιχά­λης Ρίζος, πρό­ε­δρος του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων ενώ χαι­ρε­τι­σμούς απηύ­θυ­ναν ο γγ του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων του νοσο­κο­μεί­ου, Γιώρ­γος Σιδέ­ρης, εκπρό­σω­ποι των σωμα­τεί­ων και των φορέ­ων της περιο­χής και ο Μιχά­λης Σελέ­κος, επι­κε­φα­λής της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» στο δήμο Χαϊ­δα­ρί­ου και πρώ­ην δήμαρ­χος της πόλης.

metaxa 02

Σε άλλες πόλεις

Στο Ιππο­κρά­τειο Νοσο­κο­μείο Θεσ­σα­λο­νί­κης παρα­βρέ­θη­καν αντι­προ­σω­πεί­ες εργα­τι­κών σωμα­τεί­ων, καθώς και ο Γιάν­νης Δελής, βου­λευ­τής του ΚΚΕ, ο οποί­ος εξέ­φρα­σε την αλλη­λεγ­γύη και τη στή­ρι­ξη του Κόμ­μα­τος στον αγώ­να και τα αιτή­μα­τά τους.

ipokrateio

Τα αιτήματα υγειονομικών και εργατικών σωματείων

  • Άμε­ση επί­τα­ξη του ιδιω­τι­κού τομέα Υγεί­ας — Πρό­νοιας, με έντα­ξη στον κρα­τι­κό σχε­δια­σμό χωρίς αγο­ρά υπηρεσιών.
  • Να επα­να­λει­τουρ­γή­σουν στε­λε­χω­μέ­να τα νοσο­κο­μεία «Λοι­μω­δών» και «Πανα­γία».
  • Μαζι­κά δωρε­άν τεστ με επί­τα­ξη και ιδιω­τι­κών εργαστηρίων.
  • Μαζι­κές προ­σλή­ψεις υγειο­νο­μι­κών, μονι­μο­ποί­η­ση όλων των συμβασιούχων.
  • Ουσια­στι­κά μέτρα προ­στα­σί­ας σε χώρους δου­λειάς, σχολεία.
  • Απο­συμ­φό­ρη­ση των Μέσων Μετα­φο­ράς, προ­σλή­ψεις και επί­τα­ξη ιδιω­τι­κών λεωφορείων.
  • Κανέ­νας εργα­ζό­με­νος, άνερ­γος, επαγ­γελ­μα­τί­ας χωρίς αξιο­πρε­πές εισόδημα.
  • Να απο­συρ­θεί το νέο αντερ­γα­τι­κό έκτρω­μα που έδω­σε στη δημο­σιό­τη­τα η κυβέρνηση.

«Ο αγώ­νας για την υγεία και τα δικαιώ­μα­τά μας δεν ανα­βάλ­λε­ται», τονί­ζει η Ομο­σπον­δία Ενώ­σε­ων Νοσο­κο­μεια­κών Για­τρών (ΟΕΝΓΕ) και καλεί σε πανελ­λα­δι­κή δρά­ση με παρα­στά­σεις δια­μαρ­τυ­ρί­ας σε νοσο­κο­μεία και Κέντρα Υγεί­ας, σε συντο­νι­σμό με τα αντί­στοι­χα πρω­το­βάθ­μια σωμα­τεία. «Μόνο με την οργα­νω­μέ­νη διεκ­δί­κη­ση θα απο­σπα­στούν λύσεις στα προ­βλή­μα­τα της ουσια­στι­κής στε­λέ­χω­σης των δημό­σιων μονά­δων Υγεί­ας, της επάρ­κειας σε απλές και κλί­νες ΜΕΘ, της πρό­λη­ψης. Οι υγειο­νο­μι­κοί, μαζί με τους υπό­λοι­πους εργα­ζό­με­νους, παίρ­νου­με την υπό­θε­ση στα χέρια μας πριν να είναι πολύ αργά», σημειώνει.

Πηγή: 902.gr

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο