Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ενα βήμα πίσω έκανε ο Τζόκοβιτς: Αναγνώρισε τα λάθη του και ζητά να παίξει στο τουρνουά

Ενα βήμα πίσω έκα­νε ο Νόβακ Τζό­κο­βιτς, ανα­γνω­ρί­ζο­ντας τα λάθη του στην «κόντρα» που εξε­λίσ­σε­ται τις τελευ­ταί­ες ημέ­ρες με τις αρχές της Αυστρα­λί­ας και σε σχέ­ση με την παρα­μο­νή του Σέρ­βου τενί­στα στη χώρα, καθώς, μάλι­στα, περι­μέ­νει σήμε­ρα την τελι­κή από­φα­ση αν τελι­κά θα του επι­τρα­πεί να λάβει μέρος στο Australian Open, που αρχί­ζει στην 17 Ιανουα­ρί­ου, στην Μελβούρνη.

Ο Σέρ­βος τενί­στας στη δήλω­ση που ανέ­βα­σε στον λογα­ρια­σμό του στο instagram, ανα­φέ­ρε­ται στα γεγο­νό­τα του Δεκεμ­βρί­ου, κάνο­ντας λόγο για παρα­πλη­ρο­φό­ρη­ση ενώ επί­σης μιλά­ει και για το λάθος που υπο­στη­ρί­ζει πως έκα­νε ο ατζέ­ντης του όσον αφο­ρά την ταξι­διω­τι­κή του δήλω­ση, πριν πάει στην Αυστρα­λία. Τέλος ζητά­ει την ευκαι­ρία να αγω­νι­στεί στο Australian Open. 

Ανα­λυ­τι­κά η δήλω­ση του: «Θέλω να ανα­φερ­θώ στην διαρ­κής παρα­πλη­ρο­φό­ρη­ση όσον αφο­ρά τις δρα­στη­ριό­τη­τες μου και την παρου­σία μου σε εκδη­λώ­σεις τον Δεκέμ­βριο πριν το θετι­κό PCR τεστ για τον COVID 19. Αυτή η παρα­πλη­ρο­φό­ρη­ση πρέ­πει να διορ­θω­θεί, κυρί­ως για το ενδια­φέ­ρον των αρχών αλλά και της κοι­νό­τη­τας στην Αυστρα­λία και να μιλή­σω για ένα θέμα που πλη­γώ­νει την οικο­γέ­νεια μου. Θέλω να τονί­Σω πως προ­σπά­θη­σα πολύ σκλη­ρά να δια­σφα­λί­σω την προ­στα­σία όλων μετά τα απο­τέ­λε­σμά μου.

Έδω­σα το παρών σε έναν αγώ­να μπά­σκετ στο Βελι­γρά­δι στις 14 Δεκεμ­βρί­ου όπου μετά ενη­με­ρώ­θη­κα πως ένας αριθ­μός ανθρώ­πων βρέ­θη­καν θετι­κοί στον κορω­νο­ϊό. Παρό­τι δεν είχα κανέ­να σύμ­πτω­μα, έκα­να ένα rapid τεστ στις 16 Δεκεμ­βρί­ου, το οποίο ήταν αρνη­τι­κό, και λόγω αυξη­μέ­νης προ­σο­χής έκα­να και ένα επί­ση­μο και εγκε­κρι­μέ­νο τεστ PCR την ίδια μέρα.

Την επό­με­νη μέρα βρέ­θη­κα σε μία εκδή­λω­ση για το τένις όπου έδω­σα βρα­βεία σε παι­διά και μάλι­στα έκα­να rapid τεστ πριν από την εκδή­λω­ση και το απο­τέ­λε­σμα ήταν αρνη­τι­κό. Ήμουν ασυμ­πτω­μα­τι­κός, ένιω­θα καλά και δεν είχα λάβει καμία ενη­μέ­ρω­ση για το θετι­κό PCR τεστ, παρά μετά το πέρας της εκδήλωσης.

Την επό­με­νη μέρα, στις 16 Δεκεμ­βρί­ου ήταν σε ένα γήπε­δο τένις στο Βελι­γρά­δι για να εκπλη­ρώ­σω μία υπο­χρέ­ω­ση που είχα αρκε­τό και­ρό για μία συνέ­ντευ­ξη και φωτο­γρά­φη­ση με την εφη­με­ρί­δα L’ Equipe. Ακύ­ρω­σα όλες τις άλλες εκδη­λώ­σεις, εκτός από αυτή την συνέντευξη.

Ένιω­σα υπο­χρε­ω­μέ­νος να προ­χω­ρή­σω με την συνέ­ντευ­ξη για­τί δεν ήθε­λα να απο­γοη­τεύ­σω τον δημο­σιο­γρά­φο, αλλά φρό­ντι­σα να έχω από­στα­ση ασφα­λεί­ας και να φοράω μάσκα εκτός από την στιγ­μή της φωτο­γρά­φη­σης. Όταν πήγα σπί­τι μετά την συνέ­ντευ­ξη, απο­μο­νώ­θη­κα για ένα συγκε­κρι­μέ­νο χρο­νι­κό διά­στη­μα και αντι­λαμ­βά­νο­μαι πως ήταν λάθος στην κρί­ση μου και απο­δέ­χο­μαι πως έπρε­πε να προ­γραμ­μα­τί­σω ξανά εκεί­νη την υποχρέωση.

Για το θέμα της ταξι­διω­τι­κής μου δήλω­σης, αυτή είχε κατα­τε­θεί από τους συνο­δούς μου για χάρη μου, όπως είπα και στους αρμό­διους μετα­νά­στευ­σης κατά την άφι­ξη μου — και ο ατζέ­ντης μου ζητά­ει συγ­γνώ­μη για το λάθος που έκα­νε να σημειώ­σει το μη σωστό κου­τά­κι, σχε­τι­κά με τα προη­γού­με­να ταξί­δια μου πριν πάω στην Αυστρα­λία. Ήταν ένα ανθρώ­πι­νο λάθος και σίγου­ρα δεν έγι­νε με πρόθεση.

Ζού­με σε δύσκο­λους και­ρούς εν μέσω μία παγκό­σμιας παν­δη­μί­ας και καμιά φορά αυτά τα λάθη συμ­βαί­νουν. Σήμε­ρα, η ομά­δα μου έδω­σε επι­πλέ­ον πλη­ρο­φο­ρί­ες στην κυβέρ­νη­ση της Αυστρα­λί­ας για να ξεκα­θα­ρί­σει το θέμα. Παρό­τι ένιω­σα πως ήταν σημα­ντι­κό να ανα­φερ­θώ στο θέμα και να ξεκα­θα­ρί­σω την παρα­πλη­ρο­φό­ρη­ση, δεν θα κάνω κανέ­να άλλο σχό­λιο προς σεβα­σμό προς την Κυβέρ­νη­ση της Αυστρα­λί­ας, τις Αρχές αλλά και την παρού­σα διαδικασία.

Ήταν πάντα τιμή μου να παί­ζω στο Australian Open. Είναι μία διορ­γά­νω­ση που αγα­πά­νε οι παί­κτες, οι φίλα­θλοι, η κοι­νό­τη­τα όχι μόνο στην Βικτώ­ρια και στην Αυστρα­λία αλλά σε όλο τον πλα­νή­τη και απλά θέλω να έχω την ευκαι­ρία να αντα­γω­νι­στώ με τους καλύ­τε­ρους στον κόσμο, μπρο­στά σε μερι­κούς από τους καλύ­τε­ρους φιλά­θλους στον κόσμο.»

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο