Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ενημέρωση για τον κορονοϊό: Στο φιλότιμο και την αλληλεγγύη αντί σε έργα τα ρίχνει ξανά η κυβέρνηση

Το …φιλό­τι­μο εξα­κο­λου­θεί ακό­μα και σήμε­ρα να επι­κα­λεί­ται η κυβέρ­νη­ση, τη στιγ­μή που οι ΜΕΘ είναι γεμά­τες σχε­δόν σε όλη τη χώρα και τα νοσο­κο­μεία ασφυ­κτιούν. Παράλ­λη­λα την ευθύ­νη της για την έλλει­ψη μέτρων σε ΜΜΜ και χώρους εργα­σί­ας επι­χει­ρεί να την «κρύ­ψει» πίσω από την ανα­μο­νή του εμβολίου.

Κατά την καθιε­ρω­μέ­νη πια ενη­μέ­ρω­ση για το σύστη­μα Υγεί­ας, κάθε Τετάρ­τη, από τον υπουρ­γό Υγεί­ας, Βασί­λη Κικί­λια, δεν έλει­ψαν και σήμε­ρα τα …παρα­κά­λια προς τους πολί­τες να συνε­χί­σουν να τηρούν τα μέτρα καθώς, όπως απο­δεί­χθη­κε, η κυβέρ­νη­ση παρά­τη­σε ‑ενό­ψει εμβο­λί­ου- την κατά­στα­ση στο έλε­ός της.

«Η κατά­στα­ση είναι πιε­στι­κή στα νοσο­κο­μεία του ΕΣΥ και ειδι­κά στις ΜΕΘ», είπε ο υπουρ­γός και συμπλή­ρω­σε πως η κάλυ­ψη στις ΜΕΘ φτά­νει αυτή τη στιγ­μή στο 83% στην επι­κρά­τεια, στο 91% στη Θεσ­σα­λο­νί­κη και στο 77% στην Αττι­κή. Παράλ­λη­λα, στην «ανα­σκό­πη­ση» μέχρι τώρα, που έκα­νε ο γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας του υπουρ­γεί­ου, Πανα­γιώ­της Πρε­ζε­ρά­κος, δεν ανα­φέρ­θη­κε καθό­λου στις δρά­σεις του υπουρ­γεί­ου, αλλά στις ατε­λεί­ω­τες ώρες συσκέ­ψε­ων των επι­δη­μιο­λό­γων, στη συνερ­γα­σία με τις ιδιω­τι­κές κλι­νι­κές, πως πολ­λα­πλα­σιά­στη­καν τα τεστ (αν και ομο­λό­γη­σε πως πολ­λά από αυτά αρχι­κά ήταν ως «επι­βε­βαί­ω­ση» των rapid) και στο ότι πλέ­ον τα πράγ­μα­τα βελ­τιώ­νο­νται λόγω των απο­τε­λε­σμα­τι­κών όπλων.

Ωστό­σο και αυτός μίλη­σε για κού­ρα­ση του κόσμου, για δοκι­μή των αντο­χών τους από αυτή την κατά­στα­ση, στην ανά­γκη της συνέ­χι­σης της ίδιας συμπε­ρι­φο­ράς από τον λαό, ενώ δεν ξέχα­σε να «θριαμ­βο­λο­γή­σει» για την εικό­να της χώρας σε σύγκρι­ση θανά­των και κρου­σμά­των με άλλες χώρες.

Και σαν να μην έφτα­ναν όλα αυτά, ο υπουρ­γός ανά­με­σα στα γνω­στά «συχα­ρί­κια» προς το υγειο­νο­μι­κό προ­σω­πι­κό, έβα­λε και διλήμ­μα­τα στους πολί­τες, λέγο­ντας πως αν έρθει το τρί­το κύμα της παν­δη­μί­ας τώρα και οι πολί­τες δεί­ξουν χαλά­ρω­ση στα μέτρα, δεν θα έχουν δεί­ξει αλλη­λεγ­γύη σε αυτούς που χάνο­νται καθη­με­ρι­νά και στους διασωληνωμένους.

Τέλος, ανέ­φε­ρε πως «φτιά­ξα­με ένα σύστη­μα συνερ­γα­σί­ας με τον ιδιω­τι­κό τομέα για να εξυ­πη­ρε­τούν τα έκτα­κτα περι­στα­τι­κά», μίλη­σε για «ευερ­γέ­τες», που δεν είναι άλλοι από ιδρύ­μα­τα που έκα­ναν δωρε­ές, για συνε­φη­με­ρί­ες νοσο­κο­μεί­ων και ιδιω­τι­κών κλι­νι­κών στη Β. Ελλά­δα, αλλά και πως μέχρι τέλος Δεκέμ­βρη θα έχουν αυξη­θεί οι ΜΕΘ.

Σημειώ­νε­ται ότι σύμ­φω­να με στοι­χεία που έδω­σε ο Β. Κικί­λιας, πιο επι­βα­ρυ­μέ­νες περιο­χές είναι η Πιε­ρία, η Δρά­μα, το Κιλ­κίς, η Πέλ­λα, η Ημα­θία, η Ξάν­θη, η Λάρι­σα, η Θεσ­σα­λο­νί­κη και η Φλώ­ρι­να, οι εισα­γω­γές με τα εξι­τή­ρια στα νοσο­κο­μεία είναι σχε­δόν ίδιες τις τελευ­ταί­ες τρεις ημέ­ρες και πως η κατά­στα­ση στη Δυτι­κή Αττι­κή σε ό,τι αφο­ρά τα κρού­σμα­τα είναι ανησυχητική.

Πηγή: 902.gr

Σκλη­ρός Απρί­λης του 2020μ.Χ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο