Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Ενθαρρύνει» τις γιορτές μίσους των ακροδεξιών στο Γράμμο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος

Στις 31 Αυγού­στου γρά­φα­με ότι οι «βρι­κό­λα­κες» της ακρο­δε­ξιάς — από τον βου­λευ­τή της ΝΔ Κ. Μπο­γδά­νο μέχρι τους Ναζί της εγκλη­μα­τι­κής Χρυ­σής Αυγής και του Κασι­διά­ρη — αντά­μω­σαν στο Γράμ­μο σε άλλη μια εκδή­λω­ση μίσους που διορ­γά­νω­σαν ενώ­σεις από­στρα­των (η περί­φη­μη ΕΑΑΣ) και μια σει­ρά ακρο­δε­ξιές-φασι­στι­κές-φιλο­βα­σι­λι­κές οργανώσεις.

Το όλο θέα­μα, με τους Μπο­γδά­νους, τους Τζή­με­ρους, τους βασι­λο­χου­ντι­κούς και τους Κασι­διά­ρη­δες παρα­ταγ­μέ­νους, θα ήταν γελοίο και γρα­φι­κό, αν δεν τύχαι­νε της στή­ρι­ξης της Ελλη­νι­κής κυβέρνησης.

Θυμί­ζου­με ότι, πριν ένα χρό­νο, μετά τις αντι­δρά­σεις που προ­κλή­θη­καν, η κυβέρ­νη­ση, παρό­τι αρχι­κά είχε ανα­κοι­νω­θεί η παρου­σία εκπρο­σώ­που της, και συγκε­κρι­μέ­να του υφυ­πουρ­γού Εθνι­κής Αμυ­νας Αλκι­βιά­δη Στε­φα­νή, ανα­γκά­στη­κε να κάνει πίσω και να μην συμ­με­τέ­χει στην φασι­στο­σύ­να­ξη του Γράμ­μου. Φέτος, η ΝΔ εκπρο­σω­πή­θη­κε από τον Μπογδάνο.

«Κάλυ­ψη» όμως στην σύνα­ξη του ακρο­δε­ξιού συρ­φε­τού φρό­ντι­σε να δώσει ο Υπουρ­γός Εθνι­κής Άμυ­νας Νίκος Πανα­γιω­τό­που­λος, απα­ντώ­ντας σε σχε­τι­κή ερώ­τη­ση που κατέ­θε­σαν βου­λευ­τές του ΚΙΝΑΛ. Παρα­θέ­του­με αυτο­λε­ξεί από την απά­ντη­ση του Υπουργού:

«…στις ως άνω εκδη­λώ­σεις δεν παρει­σέ­φρη­σαν ακραία στοι­χεία και τηρή­θη­κε απο­λύ­τως η δημό­σια τάξη. Τέλος σας γνω­ρί­ζου­με ότι, η πολι­τι­κή Ηγε­σία του Υπουρ­γεί­ου Εθνι­κής Άμυ­νας ενθαρ­ρύ­νει τις πρω­το­βου­λί­ες εθνι­κής συμ­φι­λί­ω­σης και θεω­ρεί ότι οι συγκε­κρι­μέ­νες εκδη­λώ­σεις, που γίνο­νται από όλες τις πλευ­ρές, απο­τε­λούν εορ­τές μνή­μης, περισυλλογής,μακριά από αισθή­μα­τα μίσους και έχουν σκο­πό την απο­φυ­γή παρό­μοιων μελ­λο­ντι­κών κατα­στά­σε­ων» (δια­βά­στε ΕΔΩ).

fasistes grammo vitsi

Οι βρι­κό­λα­κες της ακρο­δε­ξιάς παρα­ταγ­μέ­νοι στο «μνη­μό­συ­νο» του Γράμμου.…

Ώστε, σύμ­φω­να με τον Υπουρ­γό Εθνι­κής Άμυ­νας, τα εγκλη­μα­τι­κά στοι­χεία της Χρυ­σής Αυγής, οι εκπρό­σω­ποι του κόμ­μα­τος Κασι­διά­ρη και τα κάθε λογής ναζι­στοει­δή που βρέ­θη­καν στο Γράμ­μο δεν απο­τε­λούν «ακραία στοι­χεία». Για όσους τυχόν δεν γνω­ρί­ζουν, υπεν­θυ­μί­ζου­με ποιοί παρε­βρέ­θη­σαν στο «μνη­μό­συ­νο» μίσους και κατέ­θε­σαν στεφάνι:

Κων­στα­ντί­νος Μπο­γδά­νος, βου­λευ­τής Νέας Δημοκρατίας
Αντώ­νης Μυλω­νά­κης, βου­λευ­τής Ελλη­νι­κής Λύσης
Θάνος Τζή­με­ρος, Δημιουρ­γία Ξανά
Φαή­λος Κρα­νι­διώ­της, πρό­ε­δρος Νέας Δεξιάς
Μανώ­λης Αγγε­λά­κας πρώ­ην ευρω­βου­λευ­τής Νέας Δημοκρατίας
Γεώρ­γιος Επι­τή­δειος, πρώ­ην Ευρω­βου­λευ­τής Χρυ­σής Αυγής
Βασι­λό­φρο­νες νομού Καστοριάς
Βασι­λι­κή Ένω­ση Ελλάδος
Εκπρό­σω­πος του Ηλία Κασι­διά­ρη ( κατέ­θε­σε στέ­φα­νο και στον Γράμμο)
Λαϊ­κός Σύν­δε­σμος Χρυ­σή Αυγή

Επι­πλέ­ον, ο Ν. Πανα­γιω­τό­που­λος κατα­στεί σαφές — πιο σαφές δεν γίνε­ται — ότι για το Υπουρ­γείο Εθνι­κής Άμυ­νας (επο­μέ­νως για την ίδια την κυβέρ­νη­ση) η εκδή­λω­ση των φασι­στοει­δών στο Γράμ­μο και το Βίτσι απο­τε­λεί.… «εορ­τή μνή­μης» και «περι­συλ­λο­γής»!

Έπει­τα από αυτήν την αναί­σχυ­ντη παρα­δο­χή του κ. Πανα­γιω­τό­που­λου προ­κύ­πτουν σοβα­ρά ερω­τή­μα­τα για την θέση που έχει στο ζήτη­μα ο ίδιος ο πρω­θυ­πουρ­γός Κ. Μητσο­τά­κης; Συμ­με­ρί­ζε­ται την άπο­ψη του Υπουρ­γού του ότι η σύνα­ξη ναζι­στών, ακρο­δε­ξιών, βασι­λο­φρό­νων και άλλων χου­ντι­κών υπο­λειμ­μά­των στο Γράμ­μο είναι «εορ­τή μνή­μης και περισυλλογής»;

Ο Πρω­θυ­πουρ­γός οφεί­λει να πάρει άμε­σα θέση για το θέμα. Όσο για τον Υπουρ­γό Εθνι­κής Άμυ­νας, αν έχει έστω και ψίγ­μα­τα τσί­πας πάνω του, οφεί­λει να παραι­τη­θεί… χθες! Αλλά, μάλ­λον, ζητά­με πολ­λά απ’ τους ιδε­ο­λο­γι­κούς απο­γό­νους των «Ράλ­λη­δων», των «Παπά­γων» και των «Έβερτ»…

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο