Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εννέα νεκροί και 519 τραυματίες σε τροχαία τον Ιανουάριο στην Αττική

Εννέα άτο­μα έχα­σαν τη ζωή τους και 519 τραυματίστηκαν(20 σοβα­ρά και 499 ελα­φρά) σε 438 τρο­χαία συνο­λι­κά (8 δυστυ­χή­μα­τα και 430 ατυ­χή­μα­τα) που σημειώ­θη­καν τον Ιανουά­ριο 2020, στην περιο­χή της Αττικής.

Ειδι­κό­τε­ρα, σύμ­φω­να με τα στοι­χεία της Διεύ­θυν­σης Τρο­χαί­ας Αττι­κής, τα κυριό­τε­ρα αίτια των τρο­χαί­ων αυτών ήταν η οδή­γη­ση χωρίς σύνε­ση και προ­σο­χή, η παρα­βί­α­ση ρυθ­μι­στι­κών πινα­κί­δων και η παρα­βί­α­ση των κανό­νων κυκλο­φο­ρί­ας από πεζούς, ενώ η μη χρή­ση προ­στα­τευ­τι­κού κρά­νους από τους οδη­γούς και επι­βά­τες των δικύ­κλων επέ­τει­νε, σε πολ­λές περι­πτώ­σεις, τη σοβα­ρό­τη­τα του τραυ­μα­τι­σμού τους.

Παράλ­λη­λα, το ίδιο χρο­νι­κό διά­στη­μα, στο πλαί­σιο των στο­χευ­μέ­νων δρά­σε­ων που εφαρ­μό­ζει η Τρο­χαία για την τρο­χο­νο­μι­κή αστυ­νό­μευ­ση και την ανα­βάθ­μι­ση του επι­πέ­δου οδι­κής ασφά­λειας στην περιο­χή της Αττι­κής, βεβαιώ­θη­καν 27.293 παρα­βά­σεις, από τις οποί­ες 590 σε βαθ­μό πλημμελήματος.

Σύμ­φω­να με την Τρο­χαία, ενδει­κτι­κά βεβαιώθηκαν:

- 663 παρα­βά­σεις για οδή­γη­ση υπό την επί­δρα­ση οινο­πνεύ­μα­τος, από τις οποί­ες οι 66 ήταν σε βαθ­μό πλημμελήματος

- 2.679 ορί­ου ταχύτητας

- 290 για παρα­βί­α­ση ερυ­θρού σηματοδότη

- 510 για χρή­ση κινη­τού τηλεφώνου

- 531 για μη χρή­ση ζώνης ασφαλείας

- 542 για μη χρή­ση προ­στα­τευ­τι­κού κράνους

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο