Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ενοχλήθηκε ο «επιχειρηματίας» Βελόπουλος από την απεργία και στάζει χολή κατά των διαδηλώσεων

Σε αντερ­γα­τι­κό παρα­λή­ρη­μα προ­έ­βη χθες Τρί­τη, από το βήμα της Βου­λής, ο Κυριά­κος Βελό­που­λος με αφορ­μή το νομο­σχέ­διο της κυβέρ­νη­σης για τον περιο­ρι­σμό των δια­δη­λώ­σε­ων. Πιστός εκπρό­σω­πος του κεφα­λαί­ου, ο πρό­ε­δρος της «Ελλη­νι­κής Λύσης» επι­τέ­θη­κε στο δικαί­ω­μα των εργα­ζό­με­νων στην απερ­γία, ανα­μα­σώ­ντας την χιλιοει­πω­μέ­νη προ­πα­γάν­δα περί «οικο­νο­μι­κής ζημιάς των επι­χει­ρή­σε­ων» και «ταλαι­πω­ρί­ας του κόσμου». 

Ο πρώ­ην βου­λευ­τής του ΛΑ.Ο.Σ. και τηλε­πω­λη­τής… «χει­ρό­γρα­φων επι­στο­λών του Ιησού», μιλώ­ντας σαν εκπρό­σω­πος του ΣΕΒ, σημεί­ω­σε ότι το δικαί­ω­μα στην απερ­γία… «κατα­πί­πτει» όταν γίνε­ται «κατα­χρη­στι­κά». Ακο­λου­θώ­ντας ρητο­ρι­κή παρό­μοια με αυτή των χρυ­σαυ­γι­τών, κατη­γό­ρη­σε τις απερ­γί­ες για το γεγο­νός ότι μια σει­ρά μονο­πω­λια­κοί όμι­λοι έκλει­σαν τα εργο­στά­σια τους και έφυ­γαν από την Ελλά­δα. Για το γεγο­νός ότι το κεφά­λαιο θέλει εργα­ζό­με­νους-σκλά­βους, με μισθούς πεί­νας και μηδε­νι­κά δικαιώ­μα­τα, ούτε λόγος βέβαια! 

Τον πεί­ρα­ξε τον Βελό­που­λο ότι για «μια ολό­κλη­ρη μέρα νέκρω­σε η Αθή­να» (και «ταλαι­πω­ρή­θη­καν οι οδη­γοί») αλλά δεν έχει κανέ­να απο­λύ­τως πρό­βλη­μα με την εργα­σια­κή ζού­γκλα, τη διά­λυ­ση των εργα­σια­κών δικαιω­μά­των, την ασυ­δο­σία των εργο­δο­τών-επι­χει­ρη­μα­τιών κλπ. Άλλω­στε, όπως ο ίδιος λέει σε κάθε του ομι­λία «είμαι και γω επιχειρηματίας». 

Ως επι­χει­ρη­μα­τί­ας λοι­πόν μιλά­ει ο Βελό­που­λος, ως πολι­τι­κός εκπρό­σω­πος της αστι­κής τάξης που βγά­ζει σπυ­ριά στο άκου­σμα της απερ­γί­ας και των εργα­τι­κών διεκ­δι­κή­σε­ων. Από στό­μα­τος κορά­κου «κρα» θα ακούσεις… 

Αυτά πρέ­πει να ανα­λο­γι­στούν όσοι εργα­ζό­με­νοι ψήφι­σαν το ακρο­δε­ξιό και ξενο­φο­βι­κό κόμ­μα της «Ελλη­νι­κής Λύσης», το οποίο ήρθε να καλύ­ψει το «κενό» που άφη­σε η ναζι­στι­κή εγκλη­μα­τι­κή Χρυ­σή Αυγή στα δεξιά της ΝΔ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο