Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εντολή για άνοιγμα του τάφου της Τζωρτζίνας για να ανασυρθεί το τάμπλετ της 9χρονης

“Τα επό­με­να σημα­ντι­κά στοι­χεία στην υπό­θε­ση της Ρού­λας Πισπι­ρί­γκου ανα­μέ­νο­νται από την εξέ­τα­ση των ψηφια­κών μέσων της. Οι ανα­ζη­τή­σεις της στο δια­δί­κτυο θα “μιλή­σουν”. Ανα­ζη­τή­σεις που θα απα­ντή­σουν σε καί­ρια ερω­τή­μα­τα, όπως εάν, από που και πότε προ­μη­θεύ­τη­κε η κατη­γο­ρού­με­νη την ουσία κετα­μί­νη που βρέ­θη­κε στις τοξι­κο­λο­γι­κές εξε­τά­σεις της Τζωρτζίνας”.

Αυτά τονί­ζει στο Αθη­ναϊ­κό — Μακε­δο­νι­κό Πρα­κτο­ρείο Ειδή­σε­ων αξιω­μα­τι­κός της ΕΛ.ΑΣ με εξει­δί­κευ­ση στην αξιο­λό­γη­ση απο­δει­κτι­κών στοι­χεί­ων εγκλημάτων.

“Τα επι­στη­μο­νι­κά δεδο­μέ­να”, προ­σθέ­τει, “είναι αυτά που θα κρί­νουν, τελι­κά, την υπό­θε­ση. Οι κατα­θέ­σεις μαρ­τύ­ρων κάποιες φορές “αλλά­ζουν” με την πάρο­δο του χρό­νου. Αυτά που μένουν, όμως, αναλ­λοί­ω­τα στο χρό­νο είναι τα επι­στη­μο­νι­κά δεδομένα”.

Τα ψηφια­κά μέσα “μίλη­σαν”, μετα­ξύ άλλων, και στην υπό­θε­ση με το βιτριό­λι στην Ιωάν­να, και εξη­γεί: “Από τις ανα­ζη­τή­σεις της δρά­στι­δας στο δια­δί­κτυο φάνη­κε ότι έψα­χνε πως θα μπο­ρού­σε να προ­μη­θευ­τεί το βιτριό­λι”.

Εντολή για άνοιγμα του τάφου της Τζωρτζίνας για να ανασυρθεί το τάμπλετ της 9χρονης

Εντο­λή για το άνοιγ­μα του μνή­μα­τος της 9χρονης Τζωρ­τζί­νας με σκο­πό να ανα­συρ­θεί το τάμπλετ με το οποίο ετά­φη το κορι­τσά­κι, έδω­σε η 18η ανα­κρί­τρια που χει­ρί­ζε­ται την υπό­θε­ση του θανά­του της.

Η δικα­στι­κή λει­τουρ­γός μετά την επί­ση­μη επι­βε­βαί­ω­ση που έδω­σε χθες ο πατέ­ρας του παι­διού ότι η μητέ­ρα τοπο­θέ­τη­σε στο φέρε­τρο το τάμπλετ της Τζωρ­τζί­νας, διέ­τα­ξε το άμε­σο άνοιγ­μα του τάφου για να αφαι­ρε­θεί το αντι­κεί­με­νο , το οποίο ταχύ­τα­τα θα δια­βι­βα­στεί στα εγκλη­μα­το­λο­γι­κά εργα­στή­ρια της Ασφά­λειας προ­κει­μέ­νου να ερευ­νη­θεί εάν υπάρ­χουν σε αυτό στοι­χεία που μπο­ρούν να αντλη­θούν, κρί­σι­μα για την εξέ­λι­ξη της έρευ­νας για τον θάνα­το της Τζωρτζίνας.

«Η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδί που πολεμήσαμε μαζί»

Στο μετα­ξύ σήμε­ρα, στο πλαί­σιο της κύριας ανά­κρι­σης για την υπό­θε­ση, κατα­θέ­τει ο επι­κε­φα­λής της εντα­τι­κής του παι­δια­τρι­κού τμή­μα­τος του νοσο­κο­μεί­ου του Ρίου, Ανδρέ­ας Ηλιά­δης, που φέρε­ται να έχει προ­βεί σε δια­φο­ρε­τι­κές ισχυ­ρι­σμούς από ό,τι η κατη­γο­ρού­με­νη ανα­φο­ρι­κά με τη νοση­λεία της 9χρονης.

«Η Τζωρ­τζί­να ήταν ένα παι­δί που πολε­μή­σα­με μαζί. Να σας θυμί­σω ότι μετά τη δρα­μα­τι­κή διά­σω­ση που έλα­βε χώρα στο παι­δια­τρι­κό νοσο­κο­μείο της Πάτρας κλη­θή­κα­με με τη δική μου ομά­δα να φέρου­με εις πέρας ένα πάρα πολύ δύσκο­λο έργο» δήλω­σε ο για­τρός φτά­νο­ντας το πρωί στα δικα­στή­ρια της Ευελπίδων.

«Αγω­νι­στή­κα­με και δώσα­με πραγ­μα­τι­κά μάχη για να κατα­φέ­ρου­με ο, τι θα μπο­ρού­σα­με να περι­σώ­σου­με από τη μικρή Τζωρ­τζί­να. Νομί­ζω τα κατα­φέ­ρα­με, τη θωρα­κί­σα­με, εξα­σφα­λί­σα­με τον περί­φη­μο απι­νι­δω­τή και βημα­το­δό­τη. Θέλα­με να πιστεύ­ου­με ότι με αυτό θα πορευό­μα­στε. Δυστυ­χώς η αγκα­λιά μας δεν ήταν τόσο μεγά­λη. Είμαι στη διά­θε­ση της ανα­κρί­τριας», τόνι­σε ο κ. Ηλιάδης.

Ψιθύ­ρι­ζε όταν μιλάς για αγά­πη, της Βασι­λι­κής Ελευ­θε­ριά­δου – Γαλάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο