Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εντονη δυσαρέσκεια από την οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου

Εντο­νη δυσα­ρέ­σκεια για τις κατη­γο­ρί­ες που ανα­γρά­φο­νται στο παρα­πεμ­πτι­κό βού­λευ­μα της δολο­φο­νί­ας του Ζακ Κωστό­που­λου εκφρά­ζουν οι δικη­γό­ροι της οικο­γέ­νειάς του με χτε­σι­νή ανακοίνωσή.

Κάνουν λόγο για «δια­κρι­τή μετα­χεί­ρι­ση των δρα­στών» και επι­ση­μαί­νουν ότι «η ελπί­δα για δίκαιη και ορθή δικα­στι­κή κρί­ση περιο­ρί­ζε­ται από το στε­νό πλαί­σιο διά­γνω­σης που τίθε­ται από τα απο­δο­θέ­ντα αδι­κή­μα­τα». Καλούν, τέλος, τις εισαγ­γε­λι­κές αρχές να ασκή­σουν τα ένδι­κα μέσα που προ­βλέ­πο­νται, για την ορθή απο­νο­μή του δικαίου.

Ειδι­κό­τε­ρα τονί­ζουν: «Η έκδο­ση του παρα­πεμ­πτι­κού βου­λεύ­μα­τος για την υπό­θε­ση της ανθρω­πο­κτο­νί­ας του Ζαχα­ρία Κωστό­που­λου σημα­το­δο­τεί στο επί­πε­δο της προ­δι­κα­σί­ας την τελι­κή έκφαν­ση ενός δικα­στι­κού χει­ρι­σμού που δεν ικα­νο­ποιεί την πλευ­ρά της οικο­γέ­νειας του θύμα­τος. Η τελι­κή από­δο­ση της κατη­γο­ρί­ας της θανα­τη­φό­ρου σωμα­τι­κής βλά­βης και όχι της ανθρω­πο­κτο­νί­ας για όλους τους κατη­γο­ρού­με­νους εισά­γει ιδιαί­τε­ρο περι­βάλ­λον νομι­κής αξιο­λό­γη­σης των αδι­κη­μά­των και οδη­γεί σε δια­κρι­τή μετα­χεί­ρι­ση των δρα­στών».

zak kostopoulos3 zak kostopoulos4
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο