Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εντυπωσιακή η Ξάνθη, «φάντασμα» ο ΠΑΟ, νίκη ο Βόλος

Με εκπλή­ξεις ολο­κληρ­ρώ­θη­κε η πρώ­τη ημέ­ρα της 2ης αγω­νι­στι­κής της Super league.

Ο ΟΦΗ διέσυρε το «φάντασμα» του Παναθηναϊκού

Ο ΟΦΗ πέρα­σε σαν λαί­λα­πα από το ΟΑΚΑ, επι­κρα­τώ­ντας με 3–1 ενός «αγνώ­ρι­στου» Πανα­θη­ναϊ­κού που απο­δο­κι­μά­στη­κε έντο­να από τους φίλους του στο Ολυ­μπια­κό Στά­διο της Αθή­νας. Οι «πρά­σι­νοι» έκα­ναν, ίσως, τη χει­ρό­τε­ρη εμφά­νι­σή τους επί ημε­ρών Γιώρ­γου Δώνη στην τεχνι­κή ηγε­σία τους, αυτό όμως δεν μειώ­νει την επι­τυ­χία της ομά­δας του Ηρα­κλεί­ου, που ήταν εξαιρετική.

Οι Κρή­τες «προει­δο­ποί­η­σαν» στο 7ο λεπτό, όταν ο Ναμπί με «κεραυ­νό» έστει­λε την μπά­λα στο αρι­στε­ρό δοκά­ρι του Διού­δη, που είχε βάλει το χέρι του και της άλλα­ξε πορεία. Στη συνέ­χεια ανέ­λα­βε δρά­ση ο Μάνος, ο οποί­ος με δύο γκολ, στο 33ο και 49ο λεπτό, έδω­σε σαφές προ­βά­δι­σμα νίκης στην ομά­δα του Γιώρ­γου Σίμου, ενώ στο ενδιά­με­σο (43΄) είχε ακυ­ρω­θεί γκολ του Γιαν­νού­λη, ως επι­θε­τι­κό φάουλ. Στο 58΄ ο Τσι­λια­νί­δης έγρα­ψε το 0–3 ύστε­ρα από λάθος των Μπου­ζού­κη — Νού­νες, ενώ το τελι­κό σκορ δια­μόρ­φω­σε στο 84΄ ο Μακέ­ντα με πέναλ­τι, που κατα­λο­γί­στη­κε σε μαρ­κά­ρι­σμα του Μαρι­νά­κη στον Περέα.

Η Ξάνθη άλωσε και το Αγρίνιο

Εντυ­πω­σια­κή για δεύ­τε­ρη συνε­χή εβδο­μά­δα, η Ξάν­θη διπλα­σί­α­σε τις νίκες της στην εφε­τι­νή Λίγκα επι­κρα­τώ­ντας του Παναι­τω­λι­κού με 2–1, στην ανα­μέ­τρη­ση με την οποία άνοι­ξε η αυλαία της 2ης αγω­νι­στι­κής στο πρωτάθλημα.

Οι Ακρί­τες, που είχαν «σοκά­ρει» την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στην πρε­μιέ­ρα του πρω­τα­θλή­μα­τος, έφτα­σαν σε δεύ­τε­ρο «διπλό» σε ισά­ριθ­μες αγω­νι­στι­κές, καθώς έβγα­λαν αμέ­σως αντί­δρα­ση μετά το γκολ που δέχθη­καν. Αντί­θε­τα, ο Παναι­τω­λι­κός έχα­σε για δεύ­τε­ρη συνε­χή φορά, καθώς προη­γή­θη­κε η ήττα στην Τούμπα.

Το σκορ στο Αγρί­νιο άνοι­ξε από τα 11 βήμα­τα ο Μπα­ΐ­ρο­βιτς στο 70ό λεπτό, σε παρά­βα­ση που κατα­λο­γί­στη­κε όταν ο Ντί­ρε­στραμ μάρ­κα­ρε τον Ντάλ­σιο στην περιοχή.

Δύο λεπτά αργό­τε­ρα ο Ντου­ρί­τσκο­βιτς βρή­κε τον Εντουάρ­ντο κι εκεί­νος ισο­φά­ρι­σε με συρ­τό αρι­στε­ρό σουτ, ενώ οι φιλο­ξε­νού­με­νοι έφτα­σαν στην ανα­τρο­πή στο 77΄, όταν σε ακό­μη μία ωραία αντε­πί­θε­σή τους ο Τερ­κί σέντρα­ρε από δεξιά και ο επερ­χό­με­νος Στάρ­τζε­ον πρό­λα­βε τον Σανιά κι έσπρω­ξε τη μπά­λα στα δίχτυα με το σώμα.

«Καθάρισε» και τον Άρη

Μετά τον Πανιώ­νιο στην πρε­μιέ­ρα ο Βόλος «καθά­ρι­σε» και τον Άρη που… ψάχνε­ται (1–0 με πέναλ­τι του Γέντρι­σεκ) και έκα­νε το 2/2 στην Superleague.

Η Θεσ­σα­λι­κή ομά­δα, εμφά­νι­σε και πάλι όλα εκεί­να τα στοι­χεία που είχε δεί­ξει στην πρε­μιέ­ρα. Ποδό­σφαι­ρο κατο­χής, ωραί­ους συν­δυα­σμούς και γρή­γο­ρη μετά­βα­ση από την άμυ­να στην επί­θε­ση και με το γκολ-πέναλ­τι του Ερικ Γέντρι­σεκ στο 54′, πήρε ένα τρί­πο­ντο «χρυ­σά­φι», ξεκι­νώ­ντας το πρω­τά­θλη­μα με «δύο στα δύο».

Ο Αρης που είχε και πάλι δοκά­ρι (στο 82′ με τον Ντι­γκι­νί), δεν κατά­φε­ρε να βάλει δύσκο­λα στους γηπε­δού­χους, με απο­τέ­λε­σμα να γνω­ρί­σει την πρώ­τη του ήττα στο πρω­τά­θλη­μα, μένο­ντας χωρίς νίκη, μετά την ισο­πα­λία της πρε­μιέ­ρας με τον ΟΦΗ.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο