Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του κομμουνιστή Θόδωρου Ιγνατιάδη στη συνεδρίαση του Π. Σ. Κ. Μακεδονίας

Ενός λεπτού σιγή τηρή­θη­κε σήμε­ρα στην αρχή της συνε­δρί­α­σης του Περι­φε­ρεια­κού Συμ­βου­λί­ου Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας, στη μνή­μη του περι­φε­ρεια­κού συμ­βού­λου της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης, Θόδω­ρου Ιγνα­τιά­δη, που στις αρχές Σεπτεμ­βρί­ου έφυ­γε από τη ζωή.

Ο περι­φε­ρειάρ­χης Από­στο­λος Τζι­τζι­κώ­στας ανέ­φε­ρε ότι το Περι­φε­ρεια­κό Συμ­βού­λιο έχα­σε ένα επί­λε­κτο μέλος του, έναν άνθρω­πο που ο ίδιος εκτι­μού­σε ιδιαί­τε­ρα και κόσμη­σε το Συμ­βού­λιο και την παρά­τα­ξή του. Τόνι­σε ακό­μη ότι «ο Θόδω­ρος Ιγνα­τιά­δης υπη­ρέ­τη­σε για χρό­νια με ήθος και σοβα­ρό­τη­τα την αυτο­διοί­κη­ση, εργά­στη­κε για τον τόπο του με αξιο­πρέ­πεια, με πίστη στις ιδέ­ες του, για τις οποί­ες ‑με επι­χει­ρή­μα­τα χωρίς ακραί­ες φωνές- έδι­νε μάχες με ανι­διο­τέ­λεια και σθέ­νος και μάλι­στα άσκη­σε εποι­κο­δο­μη­τι­κή κρι­τι­κή και αντι­πο­λί­τευ­ση στη διοίκηση».

Από την πλευ­ρά του, ο επι­κε­φα­λής της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης, Σωτή­ρης Αβρα­μό­που­λος ανέ­φε­ρε ότι «η απώ­λεια του Θόδω­ρου Ιγνα­τιά­δη είναι ένα μεγά­λο δυσα­να­πλή­ρω­το κενό για το ΚΚΕ και τη Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση στην Περι­φέ­ρεια Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας αλλά και για τον λαό της περιο­χής, τον οποίο υπη­ρέ­τη­σε από όλες τις θέσεις και εκεί­νη του βου­λευ­τή και του του δημο­τι­κού συμ­βού­λιου και του περι­φε­ρεια­κού συμ­βού­λου. Για τον ίδιο σημεί­ω­σε ότι «συνέ­βα­λε με όλες του τις δυνά­μεις, ως πραγ­μα­τι­κό πρό­τυ­πο συνέ­πειας, ανι­διο­τέ­λειας και αγω­νι­στι­κό­τη­τας, στην ανά­δει­ξη των μεγά­λων προ­βλη­μά­των που αντι­με­τω­πί­ζει ο λαός της περιο­χής μας και στη διεκ­δί­κη­ση λύσεων».

Δρα­στή­ριο, έντι­μο, συναι­νε­τι­κό και εργα­τι­κό άνθρω­πο και μέλος της αυτο­διοί­κη­σης με μεγά­λη εμπει­ρία χαρα­κτή­ρι­σε τον εκλι­πό­ντα ο πρό­ε­δρος του Περι­φε­ρεια­κού Συμ­βου­λί­ου Βενια­μίν Καρα­κω­στά­νο­γλου και ανα­κοί­νω­σε ότι τη θέση του κατα­λαμ­βά­νει στο συμ­βού­λιο ο Γεώρ­γιος Χαβα­τζάς ως περι­φε­ρεια­κός σύμβουλος.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο