Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εξέλιξη πανδημίας: Αύξηση κρουσμάτων και εισαγωγών — Τα μισά κρούσματα στην Αττική, στο κόκκινο και η Κρήτη

Σε 2.562 ανέρ­χο­νται τα νέα κρού­σμα­τα κορω­νοϊ­ού στην Ελλά­δα το τελευ­ταίο 24ωρο, όπως ανα­κοί­νω­σε το από­γευ­μα του Σαβ­βά­του ο Εθνι­κός Οργα­νι­σμός Δημό­σιας Υγείας.

Κατά το ίδιο διά­στη­μα, σημειώ­θη­καν 7 θάνα­τοι. Παράλ­λη­λα, σε 124 ανέρ­χο­νται οι δια­σω­λη­νω­μέ­νοι ασθε­νείς στις Μονά­δες Εντα­τι­κής Θεραπείας.

Μία εβδο­μά­δα νωρί­τε­ρα, το Σάβ­βα­το 10 Ιου­λί­ου, ο ΕΟΔΥ είχε κατα­γρά­ψει 2.307 κρού­σμα­τα, κάτι που πλέ­ον δεί­χνει εβδο­μα­διαία αύξη­ση της τάξης του 11%. Η διά­με­ση ηλι­κία των κρου­σμά­των είναι 42 έτη.

Ωστό­σο ο αριθ­μός των δια­σω­λη­νω­μέ­νων ασθε­νών έχει υπο­χω­ρή­σει κατά 12,7% από τους 142 του προη­γού­με­νου Σαβ­βά­του, ενώ ο αριθ­μός των ασθε­νών που μπό­ρε­σαν να εξέλ­θουν από τις ΜΕΘ αυξή­θη­κε μέσα σε μία εβδο­μά­δα κατά 17, φθά­νο­ντας τους 2.752, από 2.735 στις 10 Ιουλίου.

Συνο­λι­κά η Ελλά­δα από την αρχή της παν­δη­μί­ας έχει κατα­γρά­ψει 12.840 θανά­τους από κορωνοϊό.

Οι εισα­γω­γές νέων ασθε­νών Covid-19 στα νοσο­κο­μεία της επι­κρά­τειας ήταν 122 (ημε­ρή­σια μετα­βο­λή +20.79%). Ο μέσος όρος εισα­γω­γών του επταη­μέ­ρου ήταν 100 ασθενείς.

Το περα­σμέ­νο Σάβ­βα­το οι εισα­γω­γές νέων ασθε­νών Covid-19 στα νοσο­κο­μεία της επι­κρά­τειας ήταν 68 και ο μέσος όρος εισα­γω­γών του επταη­μέ­ρου  56. Σχε­ον 80% αύξη­ση σε σχέ­ση με το προη­γού­με­νο Σάβ­βα­το στις ημε­ρή­σιες εισα­γω­γές και στον εβδο­μα­διαίο μέσο όρο.

Κάτι λιγό­τε­ρο από τα μισά κρού­σμα­τα του 24ωρου, τα 1.165, κατα­γρά­φη­καν στην Περι­φέ­ρεια Αττι­κής, ενώ εντο­πί­στη­καν 166 στη Θεσ­σα­λο­νί­κη και 258 στην Περι­φέ­ρεια Κρήτης.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο