Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εξέπνευσε, κατά τη μεταφορά της, αρκούδα που τραυματίστηκε σε τροχαίο

Εξέ­πνευ­σε, κατά τη μετα­φο­ρά της στην Κτη­νια­τρι­κή Σχο­λή του ΑΠΘ, αρκού­δα που τραυ­μα­τί­στη­κε σε τρο­χαίο, στο 12ο χλμ. του επαρ­χια­κού δρό­μου Αμυ­νταί­ου-Καστο­ριάς, κοντά στο Τ.Κ. Αετού.

Το τραυ­μα­τι­σμέ­νο ζώο εντό­πι­σε περι­πο­λι­κό της Αστυ­νο­μί­ας και αμέ­σως ενερ­γο­ποι­ή­θη­κε ο ειδι­κός μηχα­νι­σμός, που προ­βλέ­πε­ται γι αυτές τις περι­πτώ­σεις. Ενη­με­ρώ­θη­καν η Διεύ­θυν­ση Δασών Φλώ­ρι­νας της Απο­κε­ντρω­μέ­νης Διοί­κη­σης Ηπεί­ρου-Δυτι­κής Μακε­δο­νί­ας και τα μέλη της Ομά­δας Άμε­σης Επέμ­βα­σης της Διεύ­θυν­σης, που έφθα­σαν στο σημείο, εντό­πι­σαν το ζώο εκα­τό μέτρα από το οδό­στρω­μα σε παρα­κεί­με­νο χωρά­φι και με τη βοή­θεια ιδιώ­τη κτη­νιά­τρου το νάρ­κω­σαν. Δια­πι­στώ­θη­κε ότι επρό­κει­το για αρσε­νι­κό ζώο, δέκα ετών, βάρους 200–220 κιλών, που έφε­ρε κυρί­ως ορθο­πε­δι­κά τραύματα.

Ύστε­ρα από συνεν­νό­η­ση της Διεύ­θυν­σης Δασών Φλώ­ρι­νας, του Κτη­νιά­τρου της Ομά­δας Άμε­σης Επέμ­βα­σης, του ιδιώ­τη κτη­νιά­τρου, καθώς και των δυο περι­βαλ­λο­ντι­κών οργα­νώ­σε­ων «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ» και «ΚΑΛΛΙΣΤΩ», απο­φα­σί­στη­κε η άμε­ση μετα­φο­ρά του τραυ­μα­τι­σμέ­νου ζώου στην Κτη­νια­τρι­κή Σχο­λή του Αρι­στο­τέ­λειου Πανε­πι­στη­μί­ου Θεσ­σα­λο­νί­κης, προ­κει­μέ­νου να πραγ­μα­το­ποι­η­θούν ακτι­νο­λο­γι­κές εξε­τά­σεις και να παρα­σχε­θούν καλύ­τε­ρες υπη­ρε­σί­ες περί­θαλ­ψης. Ωστό­σο, κατά τη μετα­φο­ρά, η αρκού­δα εξέπνευσε.

Η Κτη­νια­τρι­κή Σχο­λή του Αρι­στο­τέ­λειου Πανε­πι­στη­μί­ου Θεσ­σα­λο­νί­κης θα διε­νερ­γή­σει νεκροψία.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο