Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εξαπάτηση της νεολαίας: Ο Κ. Μητσοτάκης παρουσίασε γιο βιομηχάνων ως περίπτωση νέου που γύρισε στην Ελλάδα λόγω ευκαιριών εργασίας!

Ένα βήμα παρα­πέ­ρα πήγε την επι­κοι­νω­νια­κή εξα­πά­τη­ση των νέων ο Κυριά­κος Μητσο­τά­κης κατά την διάρ­κεια του προ­συ­νε­δρί­ου της ΝΔ στα Ιωάννινα.

Σε εκδή­λω­ση για το λεγό­με­νο «brain gain», δηλα­δή για νέους που είχαν φύγει για το εξω­τε­ρι­κό και επι­στρέ­φουν στην Ελλά­δα διό­τι βρί­σκουν ευκαι­ρί­ες εργα­σί­ας, ο πρω­θυ­πουρ­γός παρου­σί­α­σε μετα­ξύ άλλον τον Παύ­λο Σεπε­τά, ως υπό­δειγ­μα νέου επι­στή­μο­να που επέ­στρε­ψε στην Ελλά­δα «διό­τι βρή­κε μια καλή δουλειά».

Συγκε­κρι­μέ­να, ο κ. Μητσο­τά­κης σημεί­ω­σε μετα­ξύ άλλων: «Ο Παύ­λος σπού­δα­σε στην Αμε­ρι­κή, επέ­λε­ξε να γυρί­σει και να δου­λέ­ψει στον τόπο του, για­τί; Διό­τι βρή­κε μία καλή δουλειά».

Μικρή λεπτο­μέ­ρεια: Ο Παύ­λος Σεπε­τάς είναι γιός του Πέτρου Σεπε­τά και της Ελέ­νης Θεο­χά­ρη, οι οποί­οι από το 2003 ελέγ­χουν ολο­κλη­ρω­τι­κά την γνω­στή εται­ρεία «Βίκος» Ηπει­ρω­τι­κή Βιο­μη­χα­νία Εμφιαλώσεων.

Η ίδια η παρου­σιά­στρια της εκδή­λω­σης παρου­σί­α­σε τον νεα­ρό ως εξής: «Να κλεί­σου­με με τον Παύ­λο μας. Ο οποί­ος έχει, δρα­στη­ριο­ποιεί­ται μάλ­λον στα Ιωάν­νι­να. Είναι μηχα­νι­κός βιο­μη­χα­νι­κών συστη­μά­των. Suply Chain Manager της εται­ρεί­ας “Βίκος” Ηπει­ρω­τι­κή Βιο­μη­χα­νία Εμφια­λώ­σε­ων, μίας από τις μεγα­λύ­τε­ρες επι­χει­ρή­σεις της περιο­χής. Ο Παύ­λος ο οποί­ος έφυ­γε στα 18 του για σπου­δές στην Αμε­ρι­κή, και επέ­στρε­ψε για να δου­λέ­ψει στον τόπο κατα­γω­γής του. Αυτό νομί­ζω είναι πολύ ελπι­δο­φό­ρο, έτσι;»

Αξί­ζει να σημειω­θεί ότι την τελευ­ταία τετρα­ε­τία η εται­ρεία «Βίκος» έχει κατα­γρά­ψει ανά­πτυ­ξη της τάξης του 578%, ενώ τα μεγέ­θη της γενι­κό­τε­ρης ανά­πτυ­ξης που παρου­σιά­ζει η Ηπει­ρω­τι­κή Βιο­μη­χα­νία Εμφα­λώ­σε­ων ξεφεύ­γει κατά πολύ από την περι­γρα­φή… «οικο­γε­νεια­κή επιχείρηση».

Η εν λόγω περί­πτω­ση απο­τε­λεί άλλο ενα παρά­δειγ­μα του πως αντι­λαμ­βά­νε­ται ο Κυριά­κος Μητσο­τά­κης και οι «άρι­στοι» της κυβέρ­νη­σής του το «brain gain» και τις ευκαι­ρί­ες των νέων ανθρώ­πων για εργα­σία. Την στιγ­μή που χιλιά­δες νέοι άνθρω­ποι προ­σπα­θούν να βρουν εργα­σία μέσω προ­γραμ­μα­των του ΟΑΕΔ, προ­κει­μέ­νου να απο­κτή­σουν έστω και τον βασι­κό μισθό, ο κ. Μητσο­τά­κης παρου­σιά­ζει περι­πτώ­σεις γόνων μεγα­λο­ε­πι­χει­ρη­μα­τιών ως «άξιους επι­στή­μο­νες που επι­στρέ­φουν στον τόπο τους διό­τι βρή­καν δουλειά»!

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο