Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εξετάζεται σήμερα το αίτημα απεργού πείνας για διακοπή της εκτέλεσης ποινής μέχρι την αποκατάσταση της υγείας του

Σήμε­ρα, μετά το μεση­μέ­ρι, θα εξε­τα­στεί από το Τρι­με­λές Πλημ­με­λειο­δι­κείο Λαμί­ας το αίτη­μα που υπέ­βα­λε χθες, διά των συνη­γό­ρων του, ο πολυι­σο­βί­της της 17 Νοέμ­βρη, Δημή­τρης Κου­φο­ντί­νας, για ανα­βο­λή ή δια­κο­πή της ποι­νής του μέχρι την απο­κα­τά­στα­ση της υγεί­ας του.

Το αίτη­μα του κατα­δι­κα­σμέ­νου σε 11 φορές ισό­βια κάθειρ­ξη, που υπο­γρά­φε­ται από την κ. Ιωάν­να Κούρ­το­βικ και τον κ. Θέμη Σοφό, οι οποί­οι ανα­μέ­νε­ται να παρα­στούν αμφό­τε­ροι στη σημε­ρι­νή δια­δι­κα­σία, υπο­βλή­θη­κε χθες και με αυτό επι­διώ­κε­ται η ανα­βο­λή της έκτι­σης ποι­νής ώστε ο κρα­τού­με­νος απερ­γός πεί­νας να μην υπο­στεί ανή­κε­στο βλά­βη. Η ανα­βο­λή ζητεί­ται μέχρι την απο­κα­τά­στα­ση της υγεί­ας του, μετά από 56 ημέ­ρες απερ­γί­ας πεί­νας και 10 ημέ­ρες δίψας.

Εάν το δικα­στή­ριο δεχθεί το αίτη­μα Κου­φο­ντί­να, έχει τη δυνα­τό­τη­τα να δια­τά­ξει τη δια­κο­πή της έκτι­σης μέχρι πέντε μήνες.

Οι δύο δικη­γό­ροι έχουν ζητή­σει, επί­σης, με δεύ­τε­ρο αίτη­μα που δεν εξε­τά­ζε­ται σήμε­ρα, την επα­να­με­τα­γω­γή του κρα­τού­με­νου στις Φυλα­κές Κορυ­δαλ­λού με σκε­πτι­κό ότι δεν είναι σύν­νο­μη η από­φα­ση για την κρά­τη­σή του στις Φυλα­κές Δομοκού.

Πηγή: ΑΠΕ

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο