Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εξετάσεις στην Ισραηλινή φασιστική κυβέρνηση δίνει ο ακροδεξιός Βορίδης

Προ­σπα­θώ­ντας να καθη­συ­χά­σει να αμβλύ­νει τη δυσα­ρέ­σκεια στους κόλ­πους της ισραη­λι­νής κυβέρ­νη­σης και της ισραη­λί­τι­κης κοι­νό­τη­τας στην Ελλά­δα — λόγω του παρελ­θό­ντος του —  μετά την επι­λο­γή του για τη θέση του Υπουρ­γού Αγρο­τι­κής Ανά­πτυ­ξης και Τρο­φί­μων στη νεο­συ­στα­θεί­σα κυβέρ­νη­ση, ο Μάκης  Βορί­δης προ­βαί­νει σε απο­κή­ρυ­ξη του αντι­ση­μι­τι­κού του παρελ­θό­ντος και ταυ­τό­χρο­νη επί­δει­ξη των φιλοισ­ραη­λι­νών του θέσε­ων και τοπο­θε­τή­σε­ων και την εχθρό­τη­τά του προς τους Παλαι­στί­νιους. Βλέ­πε­τε οι επο­χές απαι­τούν ξέπλυ­μα και του «τσε­κου­ρά­του» ακρο­δε­ξιού Βορί­δη. Μία όταν τον δέχτη­καν στη ΝΔ και δεύ­τε­ρη σήμερα.

«Ουδέ­πο­τε έχω υπάρ­ξει αντι­ση­μί­της», δηλώ­νει ο υπουρ­γός Αγρο­τι­κής Ανά­πτυ­ξης και Τρο­φί­μων, Μάκης Βορί­δης, προ­σθέ­το­ντας ότι «έχω όμως πολυ­ε­τή πολι­τι­κή θητεία σε πολι­τι­κά κόμ­μα­τα και οργα­νώ­σεις του εθνι­κι­στι­κού χώρου και έχω συνυ­πάρ­ξει πολι­τι­κά με ανθρώ­πους που είχαν τέτοιες απα­ρά­δε­κτες ιδέ­ες. Προς άρση λοι­πόν οποιασ­δή­πο­τε αμφι­βο­λί­ας, απο­κη­ρύσ­σω κάθε πρά­ξη, παρά­λει­ψη ή ανο­χή μου σε πρά­ξη τρί­του που θα μπο­ρού­σε να εκλη­φθεί ως αντι­ση­μι­τι­κή ή νεοναζιστική».

Ανα­λυ­τι­κά η δήλω­ση του κ. Μάκη Βορί­δη έχει ως εξής:

«Ο Γενι­κός Γραμ­μα­τέ­ας του Κεντρι­κού Ισραη­λι­τι­κού Συμ­βου­λί­ου κ. Βίκτωρ Ελιέ­ζερ, σε συνέ­ντευ­ξή του σε ραδιο­φω­νι­κό σταθ­μό, με κάλε­σε δημό­σια να απο­κη­ρύ­ξω το αντι­ση­μι­τι­κό παρελ­θόν μου. Ουδέ­πο­τε έχω υπάρ­ξει αντι­ση­μί­της. Έχω όμως πολυ­ε­τή πολι­τι­κή θητεία σε πολι­τι­κά κόμ­μα­τα και οργα­νώ­σεις του εθνι­κι­στι­κού χώρου και έχω συνυ­πάρ­ξει πολι­τι­κά με ανθρώ­πους που είχαν τέτοιες απα­ρά­δε­κτες ιδέες.

Προς άρση λοι­πόν οποιασ­δή­πο­τε αμφι­βο­λί­ας, απο­κη­ρύσ­σω κάθε πρά­ξη, παρά­λει­ψη ή ανο­χή μου σε πρά­ξη τρί­του που θα μπο­ρού­σε να εκλη­φθεί ως αντι­ση­μι­τι­κή ή νεοναζιστική.

Επι­προ­σθέ­τως να γνω­στο­ποι­ή­σω στον κ. Ελιέ­ζερ τα ακό­λου­θα, ελπί­ζο­ντας ότι θα κατευ­να­στούν οι ανη­συ­χί­ες που εξέφρασε:

1. Ως μέλος της κοι­νο­βου­λευ­τι­κής συνέ­λευ­σης του ΟΑΣΕ, σε συνεν­νό­η­ση με τους συνα­δέλ­φους μου της Knesset, του Ισραη­λι­νού Κοι­νο­βου­λί­ου, έχω τρεις δια­δο­χι­κές χρο­νιές ειση­γη­θεί την απόρ­ρι­ψη του αιτή­μα­τος της Παλαι­στι­νια­κής Αρχής να κατα­στεί μέλος της κοι­νο­βου­λευ­τι­κής συνέ­λευ­σης και αδιά­στι­κτα και συστη­μα­τι­κά υπο­στη­ρί­ξει την κατα­δί­κη του αντι­ση­μι­τι­σμού. Οι Ισραη­λι­νοί συνά­δελ­φοί μου γνωρίζουν.

2. Έχω μιλή­σει στο κοι­νο­βού­λιο ενα­ντί­ον του λεγό­με­νου αντι­ρα­τσι­στι­κού νόμου, ανα­γνω­ρί­ζο­ντας ως μόνο θετι­κό του σημείο την ποι­νι­κο­ποί­η­ση της αρνή­σε­ως του Ολο­καυ­τώ­μα­τος (βλ. και σχετ. επι­στο­λή μου στο ΚΙΣ από 7–6‑2013)

3. Είμαι ο μόνος Έλλη­νας πολι­τι­κός που έχει αρθρο­γρα­φή­σει υπέρ της μετα­φο­ράς της Ελλη­νι­κής Πρε­σβεί­ας από το Τελ Αβίβ στην Ιερου­σα­λήμ (βλ. Άρθρο μου στην Καθη­με­ρι­νή 5–3‑2018).

4. Είμαι ο μόνος Έλλη­νας πολι­τι­κός που υπο­στη­ρί­ζει τη σύνα­ψη αμυ­ντι­κής και όχι μόνο στρα­τη­γι­κής συμ­μα­χί­ας με το Ισρα­ήλ (βλ. The press project «Κανό­νες εμπλο­κής απέ­να­ντι στην Τουρ­κία και στρο­φή στο Ισρα­ήλ ζητά ο Βορίδης»).

5. Είμαι ο μόνος Έλλη­νας πολι­τι­κός που έχει τοπο­θε­τη­θεί ενα­ντί­ον της κατα­δί­κης του Ισρα­ήλ για τα περι­στα­τι­κά στη Γάζα (βλ. bankingnews.gr μετά από δηλώ­σεις μου στο ραδιό­φω­νο 24/7, 2–4‑2018)».

Υπεν­θυ­μί­ζου­με ότι δυσα­ρέ­σκεια εξέ­φρα­σαν και διπλω­μα­τι­κές πηγές του Ισρα­ήλ η οποία εκφρά­στη­κε δια του ισραη­λι­νού Τύπου γι’ αυτό και η σπου­δή του Βορί­δη να τοποθετηθεί.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο