Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εξυμνεί τους Ναζί: Ο Ζελένσκι ονόμασε μονάδα του Ουκρανικού στρατού… «Ταξιαρχία Έντελβάϊς»!!!

Στην ονο­μα­σία μονά­δας του Ουκρα­νι­κού στρα­τού σε «Ταξιαρ­χία Έντελ­βάϊς» προ­χώ­ρη­σε ο Ουκρα­νός Πρό­ε­δρος Βολό­ντι­μιρ Ζελέν­σκι, ξεπερ­νώ­ντας κάθε όριο στην εξύ­μνη­ση των Ναζί από την Ουκρα­νι­κή κυβέρ­νη­ση και επι­βε­βαιώ­νο­ντας ότι οι ναζί δεν είναι απλά μέρος του στρα­τού της Ουκρα­νί­ας, αλλά και επί­λε­κτο τμή­μα του, ο οποί­ος εκπαι­δεύ­ε­ται και εξο­πλί­ζε­ται από τους ΝΑΤΟικούς. 

Σύμ­φω­να με το προ­ε­δρι­κό διά­ταγ­μα που αναρ­τή­θη­κε στον ιστό­το­πο της Ουκρα­νι­κής προ­ε­δρί­ας, η 10η Ανε­ξάρ­τη­τη Ορει­νή Ταξιαρ­χία Πεζι­κού των ουκρα­νι­κών δυνά­με­ων ονο­μά­ζε­ται πλέ­ον «10η Ανε­ξάρ­τη­τη Ορει­νή Ταξιαρ­χία Πεζι­κού Έντελ­βάϊς», ως ανα­γνώ­ρι­ση της δρά­σης της…

Ο Βολό­ντι­μιρ Ζελέν­σκι βρά­βευ­σε την συγκε­κρι­μέ­νη μονά­δα «για την ανδρεία της στο πεδίο της μάχης» ονο­μα­τί­ζο­ντας την σαν την δια­βό­η­τη Ταξιαρ­χία Ορει­νών Κατα­δρο­μών Έντελ­βάϊς της ναζι­στι­κής Βέρ­μαχτ! Το σήμα της μάλι­στα με το ομώ­νυ­μο λου­λού­δι είναι ίδιο με αυτό της ναζι­στι­κή μονά­δας, την οποία ο Ουκρα­νός πρό­ε­δρος και οι Ένο­πλες δυνά­μεις της Ουκρα­νί­ας, θεω­ρούν ως μοντέ­λο και πρό­τυ­πο το οποίο πρέ­πει να τιμούν και να διαιω­νί­ζουν το όνο­μά της!!!

Η Ταξιαρ­χία Εντελ­βάις της ναζι­στι­κής Βέρ­μαχτ, της οποί­ας το έμβλη­μα φέρουν πλέ­ον Ουκρα­νοί στρα­τιώ­τες, είναι άμε­σα «συν­δε­δε­μέ­νη» με την Ελλά­δα: Στις 25 Ιού­λη 1943, πραγ­μα­το­ποί­η­σε το ολο­καύ­τω­μα της Μου­σιω­τί­τσας Ιωαν­νί­νων δολο­φο­νώ­ντας 153 ανθρώ­πους. Επί­σης στις 16 Αυγού­στου 1943, η Ταξιαρ­χία Εντελ­βάϊς κατέ­στρε­ψε ολο­σχε­ρώς το Κομ­μέ­νο Άρτας και εκτέ­λε­σε 317 κατοί­κους του. Η Εντελ­βάϊς, ανέ­λα­βε την δολο­φο­νία των 5.200 Ιτα­λών στρα­τιω­τών της Μεραρ­χί­ας «Acqui», το Σεπτέμ­βρη του 1943 στην Κεφαλ­λο­νιά, αλλά και την εκτέ­λε­ση των αξιω­μα­τι­κών της ιτα­λι­κής Μεραρ­χί­ας «Perugia» στην Αλβα­νία. Η δολο­φο­νι­κή δρά­ση της Εντελ­βάις στην Ελλά­δα «ολο­κλη­ρώ­θη­κε» με το ολο­καύ­τω­μα των Λιγκιά­δων Ιωαν­νί­νων την 1η Οκτώ­βρη 1943 και την δολο­φο­νία των 92 από τους 96 κατοί­κους του. Τα εγκλή­μα­τα της Εντελ­βάις, συνε­χί­στη­καν στην Γιου­γκο­σλα­βία, ενώ το 1945 τα υπο­λείμ­μα­τά της παρα­δό­θη­καν στους Αμε­ρι­κα­νούς στην Ουγγαρία.

Η από­φα­ση του Ζελέν­σκι έρχε­ται να δια­ψεύ­σει το ψέμα που έχουν κάνει «ψωμο­τύ­ρι» τα επι­τε­λεία των Ευρω­α­τλα­ντι­κών και τα ντό­πια παπα­γα­λά­κια τους. Οτι δηλα­δή «στην Ουκρα­νία δεν υπάρ­χουν ακρο­δε­ξιοί στις τάξεις του στρα­τού». Είναι γνω­στή η συμ­βο­λή των ναζι­στών του «Τάγ­μα­τος του Αζόφ» στον Ουκρα­νι­κό στρα­τό, αυτών των ναζί που εδώ στην Ελλά­δα χει­ρο­κρό­τη­σαν μέσα στο κοι­νο­βού­λιο όλα τα κόμ­μα­τα πλην του ΚΚΕ. Τέτοιου είδους ομά­δες συνέ­βα­λαν στην ανα­τρο­πή της κυβέρ­νη­σης το 2014, εξο­πλί­στη­καν και εκπαι­δεύ­τη­καν από τους ευρω­α­τλα­ντι­κούς, για να φτά­σουν σήμε­ρα να απο­τε­λούν ανα­γνω­ρι­σμέ­να τμή­μα­τα του στρα­τού της χώρας.

Αυτούς χρη­σι­μο­ποί­η­σε ως άλλο­θι και η κυβέρ­νη­ση της καπι­τα­λι­στι­κής Ρωσί­ας για να εισβά­λει στην Ουκρα­νία, την ίδια στιγ­μή που τρο­φο­δο­τεί τη δρά­ση ακρο­δε­ξιών ομά­δων στο εσω­τε­ρι­κό της Ρωσίας.

902.gr

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο