Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εξώδικο της ΠΟΘΑ στον Χαρδαλιά για τις αντιεπιστημονικές του δηλώσεις περί μουσικής

Εξώ­δι­κο στον υφυ­πουρ­γό Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας Νίκο Χαρ­δα­λιά για τη στο­χο­ποί­η­ση του χώρου του Πολι­τι­σμού, έστει­λε η Πανελ­λή­νια Ομο­σπον­δία Θεά­μα­τος Ακρο­ά­μα­τος, με το οποίο τον κατη­γο­ρεί για αντιε­πι­στη­μο­νι­κές δηλώσεις.

Συγκε­κρι­μέ­να, η ομο­σπον­δία αντι­δρά με εξώ­δι­κο σε όσα υπο­στή­ρι­ξε ο Νίκος Χαρ­δα­λιάς την περα­σμέ­νη Παρα­σκευή  όταν δήλω­σε πως «η μου­σι­κή αυξά­νει το ρίσκο της μετά­δο­σης του ιού και αυτό έχει απο­δει­χθεί παγκο­σμί­ως από μεγά­λα ερευ­νη­τι­κά και πανε­πι­στη­μια­κά ιδρύ­μα­τα και όλους τους λοι­μω­ξιο­λό­γους».

Παράλ­λη­λα, τον κατη­γο­ρεί ότι ενοχο­ποιεί τη μου­σι­κή, αλλά και τον χώρο του Πολι­τι­σμού, όπως έχει κάνει σε πολ­λές άλλες περι­πτώ­σεις, την ώρα που οι επαγ­γελ­μα­τί­ες του κλά­δου έχουν πλη­γεί ανε­πα­νόρ­θω­τα εδώ και πολ­λούς μήνες από τις εμμο­νι­κές κυβερ­νη­τι­κές αντιλήψεις.

Παρα­πέ­μπει στις πρό­σφα­τες έρευ­νες που διε­ξή­χθη­σαν με thδιε­ξα­γω­γή rock συναυ­λί­ας στη Βαρ­κε­λώ­νη (σ.σ. ανά­λο­γα «πει­ρά­μα­τα» έχουν γίνει και σε Παρί­σι και Βρε­τα­νία) και καλεί τον Νίκο Χαρ­δα­λιά να παρου­σιά­σει άμε­σα τις μελέ­τες στις οποί­ες ανα­φέρ­θη­κε κατά τις πρό­σφα­τες δηλώ­σεις του.

Η Πανελ­λή­νια Ομο­σπον­δία Θεά­μα­τος Ακρο­ά­μα­τος επι­φυ­λάσ­σε­ται κάθε νόμι­μου δικαιώ­μα­τός της για τη ζημιά που έχει προ­κλη­θεί και την ηθι­κή βλά­βη των μελών της.

Ακο­λου­θή­στε το Ατέ­χνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο