Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΟΔΥ: Επιβεβαιώθηκαν 27 νέα κρούσματα κορωνοϊού — Ο «χάρτης» των κρουσμάτων

Συνο­λι­κά 27 νέα κρού­σμα­τα κορω­νοϊ­ού ανα­κοι­νώ­θη­καν σήμε­ρα Τετάρ­τη, 15 Ιου­λί­ου από τον Εθνι­κό Οργα­νι­σμό Δημό­σιας Υγεί­ας (ΕΟΔΥ) και κανέ­νας νέος θάνα­τος το τελευ­ταίο 24ωρο.

Ο «χάρτης» των κρουσμάτων:

– 4 κρού­σμα­τα κατά τους ελέγ­χους που διε­νερ­γή­θη­καν στις πύλες εισό­δου της χώρας
— 5 εισα­γό­με­να κρού­σμα­τα που προ­σήλ­θαν αυτο­βού­λως για έλεγχο
— 8 κρού­σμα­τα στην περι­φε­ρεια­κή ενό­τη­τα Αττικής
— 5 κρού­σμα­τα στην περι­φε­ρεια­κή ενό­τη­τα Θεσσαλονίκης
— 2 κρού­σμα­τα στην περι­φε­ρεια­κή ενό­τη­τα Γρεβενών
— 1 κρού­σμα στην περι­φε­ρεια­κή ενό­τη­τα Ξάνθης
— 1 κρού­σμα στην περι­φε­ρεια­κή ενό­τη­τα Καστοριάς
— 1 κρού­σμα στην περι­φε­ρεια­κή ενό­τη­τα Πάρου

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμε­ρα ανα­κοι­νώ­νου­με 27 νέα κρού­σμα­τα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποί­ων τα 4 εντο­πί­στη­καν κατό­πιν ελέγ­χων στις πύλες εισό­δου τις χώρας. Ο συνο­λι­κός αριθ­μός των κρου­σμά­των είναι 3910, εκ των οποί­ων το 54.7% άνδρες αφο­ρά άνδρες.

1051 (26.9%) θεω­ρού­νται σχε­τι­ζό­με­να με ταξί­δι από το εξω­τε­ρι­κό και 2024 (51.8%) είναι σχε­τι­ζό­με­να με ήδη γνω­στό κρούσμα.

13 συμπο­λί­τες μας νοση­λεύ­ο­νται δια­σω­λη­νω­μέ­νοι. Η διά­με­ση ηλι­κία τους είναι 58 ετών. 3 (23.1%) είναι γυναί­κες και οι υπό­λοι­ποι άνδρες. To 76.9% έχει υπο­κεί­με­νο νόση­μα ή είναι ηλι­κιω­μέ­νοι 70 ετών και άνω. 123 ασθε­νείς έχουν εξέλ­θει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει κατα­γρα­φεί κανέ­νας νέος θάνα­τος ενώ έχου­με 193 θανά­τους συνο­λι­κά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναί­κες και οι υπό­λοι­ποι άνδρες. Η διά­με­ση ηλι­κία των θανό­ντων συμπο­λι­τών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υπο­κεί­με­νο νόση­μα ή/και ηλι­κία 70 ετών και άνω.

Η ημε­ρή­σια κατα­νο­μή των επι­βε­βαιω­μέ­νων κρου­σμά­των είναι η ακό­λου­θη (η γραμ­μή παρι­στά­νει την συνο­λι­κή, αθροι­στι­κή κατα­νο­μή των κρουσμάτων).

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο