Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΟΔΥ: Μεταδίδεται ο ιός με τη Θεία Κοινωνία αλλά δεν θέλουν και να «θίξουν το θέμα πίστης»

Χρειά­στη­κε να περά­σουν αρκε­τές ημέ­ρες και να ακου­στεί κάθε απρα­λο­γι­σμός ‑από επι­στή­μο­νες τύπου Για­μα­ρέλ­λου μέχρι την Ιερά Σύνο­δο- όμως τελι­κά ‑έστω και ανε­πί­ση­μα- η Εθνι­κή Επι­τρο­πή Προ­στα­σί­ας Δημό­σιας Υγεί­ας πήρε θέση για το αν μετα­δί­δε­ται ο κορο­ναϊ­ός μέσω της Θεί­ας Κοινωνίας.

Η απά­ντη­ση ήταν η προ­φα­νής. «Ο ιός μετα­δί­δε­ται και με το σάλιο και μετα­δί­δε­ται και με το κου­τα­λά­κι» ήταν η ξεκά­θα­ρη απά­ντη­ση της επι­τρο­πής σε δημο­σιο­γρά­φους που ρωτού­σαν χτες επί­μο­να σχε­τι­κά με τη θέση της Ιεράς Συνό­δου, η οποία αψη­φώ­ντας προ­κλη­τι­κά την επι­στή­μη, ανα­κοί­νω­σε πως ο κορω­νο­ϊ­ός δεν μετα­δί­δε­ται με τη θεία κοινωνία!

Όμως, δεν θα υπάρ­ξει επί­ση­μη τοπο­θέ­τη­ση περί του θέμα­τος, αφού δεν θέλουν να «θίξουν το θέμα πίστης».

Ωστό­σο, το σημα­ντι­κό που θέλει να περά­σει στην κοι­νω­νία η εν λόγω επι­τρο­πή, στην οποία συμ­με­τέ­χει ‑μετα­ξύ άλλων- και ο επι­κε­φα­λής λοι­μω­ξιο­λό­γος καθη­γη­τής, Σωτή­ρης Τσιό­δρας, είναι πως οι ευπα­θείς ομά­δες πρέ­πει οπωσ­δή­πο­τε να απο­φεύ­γουν χώρους με πολύ κόσμο, όπως είναι οι εκκλησίες.

Όπως και να έχει η τοπο­θέ­τη­ση αυτή ανα­δει­κνύ­ει το ανεύ­θυ­νο και εγκλη­μα­τι­κό χαρα­κτή­ρα της ανα­κοί­νω­σης της Ιεράς Συνό­δου η οποία είναι σημείο ανα­φο­ράς για πολ­λούς πιστούς.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο