Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΟΔΥ: 124 νέα κρούσματα κορωνοϊού — Πού εντοπίστηκαν

Συνο­λι­κά 124 νέα κρού­σμα­τα κορω­νοϊ­ού στη χώρα μας ανα­κοι­νώ­θη­καν σήμε­ρα Tετάρ­τη 5 Αυγού­στου από τον Εθνι­κό Οργα­νι­σμό Δημό­σιας Υγεί­ας (ΕΟΔΥ), εκ των οποί­ων τα 15 εντο­πί­στη­καν στις πύλες εισόδου.

Παράλ­λη­λα, 13 συμπο­λί­τες μας βρί­σκο­νται δια­σω­λη­νω­μέ­νοι στις ΜΕΘ, ενώ έχει κατα­γρα­φεί ένας νέος θάνα­τος το τελευ­ταίο 24ωρο.

Πού εντοπίστηκαν τα νέα κρούσματα:

–15 κρού­σμα­τα κατά τους ελέγ­χους που διε­νερ­γή­θη­καν στις πύλες εισό­δου της χώρας,

–9 εισα­γό­με­να κρού­σμα­τα, που προ­σήλ­θαν αυτοβούλως,

–22 κρού­σμα­τα στην περι­φε­ρεια­κή ενό­τη­τα Αττικής,

–22 στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, εκ των οποί­ων 4 αφο­ρούν ενδο­νο­σο­κο­μεια­κή συρ­ροή στην ουρο­λο­γι­κή κλι­νι­κή του Γ.Ν.Θ. Γεν­νη­μα­τάς, δύο συν­δέ­ο­νται με το κρού­σμα στην Α’ Δ.Ο.Υ. Θεσ­σα­λο­νί­κης, ένα συν­δέ­ε­ται με το γάμο στους Αμπε­λο­κή­πους και άλλα 6 ανα­φέ­ρουν ενδο­οι­κο­γε­νεια­κή επα­φή με επι­βε­βαιω­μέ­νο κρούσμα.

–1 στην Αρκαδία

–1 στη Δράμα

–2 στη Ρόδο, συν­δε­ό­με­να με τον γάμο στους Αμπε­λό­κη­πους Θεσσαλονίκης.

–18 στον Έβρο, όλα συν­δε­ό­με­να με το γάμο της Αλεξανδρούπολης*.

–2 στην Ημαθία

–8 στην Καβά­λα, συν­δε­ό­με­να με το cluster στην κρε­α­το­βιο­μη­χα­νία Vikre*.

–8 στη Λάρι­σα, από τα οποία τα έξι αφο­ρούν σε για­τρούς από τα δύο νοσο­κο­μεία της Λάρι­σας, οι οποί­οι έκα­ναν δια­κο­πές στη Χαλ­κι­δι­κή και ένα είναι στε­νή επα­φή τους.*

–6 στη Μαγνη­σία, από τα οποία τα *(4) συν­δέ­ο­νται με το cluster του στρα­το­πέ­δου του Στε­φα­νο­βί­κειου στο Βόλο και το ένα (1) συν­δέ­ε­ται με το γάμο στην Αλεξανδρούπολη*.

–1 στην Πιερία.

–1 στην Καστοριά.

–1 στην Κέρκυρα.

–2 στην Κοζάνη.

–1 στις Κυκλάδες.

–1 στην Πέλλα.

–2 στη Χαλκιδική.

–1 στα Χανιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα στοι­χεία που παρου­σιά­ζο­νται αφο­ρούν περι­στα­τι­κά από την επι­δη­μιο­λο­γι­κή επι­τή­ρη­ση της νόσου από το νέο κορω­νο­ϊό (COVID19), με βάση τα δεδο­μέ­να που έχουν δηλω­θεί στον ΕΟΔΥ και κατα­γρα­φεί μέχρι τις 05 Αυγού­στου 2020 (ώρα 15:00). Τα νέα εργα­στη­ρια­κά επι­βε­βαιω­μέ­να κρού­σμα­τα της νόσου είναι 124, εκ των οποί­ων τα 15 εντο­πί­στη­καν κατό­πιν ελέγ­χων στις πύλες εισό­δου της χώρας.

Ο συνο­λι­κός αριθ­μός των κρου­σμά­των ανέρ­χε­ται σε 4973 (ημε­ρή­σια μετα­βο­λή +2.6%), εκ των οποί­ων 54.6% άνδρες. 1 Οι νέοι θάνα­τοι ασθε­νών με COVID-19 είναι 1, ενώ από την έναρ­ξη της επι­δη­μί­ας έχουν κατα­γρα­φεί συνο­λι­κά 210 θάνα­τοι. Η μέση ηλι­κία των ασθε­νών που απε­βί­ω­σαν είναι 76 έτη. Ο αριθ­μός των ασθε­νών που νοση­λεύ­ο­νται δια­σω­λη­νω­μέ­νοι είναι 13 (76.9% άνδρες).

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο