Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΟΔΥ: 264 νέα κρούσματα — 2 νέοι θάνατοι

Σήμε­ρα ανα­κοι­νώ­νου­με 264 νέα κρού­σμα­τα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποί­ων τα 29 εντο­πί­στη­καν κατό­πιν ελέγ­χων στις πύλες εισό­δου τις χώρας. Ο συνο­λι­κός αριθ­μός των κρου­σμά­των είναι 8381, εκ των οποί­ων το 55.1% άνδρες.

1832 (21.9%) θεω­ρού­νται σχε­τι­ζό­με­να με ταξί­δι από το εξω­τε­ρι­κό και 3842 (45.8%) είναι σχε­τι­ζό­με­να με ήδη γνω­στό κρούσμα.

31 συμπο­λί­τες μας νοση­λεύ­ο­νται δια­σω­λη­νω­μέ­νοι. Η διά­με­ση ηλι­κία τους είναι 68 ετών. 7 (22.6%) είναι γυναί­κες και οι υπό­λοι­ποι άνδρες. To 41.9% έχει υπο­κεί­με­νο νόση­μα ή είναι ηλι­κιω­μέ­νοι 70 ετών και άνω. 143 ασθε­νείς έχουν εξέλ­θει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχου­με 2 ακό­μα κατα­γε­γραμ­μέ­νους θανά­τους και 240 θανά­τους συνο­λι­κά στη χώρα. 84 (35.0%) γυναί­κες και οι υπό­λοι­ποι άνδρες. Η διά­με­ση ηλι­κία των θανό­ντων συμπο­λι­τών μας ήταν τα 77 έτη και το 94.6% είχε κάποιο υπο­κεί­με­νο νόση­μα ή/και ηλι­κία 70 ετών και άνω.

Οι νεκροί

Τους 240 έφτα­σαν οι νεκροί από κορω­νο­ϊό στην Ελλά­δα καθώς όπως έγι­νε γνω­στό ακό­μα μία γυναί­κα κατέ­λη­ξε σημε­ρα στο ΓΝ Νίκαιας «Αγ Παντε­λε­η­μων». Πρό­κει­ται για 71χρονη με σακ­χα­ρώ­δη διαβήτη.

Επί­σης το πρωί του Σαβ­βά­του κατέ­λη­ξε ένας ασθε­νής στη Θεσ­σα­λο­νί­κη. Πρό­κει­ται για έναν 93χρονο που νοση­λευό­ταν στο νοσο­κο­μείο «Παπα­νι­κο­λά­ου». Κατά πλη­ρο­φο­ρί­ες ο άτυ­χος ηλι­κιω­μέ­νος είχε υπο­κεί­με­να νοσήματα.

Την Παρα­σκευή είχαν χάσει τη ζωής τους άλλοι τρεις ασθε­νείς με κορω­νο­ϊό, ανά­με­σά τους και ένας 52χρονος χωρίς υπο­κεί­με­να νοσήματα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο