Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΟΔΥ: 284 νέα κρούσματα — 2 θάνατοι

Σήμε­ρα ανα­κοι­νώ­νου­με 284 νέα κρού­σμα­τα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποί­ων τα 17 εντο­πί­στη­καν κατό­πιν ελέγ­χων στις πύλες εισό­δου τις χώρας. Ο συνο­λι­κός αριθ­μός των κρου­σμά­των είναι 8664, εκ των οποί­ων το 55.2% άνδρες.

1852 (21.4%) θεω­ρού­νται σχε­τι­ζό­με­να με ταξί­δι από το εξω­τε­ρι­κό και 3940 (45.5%) είναι σχε­τι­ζό­με­να με ήδη γνω­στό κρούσμα.

31 συμπο­λί­τες μας νοση­λεύ­ο­νται δια­σω­λη­νω­μέ­νοι. Η διά­με­ση ηλι­κία τους είναι 67 ετών. 8 (25.8%) είναι γυναί­κες και οι υπό­λοι­ποι άνδρες. To 41.9% έχει υπο­κεί­με­νο νόση­μα ή είναι ηλι­κιω­μέ­νοι 70 ετών και άνω. 143 ασθε­νείς έχουν εξέλ­θει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχου­με 2 ακό­μα κατα­γε­γραμ­μέ­νους θανά­τους και 242 θανά­τους συνο­λι­κά στη χώρα. 84 (34.7%) γυναί­κες και οι υπό­λοι­ποι άνδρες. Η διά­με­ση ηλι­κία των θανό­ντων συμπο­λι­τών μας ήταν τα 77 έτη και το 94.6% είχε κάποιο υπο­κεί­με­νο νόση­μα ή/και ηλι­κία 70 ετών και άνω.

Έχασαν τη μάχη δυο άντρες σε Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη

Έχα­σαν τη μάχη με τον κορω­νο­ϊό άλλοι δυο άνθρω­ποι στη χώρα, με τον συνο­λι­κό αριθ­μό των νεκρών να ανέρ­χε­ται, πλέ­ον, σε 242.

Συγκε­κρι­μέ­να, κατέ­λη­ξε στο Γενι­κό Νοσο­κο­μείο Αλε­ξαν­δρού­πο­λης ένας 71χρονος, που εισή­χθη για νοση­λεία στις 4 Αυγού­στου. Εν συνε­χεία, μετα­φέρ­θη­κε στη ΜΕΘ στις 13 του μήνα και κατέ­λη­ξε σήμε­ρα Κυρια­κή, λίγο μετά τις 6.30 το πρωί.

Επι­πλέ­ον, κατέ­λη­ξε ένας 72χρονος στο ΑΧΕΠΑ Θεσ­σα­λο­νί­κης, ο οποί­ος είχε δια­κο­μι­στεί μέσα στην νύχτα από το Ιππο­κρά­τειο και είχε δια­σω­λη­νω­θεί. Ο άτυ­χος ηλι­κιω­μέ­νος προ­ερ­χό­ταν από τον οίκο ευγη­ρί­ας στην Αγία Κυρια­κή και έπα­σχε από υπο­κεί­με­να νοσή­μα­τα (σακ­χα­ρώ­δης δια­βή­της, υπέρταση).

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο