Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΟΔΥ: 31 νέα κρούσματα κορωνοϊού — Η γεωγραφία των κρουσμάτων

Συνο­λι­κά 31 νέα κρού­σμα­τα κορω­νοϊ­ού ανα­κοι­νώ­θη­καν σήμε­ρα 12 Iου­λί­ου από τον Εθνι­κό Οργα­νι­σμό Δημό­σιας Υγεί­ας (ΕΟΔΥ) και κανέ­νας νέος θάνα­τος το τελευ­ταίο 24ωρο, ενώ 10 ασθε­νείς βρί­σκο­νται δια­σω­λη­νω­μέ­νοι στις ΜΕΘ.

Ανα­λυ­τι­κό­τε­ρα εντοπίστηκαν:

– 4 κρού­σμα­τα κατά τους ελέγ­χους που διε­νερ­γή­θη­καν στις πύλες εισό­δου της χώρας,

– 3 κρού­σμα­τα που προ­σήλ­θαν αυτο­βού­λως για έλεγχο,

– 6 στην περι­φε­ρεια­κή ενό­τη­τα Αττικής,

– 5 στην περι­φε­ρεια­κή ενό­τη­τα Θεσσαλονίκης,

– 5 στην περι­φε­ρεια­κή ενό­τη­τα Ημαθίας,

– 1 στην περι­φε­ρεια­κή ενό­τη­τα Χαλκιδικής,

– 6 στην περι­φε­ρεια­κή ενό­τη­τα Κοζάνης,

– 1 στην περι­φε­ρεια­κή ενό­τη­τα Καστοριάς

Ανα­λυ­τι­κά η ανα­κοί­νω­ση και τα στοι­χεία του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργα­στη­ρια­κά επι­βε­βαιω­μέ­να κρού­σμα­τα της νόσου είναι 31, εκ των οποί­ων τα 4 εντο­πί­στη­καν κατό­πιν ελέγ­χων στις πύλες εισό­δου τις χώρας.

Ο συνο­λι­κός αριθ­μός των κρου­σμά­των ανέρ­χε­ται σε 3803 (ημε­ρή­σια μετα­βο­λή +0.8%), εκ των οποί­ων 54.5% άνδρες. Δεν έχει κατα­γρα­φεί κανέ­νας νέος θάνα­τος ασθε­νούς με COVID-19, ενώ από την έναρ­ξη της επι­δη­μί­ας έχουν κατα­γρα­φεί συνο­λι­κά 193 θάνατοι.

Η μέση ηλι­κία των ασθε­νών που απε­βί­ω­σαν είναι 76 έτη. Ο αριθ­μός των ασθε­νών που νοση­λεύ­ο­νται δια­σω­λη­νω­μέ­νοι είναι 10 (70.0% άνδρες).

Η ημε­ρή­σια κατα­νο­μή των επι­βε­βαιω­μέ­νων κρου­σμά­των είναι η ακό­λου­θη (η γραμ­μή παρι­στά­νει την συνο­λι­κή, αθροι­στι­κή κατα­νο­μή των κρουσμάτων).

Θετική στον κορονοϊό βρέθηκε 15χρονη που φιλοξενείτο σε κατασκήνωση στη Νέα Φώκαια

Θετι­κό στον κορο­νο­ϊό βρέ­θη­κε 15χρονο κορί­τσι από τη Βέροια, το οποίο φιλο­ξε­νή­θη­κε σε κατα­σκή­νω­ση στη Νέα Φώκαια Χαλ­κι­δι­κής. Σύμ­φω­να με ανα­κοί­νω­ση της κατα­σκή­νω­σης, αργά χθες το βρά­δυ τούς γνω­στο­ποι­ή­θη­κε από το νοσο­κο­μείο της Βέροιας ότι βρέ­θη­κε θετι­κό κρού­σμα Covid-19 σε 15χρονο παι­δί που φιλο­ξε­νή­θη­κε στην κατα­σκή­νω­ση από τις 5 έως τις 10 Ιου­λί­ου. Η 15χρονη, στις 9 Ιου­λί­ου, ανέ­βα­σε δέκα­τα και μετα­φέρ­θη­κε στο ιατρείο της κατα­σκή­νω­σης, σύμ­φω­να με το πρω­τό­κολ­λο, όπου την παρα­κο­λού­θη­σαν για 24 ώρες, ενώ ενη­με­ρώ­θη­καν οι γονείς της και στις 10 Ιου­λί­ου απο­μα­κρύν­θη­κε από την κατα­σκή­νω­ση ώστε να προ­βεί στις απα­ραί­τη­τες εξε­τά­σεις στο νοσο­κο­μείο της Βέροιας.

Οι υπεύ­θυ­νοι της κατα­σκή­νω­σης επι­κοι­νώ­νη­σαν αμέ­σως με τον ΕΟΔΥ και ‑σύμ­φω­να με τις συστά­σεις του- απο­μό­νω­σαν τα παι­διά που βρί­σκο­νταν στο ίδιο σπι­τά­κι με τη 15χρονη, ενώ κατό­πιν συνεν­νό­η­σης με τους γονείς τους απο­μα­κρύν­θη­καν προ­λη­πτι­κά από τον χώρο της κατασκήνωσης.

Στην ανα­κοί­νω­ση της κατα­σκή­νω­σης ανα­φέ­ρε­ται ότι εφαρ­μό­στη­καν άμε­σα όλα τα μέτρα για την ασφά­λεια των κατα­σκη­νω­τών και του προσωπικού.

Covid-19: Αιφ­νι­δια­στι­κή αύξη­ση κρου­σμά­των σε Κοζά­νη – Καστοριά

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο