Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΟ ΚΚΕ: Πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεών της η καταστολή, οι απελάσεις και οι εγκληματικές αρνήσεις διάσωσης προσφύγων και μεταναστών

«Την προ­σή­λω­σή τους στην εφαρ­μο­γή της πολι­τι­κής της ΕΕ σε βάρος των προ­σφύ­γων και των μετα­να­στών υπο­γράμ­μι­σαν με τις δηλώ­σεις τους οι εκπρό­σω­ποι της Φιν­λαν­δι­κής Προ­ε­δρί­ας του Συμ­βου­λί­ου της ΕΕ και της Ευρω­παϊ­κής Επι­τρο­πής, Tytti Tuppurainen και Χρή­στος Στυ­λια­νί­δης, στη συζή­τη­ση για την “ανθρω­πι­στι­κή βοή­θεια στη Μεσό­γειο” στην Ολο­μέ­λεια του Ευρω­κοι­νο­βου­λί­ου στο Στρα­σβούρ­γο», επι­ση­μαί­νει η Ευρω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα (ΕΟ) του ΚΚΕ τονί­ζο­ντας πως «την ώρα που συνε­χί­ζο­νται οι θάνα­τοι των κατα­τρεγ­μέ­νων από τους πολέ­μους και τη φτώ­χεια προ­σφύ­γων και μετα­να­στών στη Μεσό­γειο, την ώρα που μόλις σε 9 ημέ­ρες σχε­δόν 1.000 πρό­σφυ­γες έφτα­σαν στη Λέσβο, οι εκπρό­σω­ποι του Συμ­βου­λί­ου και της Επι­τρο­πής καυ­χή­θη­καν για τη μεί­ω­ση του αριθ­μού των θανά­των και για τη μεί­ω­ση του αριθ­μού των αφίξεων» .

Προ­σθέ­τει ότι «στην ίδια κατεύ­θυν­ση ήταν και οι χτε­σι­νές δηλώ­σεις της νεο­ε­κλε­γεί­σας προ­έ­δρου της Επι­τρο­πής Ντε Λάιεν που έκα­νε λόγο για ένα δήθεν “νέο Σύμ­φω­νο για τη μετα­νά­στευ­ση και το άσυ­λο” το οποίο θα συνε­χί­ζει την πολι­τι­κή της κατα­στο­λής σε βάρος των προ­σφύ­γων και των μετα­να­στών, το άνοιγ­μα και το κλεί­σι­μο των συνό­ρων με βάση τις ανά­γκες των μονο­πω­λί­ων για πάμ­φθη­νο εργα­τι­κό δυναμικό».

«Η ΕΕ κι οι κυβερ­νή­σεις της, οι σύμ­μα­χοί τους κι η πολι­τι­κή τους ευθύ­νο­νται για τους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς πολέ­μους και τα κύμα­τα προ­σφύ­γων και μετα­να­στών. Η άθλια σημε­ρι­νή κατά­στα­ση σε βάρος τους είναι απο­φα­σι­σμέ­νη ομό­φω­να από όλες τις κυβερ­νή­σεις στα ευρω­παϊ­κά συμ­βού­λια. Οι δε εξαγ­γε­λί­ες της προ­έ­δρου Ντε Λάιεν για αύξη­ση της Ευρω­συ­νο­ριο­φυ­λα­κής σε 10.000 μέχρι το 2024 σημα­το­δο­τεί έντα­ση της κατα­στο­λής ενά­ντια στους πρό­σφυ­γες και περισ­σό­τε­ρους θανά­τους προ­σφύ­γων στη Μεσό­γειο» ανέ­φε­ρε στην παρέμ­βα­σή του ευρω­βου­λευ­τής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης.

Επι­σή­μα­νε ότι «στην Ελλά­δα η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ συνε­χί­ζει την προ­ώ­θη­ση της απάν­θρω­πης πολι­τι­κής της ΕΕ ενά­ντια σε πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες που συν­δια­μορ­φώ­θη­κε και προ­ω­θή­θη­κε απα­ρέ­γκλι­τα από την κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ. Με συμ­φω­νί­ες τύπου ΕΕ — Τουρ­κί­ας, ενί­σχυ­σης της κατα­στο­λής στα σύνο­ρα, με απε­λά­σεις και εγκλη­μα­τι­κές αρνή­σεις διά­σω­σης προ­σφύ­γων στη θάλασ­σα, από κυβερ­νή­σεις κρα­τών μελών».

Ανέ­φε­ρε ακό­μα ότι «ο εγκλω­βι­σμός σε κολα­στή­ρια τύπου Μόριας με σφρα­γί­δα του ΣΥΡΙΖΑ επαι­νεί­ται τώρα από την κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, η οποία και πλειο­δο­τεί σε νέα αντι­δρα­στι­κά μέτρα όπως η μετα­φο­ρά αρμο­διο­τή­των στο υπουρ­γείο Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη και η ανάλ­γη­τη ανά­κλη­ση κι αυτής της ήδη περιο­ρι­σμέ­νης πρό­σβα­σης προ­σφύ­γων και αιτού­ντων άσυ­λο στην ιατρο­φαρ­μα­κευ­τι­κή περίθαλψη».

«Παλεύ­ου­με ενά­ντια στη συμ­φω­νία ΕΕ — Τουρ­κί­ας, για να κλεί­σουν άμε­σα όλα τα άθλια hot — spots, για τη μετα­φο­ρά προ­σφύ­γων και μετα­να­στών στις χώρες τελι­κού προ­ο­ρι­σμού τους, ενά­ντια σε Σέν­γκεν και Δου­βλί­νο, ενά­ντια σε όλους αυτούς τους αντι­λαϊ­κούς νόμους, ενά­ντια στο σύστη­μα της εκμε­τάλ­λευ­σης και των ιμπε­ρια­λι­στι­κών πολέ­μων» κατέ­λη­ξε στην παρέμ­βα­σή του ο Κ. Παπαδάκης.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο