Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΟ ΚΚΕ: Το «άσπρο μαύρο» επιχειρεί να κάνει η Κομισιόν για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών

«Την ίδια περί­ο­δο που προ­ω­θεί­ται η απα­ρά­δε­κτη από­φα­ση του Αρεί­ου Πάγου για πογκρόμ εξώ­σε­ων, που λύνει τα χέρια στα αρπα­κτι­κά των funds κι απε­λευ­θε­ρώ­νει τη διε­νέρ­γεια μαζι­κών πλει­στη­ρια­σμών, στη­ριγ­μέ­νη στο νομο­θε­τι­κό πλαί­σιο όλων των κυβερ­νή­σε­ων, η Κομι­σιόν επι­χει­ρεί να κάνει το “άσπρο μαύ­ρο”», ανα­φέ­ρει η ΕΟ του ΚΚΕ και σημειώ­νει στη συνέχεια:

«Στην απά­ντη­σή της σε ερώ­τη­ση που κατέ­θε­σε ο ευρω­βου­λευ­τής του ΚΚΕ, Λευ­τέ­ρης Νικο­λά­ου-Αλα­βά­νος, η Επί­τρο­πος McGuinness εμφα­νί­ζει όλα όσα έχουν νομο­θε­τη­θεί δια­χρο­νι­κά από τις κατά σει­ρά κυβερ­νή­σεις ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στο όνο­μα της “εξά­λει­ψης” των “κόκ­κι­νων” δανεί­ων και για τη θωρά­κι­ση του τρα­πε­ζι­κού συστή­μα­τος ως “δια­σφα­λί­σεις” και “δίχτυα ασφα­λεί­ας”. Πρό­κει­ται για τους νόμους που οδη­γούν τους άγρια χτυ­πη­μέ­νους από τις ραγδαί­ες αυξή­σεις ενοι­κί­ων και την ακρί­βεια εργα­ζό­με­νους στα χρέη και την αρπα­γή των σπι­τιών τους από τις τρά­πε­ζες και τα funds. Πρό­κει­ται για την εφαρ­μο­γή της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής της ΕΕ και της ΕΚΤ με τις “μνη­μο­νια­κές” και “μετα­μνη­μο­νια­κές” απαι­τή­σεις των Ευρω­παϊ­κών Εξα­μή­νων, των Συστά­σε­ων Ανά Χώρα, που οδη­γούν τα νοι­κο­κυ­ριά στη διό­γκω­ση των χρε­ών, το ξεσπί­τω­μα, την εξαθλίωση.

Με τον νόμο 4354/2015 της Κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παρα­δο­θή­καν τα δάνεια των εργα­τι­κών λαϊ­κών νοι­κο­κυ­ριών στα funds, ενώ θεσμο­θε­τή­θη­καν κι οι ηλε­κτρο­νι­κοί πλει­στη­ρια­σμοί. Πρό­κει­ται για αντι­λαϊ­κά μέτρα που νομι­μο­ποί­η­σε κι επέ­κτει­νε η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ με τον “πτω­χευ­τι­κό” της νόμο μάλι­στα παίρ­νο­ντας τη σκυ­τά­λη από το ΣΥΡΙΖΑ, μετα­τρέ­πει τον ιδιο­κτή­τη σε νοι­κά­ρη ακό­μα και στο ίδιο του το σπί­τι, επι­δο­τώ­ντας διπλά τις εται­ρεί­ες που λυμαί­νο­νται τις αγο­ρα­πω­λη­σί­ες σπι­τιών από πλει­στη­ρια­σμούς. Όλα λοι­πόν αυτά που επι­βε­βαιώ­νουν ότι όλες οι ελλη­νι­κές αστι­κές κυβερ­νή­σεις πλειο­δο­τούν υπέρ των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων, βγά­ζο­ντας στο σφυ­ρί τη λαϊ­κή κατοι­κία, η Κομι­σιόν τα θεω­ρεί “δίχτυ ασφαλείας”.

Εμπαιγ­μό δε, απο­τε­λούν οι ανα­φο­ρές της Επι­τρό­που για “οικο­νο­μι­κά προ­σι­τή” κατοι­κία, για­τί αυτή προ­σκρού­ει στην ικα­νο­ποί­η­ση των κερ­δών των μονο­πω­λια­κών ομί­λων στον κλά­δο των κατα­σκευών, της ενέρ­γειας. Η στρα­τη­γι­κή της πρά­σι­νης μετά­βα­σης, με τα “πρά­σι­να-ενερ­γεια­κά” κτί­ρια, επι­βα­ρύ­νει ακό­μα περαι­τέ­ρω το λαϊ­κό εισό­δη­μα, απο­δει­κνύ­ο­ντας ότι ακό­μα και η εξα­σφά­λι­ση σπι­τιού με στοι­χειώ­δεις προ­δια­γρα­φές είναι για λίγους και εκλε­κτούς. Χαρα­κτη­ρι­στι­κό παρά­δειγ­μα απο­τε­λεί κι ότι οι νέων προ­δια­γρα­φών κατοι­κί­ες είναι απλη­σί­α­στες για τις λαϊ­κές οικογένειες».

«Οι μαζι­κές και μαχη­τι­κές κινη­το­ποι­ή­σεις του τελευ­ταί­ου δια­στή­μα­τος για την απο­τρο­πή εξώ­σε­ων, την ακύ­ρω­ση πλει­στη­ρια­σμών έχουν απο­τέ­λε­σμα και θα έχουν ακό­μα πιο μαχη­τι­κή συνέ­χεια», ανα­φέ­ρει η ΕΟ του ΚΚΕ και συνε­χί­ζει: «Αχρη­στεύ­ουν στην πρά­ξη την ποι­νι­κο­ποί­η­ση του αγώ­να ενα­ντί­ον του οργα­νω­μέ­νου εργα­τι­κού-λαϊ­κού κινή­μα­τος, που προ­ω­θή­θη­κε επί κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και συνε­χί­ζε­ται σήμε­ρα από αυτή της ΝΔ.

Οι εργα­ζό­με­νοι με συσπεί­ρω­ση στα σωμα­τεία τους, τις επι­τρο­πές κατά των πλει­στη­ρια­σμών του ΠΑΜΕ να παλέ­ψουν κόντρα στην πολι­τι­κή που μετα­τρέ­πει το δικαί­ω­μα στη στέ­γα­ση πανά­κρι­βο εμπό­ρευ­μα, να δυνα­μώ­σουν τη διεκ­δί­κη­ση άμε­σων μέτρων ανα­κού­φι­σής τους, να κάνουν πρά­ξη το σύν­θη­μα “τα σπί­τια του λαού τα σώζει ο λαός”».

«Μπο­ρούν να βγουν συμπε­ρά­σμα­τα από τη στά­ση όλων των αστι­κών κομ­μά­των που απέρ­ρι­ψαν την τρο­πο­λο­γία του ΚΚΕ στη Βου­λή και να δυνα­μώ­σει ο αγώ­νας για τις διεκ­δι­κή­σεις που προ­βάλ­λει το ΚΚΕ για όλα τα εργα­τι­κά λαϊ­κά — νοι­κο­κυ­ριά δανειο­λή­πτες όπως:

–Την αυτο­δί­καιη παύ­ση κάθε πρά­ξης ανα­γκα­στι­κής εκτέ­λε­σης, πλει­στη­ρια­σμού ή άλλου ανα­γκα­στι­κού μέτρου σε βάρος της πρώ­της — κύριας κατοι­κί­ας και άλλων περιου­σια­κών στοι­χεί­ων των λαϊ­κών οικογενειών.

–Τα μέτρα αυτά να αφο­ρούν οικο­γέ­νειες με ετή­σιο οικο­γε­νεια­κό εισό­δη­μα μέχρι 40.000 ευρώ προ­σαυ­ξα­νό­με­νο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παι­δί», κατα­λή­γει η ΕΟ του ΚΚΕ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο