Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επέτειος δολοφονίας Αλ. Γρηγορόπουλου: Επεισόδια στα Εξάρχεια

Συγκέ­ντρω­ση στην Αθή­να έγι­νε το βρά­δυ της Παρα­σκευ­ής με αφορ­μή τη συμπλή­ρω­ση 11 χρό­νων από τη δολο­φο­νία του Αλέ­ξαν­δρου Γρη­γο­ρό­που­λου, από οργα­νώ­σεις της εξω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κής αρι­στε­ράς και αυτο­α­πο­κα­λού­με­νους «αντιε­ξου­σια­στές».

Τις προη­γού­με­νες μέρες, η κυβέρ­νη­ση καλ­λιερ­γού­σε κλί­μα αστυ­νο­μο­κρα­τί­ας, ενώ την Παρα­σκευή από νωρίς το πρωί, περισ­σό­τε­ροι από 4.000 αστυ­νο­μι­κοί έκα­ναν ελέγ­χους και περι­πο­λού­σαν σε όλη την Αθήνα.

Οι δια­δη­λω­τές συγκε­ντρώ­θη­καν αρχι­κά στα Προ­πύ­λαια και κατευ­θύν­θη­καν προς την Βου­λή. Φτά­νο­ντας στα Προ­πύ­λαια κάποια μπλοκ από την πορεία κατευ­θύν­θη­καν προς τα Εξάρ­χεια, ενώ κάποια άλλα δια­λύ­θη­καν στην Ομό­νοια. Σημειώ­νε­ται ότι στις 9 έχει προ­γραμ­μα­τι­στεί συγκέ­ντρω­ση στο σημείο όπου δολο­φο­νή­θη­κε ο Αλέ­ξαν­δρος Γρη­γο­ρό­που­λος, στη συμ­βο­λή των οδών Τζα­βέ­λα και Μεσολογγίου.

. Την ώρα που συγκε­ντρω­μέ­νοι κατευ­θύ­νο­νταν στα Εξάρ­χεια σημειώ­θη­καν επει­σό­δια, με τις αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις να κάνουν χρή­ση χημι­κών. Κου­κου­λο­φό­ροι έρι­ξαν μολό­τοφ στα γρα­φεία του ΠΑΣΟΚ, ενώ αργό­τε­ρα σημειώ­θη­κε έντα­ση στην οδό Μαυ­ρο­μι­χά­λη, λίγο πριν από το καθο­ρι­σμέ­νο μνη­μό­συ­νο στο χώρο όπου δολο­φο­νή­θη­κε ο 15χρονος μαθητής.

Αυτή την ώρα η έντα­ση έχει μετα­φερ­θεί στους δρό­μους γύρω από την πλα­τεία. Νεα­ροί πέτα­ξαν βόμ­βες μολό­τωφ ενα­ντί­ον αστυ­νο­μι­κών δυνά­με­ων στην οδό Εμμα­νου­ήλ Μπενάκη.

Στην αντί­στοι­χη συγκέ­ντρω­ση της Πάτρας έγι­ναν επει­σό­δια ανά­με­σα σε αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις και κου­κου­λο­φό­ρους. Στο ύψος της πλα­τεί­ας Γεωρ­γί­ου επί της οδού Κορίν­θου τμή­μα των συγκε­ντρω­μέ­νων με κρά­νη έρι­ξαν βόμ­βες μολό­τοφ κατά των αστυ­νο­μι­κών που βρί­σκο­νταν στο σημείο.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο