Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επίδειξη ισχύος από το κράτος δολοφόνο Ισραήλ — Σήκωσε μαχητικό για να σκοτώσει Παλαιστίνιο

Επί­δει­ξη δύνα­μης κάνει το κρά­τος δολο­φό­νος του Ισρα­ήλ προ­κει­μέ­νου να εκφο­βί­σει τους Παλαι­στί­νιους ενό­ψει της αυρια­νής δια­μαρ­τυ­ρί­ας. Ενδει­κτι­κό είναι ότι χτες το βρά­δυ σήκω­σε μαχη­τι­κό για να σκο­τώ­σει έναν Παλαι­στί­νιο τον οποίο χαρα­κτη­ρί­ζει τρο­μο­κρά­τη και μάλι­στα με την ανα­κοί­νω­ση που εξέ­δω­σε χαρα­κτη­ρί­ζει εμμέ­σως τους δια­δη­λω­τές Παλαι­στί­νιους τρομοκράτες.

Συγκε­κρι­μέ­να­νας Παλαι­στί­νιος σκο­τώ­θη­κε στη διάρ­κεια της χθε­σι­νής νύχτας σε ισραη­λι­νή αερο­πο­ρι­κή επι­δρο­μή που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε στα σύνο­ρα με τη Λωρί­δα της Γάζας, ανα­κοί­νω­σε το υπουρ­γείο Υγεί­ας του θύλακα.

Το υπουρ­γείο δεν ανέ­φε­ρε το όνο­μα του Παλαι­στί­νιου που υπέ­κυ­ψε στα τραύ­μα­τά του στο νοσο­κο­μεία Σίφα, στην πόλη της Γάζας, τα οποία προ­κλή­θη­καν από ισραη­λι­νή αερο­πο­ρι­κή επίθεση.

Ο ισραη­λι­νός στρα­τός είχε ανα­κοι­νώ­σει προη­γου­μέ­νως πως ένα από τα αερο­σκά­φη του έθε­σε στο στό­χα­στρο έναν ένο­πλο Παλαι­στί­νιο κοντά στα σύνορα.

Ο στρα­τός προει­δο­ποί­η­σε σε ανα­κοί­νω­σή του ότι «δεν θα επι­τρέ­ψει να πλη­γεί η ασφά­λεια των Ισραη­λι­νών πολι­τών και θα συνε­χί­σει να επι­χει­ρεί ενα­ντί­ον των τρο­μο­κρα­τών που εμπλέ­κο­νται σε τρο­μο­κρα­τι­κές ενέργειες».

Οι κάτοι­κοι της Γάζας έχουν κλη­θεί να συμ­με­τά­σχουν αύριο μετά την προ­σευ­χή της Παρα­σκευ­ής σε νέες δια­μαρ­τυ­ρί­ες σ’ αυτή τη ζώνη, όπου η έντα­ση είναι μεγά­λη καθώς 19 Παλαι­στί­νιοι έχουν σκο­τω­θεί και εκα­το­ντά­δες άλλοι τραυ­μα­τι­σθεί από την περα­σμέ­νη Παρα­σκευή από πυρά Ισραη­λι­νών στρατιωτών.

Ο Ισραη­λι­νός υπουρ­γός Άμυ­νας Αβίγκ­ντορ Λίμπερ­μαν προει­δο­ποί­η­σε πως οι Παλαι­στί­νιοι που θα πλη­σιά­σουν στα σύνο­ρα θα θέσουν «τη ζωή τους σε κίνδυνο».

Την περα­σμέ­νη Παρα­σκευή, δεκά­δες χιλιά­δες Παλαι­στί­νιοι συγκε­ντρώ­θη­καν κοντά στον φρά­κτη που χωρί­ζει το Ισρα­ήλ από τη Γάζα, κατά την πρώ­τη ημέ­ρα της «πορεί­ας της επι­στρο­φής». Η δια­μαρ­τυ­ρία αυτή, που πρό­κει­ται να διαρ­κέ­σει έξι εβδο­μά­δες, έχει στό­χο τη διεκ­δί­κη­ση «του δικαιώ­μα­τος στην επι­στρο­φή» περί­που 700.000 Παλαι­στι­νί­ων που είχαν εκδιω­χθεί από τη γη τους ή είχαν δια­φύ­γει στη διάρ­κεια του πολέ­μου που ακο­λού­θη­σε τη δημιουρ­γία του Ισρα­ήλ το 1948.

Ισχύουν και για αύριο οι διαταγές των στρατιωτών να ανοίξουν πυρ εναντίον διαδηλωτών στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, λέει ο υπουργός Άμυνας

Το Ισρα­ήλ έκα­νε σήμε­ρα γνω­στό πως οι δια­τα­γές που είχαν δοθεί στους ισραη­λι­νούς στρα­τιώ­τες να ανοί­ξουν πυρ ενα­ντί­ον παλαι­στί­νιων δια­δη­λω­τών στα σύνο­ρα με τη Λωρί­δα της Γάζας στις 30 Μαρ­τί­ου, ημέ­ρα κατά την οποία 18 Παλαι­στί­νιοι σκο­τώ­θη­καν, παρα­μέ­νουν οι ίδιες και για αύριο Παρα­σκευή ενό­ψει μιας νέας διαδήλωσης.

«Αν υπάρ­ξουν προ­κλή­σεις, θα υπάρ­ξει η πιο σκλη­ρή αντί­δρα­ση όπως και την περα­σμέ­νη εβδο­μά­δα. Δεν προ­τι­θέ­με­θα να αλλά­ξου­με τις δια­τα­γές για πυρο­βο­λι­σμούς, παρα­μέ­νου­με στην ίδια γραμ­μή», προει­δο­ποί­η­σε ο υπουρ­γός Άμυ­νας Αβίγκ­ντορ Λίμπερ­μαν, σε δηλώ­σεις του στη δημό­σια ραδιοφωνία.

Τους 20 έχουν φθάσει οι Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν από τα ισραηλινά πυρά από τις 30 Μαρτίου

Το υπουρ­γείο Υγεί­ας των Παλαι­στι­νί­ων, ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα ότι ένας Παλαι­στί­νιος που είχε τραυ­μα­τι­στεί την περα­σμέ­νη Παρα­σκευή από πυρά Ισραη­λι­νών στρα­τιω­τών υπέ­κυ­ψε στα τραύ­μα­τά του, με απο­τέ­λε­σμα ο αριθ­μός των νεκρών εκεί­νης την ημέ­ρα, της πιο φονι­κή από τον πόλε­μο του 2014, να φθά­σει τους 18.

Ο Σάντι αλ-Κασίφ, 34 ετών, είχε πυρο­βο­λη­θεί στο κεφά­λι κοντά στον συνο­ρια­κό φρά­χτη, στο νότιο τμή­μα της Λωρί­δας της Γάζας. Ο θάνα­τός του ανε­βά­ζει σε 20 τον αριθ­μό των Παλαι­στι­νί­ων που έχουν σκο­τω­θεί από τις 30 Μαρτίου.

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο