Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επίδομα πετρελαίου: Οι όροι και οι προϋποθέσεις — Αναλυτικοί πίνακες

Επί­δο­μα πετρε­λαί­ου: Αυξη­μέ­νο, ακό­μα και πάνω από 50%, θα είναι το επί­δο­μα πετρε­λαί­ου θέρ­μαν­σης που θα λάβουν ολό­κλη­ρο μέχρι το τέλος του έτους τα νοι­κο­κυ­ριά που πλη­ρούν τα ε

Ανα­κοι­νώ­θη­καν τα κρι­τή­ρια και η δια­δι­κα­σία για την παρο­χή του επι­δό­μα­τος θέρ­μαν­σης με βάση εισο­δη­μα­τι­κά και περιου­σια­κά κρι­τή­ρια, τα οποία παρα­μέ­νουν τα ίδια με πέρυσι.

Τα ψίχου­λα που μοι­ρά­ζει και ατή η κυβέρ­νη­ση σε καμιά περί­πτω­ση δεν μπο­ρούν να καλύ­ψουν τις ανά­γκες χιλιά­δων οικο­γε­νειών σε όλη τη χώρα, οι οποί­ες έτσι κι αλλιώς αδυ­να­τούν με τα χαμη­λά τους εισο­δή­μα­τα να πλη­ρώ­σουν για τη θέρ­μαν­ση των σπι­τιών τους και έχουν υπο­στεί τα παν­δει­να τόσα χρό­νια από τους μνη­μο­νια­κούς νόμους.

Το επί­δο­μα θα δοθεί κατό­πιν αίτη­σης του δικαιού­χου στην σχε­τι­κή εφαρ­μο­γή του TAXISNET, την οποία θα πρέ­πει να συμπλη­ρώ­σει έως τις 20 Δεκεμ­βρί­ου 2019 και θα πρέ­πει να πραγ­μα­το­ποι­ή­σει τις σχε­τι­κές αγο­ρές πετρε­λαί­ου θέρ­μαν­σης από τις 15 Οκτω­βρί­ου έως τις 31 Δεκεμ­βρί­ου 2019. Το επί­δο­μα θα πιστω­θεί στους λογα­ρια­σμούς των δικαιού­χων μέχρι τις 31 Δεκεμ­βρί­ου 2019.

Τα εισο­δη­μα­τι­κά και περιου­σια­κά κρι­τή­ρια για τη χορή­γη­ση του επι­δό­μα­τος παρα­μέ­νουν τα ίδια με πέρυ­σι. Πιο συγκε­κρι­μέ­να, πέρυ­σι είχε δοθεί επί­δο­μα ύψους 0,16 ευρώ ανά λίτρο πετρε­λαί­ου εσω­τε­ρι­κής καύ­σης θέρ­μαν­σης και υπήρ­χαν συγκε­κρι­μέ­να όρια κατα­νά­λω­σης, με βάση τα τετρα­γω­νι­κά της κατοι­κί­ας και την γεω­γρα­φι­κή ζώνη.  Φέτος, για να λάβει ο δικαιού­χος το ανω­τέ­ρω επί­δο­μα πρέ­πει να πραγ­μα­το­ποι­ή­σει αγο­ρές πετρε­λαί­ου εσω­τε­ρι­κής καύ­σης θέρ­μαν­σης αξί­ας ίσης ή μεγα­λύ­τε­ρης με το διπλά­σιο του ανω­τέ­ρω επι­δό­μα­τος.  Προ­βλέ­πε­ται αύξη­ση του επι­δό­μα­τος κατά 10% για κάθε εξαρ­τώ­με­νο τέκνο.

Επι­πλέ­ον, φέτος  θα λάβουν πρό­σθε­το επί­δο­μα οι ορει­νοί Δήμοι της Α΄ Ζώνης, που αντι­με­τω­πί­ζο­νταν ως πεδι­νοί μέχρι τώρα.

Επί­σης, οι ορει­νές κοι­νό­τη­τες που ανή­κουν σε Δήμους που δεν έχουν χαρα­κτη­ρι­στεί ως ορει­νοί, θα λάβουν υψη­λό­τε­ρο επί­δο­μα κατά 20%, όπως προ­βλέ­πε­ται για τους ορει­νούς Δήμους.

Ακο­λου­θούν συνημ­μέ­νοι οι σχε­τι­κοί πίνακες:

pinakas1

pinakas2

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο