Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επίδοση διαμαρτυρίας απαγόρευσης γιορτασμού του Πολυτεχνείου στην ΠτΔ — Επιμένει η κυβέρνηση

Η τυπι­κή δια­δι­κα­σία ‑με γνω­στές τις εκα­τέ­ρω­θεν θέσεις έλη­ξε με την επί­δο­ση στην Πρό­ε­δρο της Δημο­κρα­τί­ας Κατε­ρί­να Σακελ­λα­ρο­πού­λου στο Προ­ε­δρι­κό Μέγα­ρο, του κεί­με­νου των υπο­γρα­φών ενά­ντια στην απα­γό­ρευ­ση των συνα­θροί­σε­ων και του αγω­νι­στι­κού γιορ­τα­σμού της 17ης Νοέμ­βρη. Το ίδιο επι­δό­θη­κε και στον πρω­θυ­πουρ­γό Κυριά­κο Μητσο­τά­κη στο Μέγα­ρο Μαξίμου.

Εκ μέρους του ΚΚΕ ο Θανά­σης Παφί­λης μέλος της ΚΕ και κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος του Κόμ­μα­τος, (μετά την επί­δο­ση κει­μέ­νου με υπο­γρα­φές ενά­ντια στην απα­γό­ρευ­ση του αγω­νι­στι­κού γιορ­τα­σμού της 17ης Νοέμ­βρη) δήλωσε :

Εκδη­λώ­σεις συμ­βο­λι­κές για το Πολυ­τε­χνείο θα γίνουν, δεν πρό­κει­ται να υπο­χω­ρή­σου­με στον στό­χο, που τον έχουν ονει­ρευ­τεί κι άλλοι, να καταρ­γη­θούν οι εκδη­λώ­σεις του Πολυ­τε­χνεί­ου και ιδιαί­τε­ρα η παρου­σία στην αμε­ρι­κά­νι­κη πρε­σβεία.

Μήνυ­μα ο Πρω­θυ­πουρ­γός …τα ίδια Παντε­λά­κη μου

Το πραγ­μα­τι­κό μήνυ­μα των αγώ­νων του λαού μας για ελευ­θε­ρία και δημο­κρα­τία απαι­τεί, ειδι­κά σε συν­θή­κες παν­δη­μί­ας, να τιμή­σου­με την ιστο­ρία μας και την επέ­τειο του Πολυ­τε­χνεί­ου με δια­φο­ρε­τι­κό τρόπο…
(…)

Φέτος δεν γιορ­τά­σα­με ούτε την 25η Μαρ­τί­ου ούτε την 28η Οκτω­βρί­ου. Αλλά αυτό δεν μεί­ω­σε τη σημα­σία τους. 

Ελεύ­θε­ρα επι­λέ­γου­με οι ίδιοι να περιο­ρί­σου­με κάποια δικαιώ­μα­τά μας για να προ­στα­τεύ­σου­με τους εαυ­τούς μας, αυτούς που αγα­πά­με αλλά και το κοι­νό καλό. Για­τί ελευ­θε­ρία δεν μπο­ρεί να υπάρ­ξει χωρίς υπευθυνότητα.

«Ειλι­κρι­νά πιστεύω ότι η συντρι­πτι­κή πλειο­νό­τη­τα της κοι­νω­νί­ας δυσκο­λεύ­ε­ται να παρα­κο­λου­θή­σει τη μεγά­λη συζή­τη­ση που γίνε­ται για τον φετι­νό εορ­τα­σμό σε συν­θή­κες πανδημίας. 
Η από­φα­ση να μην γίνουν μαζι­κές εκδη­λώ­σεις και πορεία επι­βάλ­λε­ται για λόγους προ­στα­σί­ας της δημό­σιας υγεί­ας και μόνο».

Μόλις χθες θρη­νή­σα­με την απώ­λεια 71 συμπο­λι­τών μας. Είναι αδια­νό­η­το, λοι­πόν, κάποιοι να στή­νουν σκη­νι­κό σύγκρου­σης την ώρα που απαι­τεί­ται ενό­τη­τα και προ­σή­λω­ση στις οδη­γί­ες των ειδικών.

Αυτή την κρί­σι­μη στιγ­μή, δεν μπο­ρεί η ιστο­ρι­κή επέ­τειος να γίνε­ται αιτία διχα­σμού και οι ανθρώ­πι­νες ζωές πεδίο κομ­μα­τι­κών πειραματισμών.

Μητσοτάκης Mitsotakis

Φωτο αρχεί­ου

Και κατέ­λη­ξε (μιλώ­ντας και στο όνο­μα της ΠτΔ;)

«Γι’ αυτό και καλώ όλα τα κόμ­μα­τα σε αυτο­συ­γκρά­τη­ση.  Και τους πολι­τι­κούς αρχη­γούς σε μία από κοι­νού πρω­το­βου­λία τιμής στο Πολυ­τε­χνείο.  Με επι­κε­φα­λής την Πρό­ε­δρο της Δημοκρατίας. 
Με μία λιτή επί­σκε­ψη και με ένα λουλούδι.»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο