Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επίθεση δέχτηκε η εισαγγελέας στη δίκη Τοπαλούδη — «Δύο μέρες σας καλώ και δεν δώσατε σημασία»

Η Αρι­στο­τέ­λεια Δόγκα, εισαγ­γε­λέ­ας στη δίκη Τοπα­λού­δη, βρέ­θη­κε χτυ­πη­μέ­νη και με παρα­μορ­φω­μέ­να τα χαρα­κτη­ρι­στι­κά του προ­σώ­που της, έπει­τα από βάρ­βα­ρη επί­θε­ση που δέχτη­κε το βρά­δυ της Κυρια­κής στην οδό Ευελ­πί­δων. Η ίδια, είχε ενη­με­ρώ­σει τις αρχές και είχε πει σε οικεία της πρό­σω­πα, ότι δεχό­ταν απει­λές εδώ και μέρες.

Όπως μετα­δί­δει το Tvxs, η εισαγ­γε­λέ­ας που είχε συγκλο­νί­σει με την αγό­ρευ­σή της στη δίκη Τοπα­λού­δη, δέχθη­κε χτυ­πή­μα­τα και βρέ­θη­κε με εκδο­ρές στο πρό­σω­πο, έπει­τα από βίαιη επί­θε­ση  κοντά στο σπί­τι της.

Γεί­το­νες της εισαγ­γε­λέ­ως, ανέ­φε­ραν επί­σης πως στο σημείο, πολύ κοντά στο σπί­τι της εισαγ­γε­λέ­ως, άνδρες της ομά­δας Δίας περι­κύ­κλω­σαν και συνέ­λα­βαν άνδρα που επέ­βαι­νε σε αυτοκίνητο.

Σύμ­φω­να με αυτό­πτες μάρ­τυ­ρες, η εισαγ­γε­λέ­ας μιλού­σε έντο­να στους αστυ­νο­μι­κούς, λέγοντας:

και ζήτη­σε να πάρουν τηλέ­φω­νο τον εισαγ­γε­λέα υπηρεσίας.

Η Αρ. Δόγκα, οδη­γή­θη­κε με συνο­δεία αστυ­νο­μι­κού στο σπί­τι της, ενώ άγνω­στα παρα­μέ­νουν για την ώρα τα κίνη­τρα του δρά­στη ή των δρα­στών, σημειώ­νει το ρεπορ­ταζ του tvxs.

Ως εισαγ­γε­λέ­ας στη δίκη Τοπα­λού­δη, η  κα Δόγκα ήταν «κατα­πέλ­της» για τη δρά­ση των δύο κατη­γο­ρού­με­νων αλλά και των εμπλε­κό­με­νων που προ­σπά­θη­σαν να «κου­κου­λώ­σουν» την υπό­θε­ση. Η αγό­ρευ­σή της μάλι­στα είχε δεχθεί επι­κρί­σεις από την πλευ­ρά του Δικη­γο­ρι­κού Συλ­λό­γου Αθη­νών αλλά και τον κ. Ακη Σκέρ­τσο, υφυ­πουρ­γό παρά τω πρωθυπουργώ.

«Έχω ενη­με­ρω­θεί από αξιω­μα­τού­χους – ερευ­νη­τές της υπό­θε­σης Τοπα­λού­δη για «πιέ­σεις» που τους ασκή­θη­καν και για ιδιο­μορ­φί­ες που είχε ο συγκε­κρι­μέ­νος φάκε­λος», είχε πει μετα­ξύ άλλων αφή­νο­ντας αιχ­μές για προ­σπά­θεια παρέμ­βα­σης από συγ­γε­νείς ενός εκ των κατη­γο­ρου­μέ­νων, οι οποί­οι είχαν σημα­ντι­κές γνω­ρι­μί­ες στη Ρόδο, όπου σημειώ­θη­κε το έγκλημα.

Ζήτη­σε από το δικα­στή­ριο να κηρυ­χθούν ένο­χοι οι δυο κατη­γο­ρού­με­νοι, ο 23χρονος Ροδί­της και ο 21χρονος συγκα­τη­γο­ρού­με­νός του, και απέρ­ρι­ψε όλους τους υπε­ρα­σπι­στι­κούς ισχυ­ρι­σμούς που προ­έ­βα­λαν και οι δυο στις απο­λο­γί­ες τους. Η εισαγ­γε­λέ­ας, εμφα­νώς συγκι­νη­μέ­νη όταν ο πατέ­ρας της Ελέ­νης Τοπα­λού­δη της πρό­σφε­ρε τρια­ντά­φυλ­λα με δάκρυα στα μάτια, ανέ­φε­ρε πως η αδι­κο­χα­μέ­νη φοι­τή­τρια  σύρ­θη­κε σαν πρό­βα­το επί σφαγή.

Η αγό­ρευ­σή της θεω­ρή­θη­κε από συνα­δέλ­φους της και κυβερ­νη­τι­κά στε­λέ­χη άκρως συναι­σθη­μα­τι­κή. Η Αρ. Δόγκα απά­ντη­σε στους επι­κρι­τές της με το παρα­κά­τω κείμενο:

«Αυτά που άκου­σα για την αγό­ρευ­σή μου είναι τρα­γι­κά. Λυπά­μαι πάρα πολύ. Υπάρ­χει τερά­στιο θέμα για τον υπουρ­γό παρά τω πρω­θυ­πουρ­γώ, κ. Άκη Σκέρ­τσο, κι αυτά που δήλω­σε. Το δικό μου το δικα­στή­ριο δεν έγι­νε ποτέ “λαϊ­κή απο­γευ­μα­τι­νή”. Θα πρέ­πει να ήταν πρώ­τα εκεί ν’ ακού­ει κι ύστε­ρα να εκφέ­ρει άπο­ψη. Εμέ­να με νοιά­ζει να κατα­λα­βαί­νει ο κόσμος τι γίνε­ται. Εγώ είμαι τέτοιου ήθους, που αν πίστευα ότι ο ένας του­λά­χι­στον από τους κατη­γο­ρου­μέ­νους στη δίκη Τοπα­λού­δη έπρε­πε να πάρει ένα ελα­φρυ­ντι­κό για μειω­μέ­νο κατα­λο­γι­σμό, σε κόντρα όλων, θα το πρό­τει­να! Δεν δικά­ζω με τον κόσμο. Έτυ­χε ο κόσμος να ταυ­τι­στεί μαζί μου. Δεν το προ­κά­λε­σα, δεν το επεδίωξα»

Πηγή: tvx.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο