Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επίθεση με βιτριόλι: «Προσπάθησε να με σκοτώσει, απέδειξε πόσο δειλή είναι», λέει η Ιωάννα

Στις 30 Σεπτεμ­βρί­ου θα συνε­χι­στεί η δίκη για την επί­θε­ση με βιτριό­λι, μετά από πρό­τα­ση του εισαγ­γε­λέα έδρας, Χαρά­λα­μπου Μαστρα­ντω­νά­κη. Το δικα­στή­ριο, αφού ανέ­βη­κε στο βήμα του μάρ­τυ­ρα η παθού­σα για να δηλώ­σει τα στοι­χεία της, διέ­κο­ψε τη δίκη απο­δε­χό­με­νο την εισαγ­γε­λι­κή πρόταση.

Ο κ. Μαστρα­ντω­νά­κης ζήτη­σε να δια­κο­πεί η δια­δι­κα­σία ώστε να γίνει ανα­διά­τα­ξη της σει­ράς των μαρ­τύ­ρων και πριν απ’ όλους να εξε­τα­στεί το θύμα, το οποίο στον κατά­λο­γο ήταν πέμ­πτο στη σειρά.

«Η υπό­θε­ση αυτή λογι­κά θα διαρ­κέ­σει για να απο­δει­χθεί η αλή­θεια που πρέ­πει από αυτήν τη δια­δι­κα­σία να λάμ­ψει. Να προ­τά­ξου­με σήμε­ρα τις υπό­λοι­πες υπο­θέ­σεις ώστε το επό­με­νο διά­στη­μα να μην έχου­με κάτι να μας εμπο­δί­ζει και να ασχο­λη­θού­με με αυτήν την υπό­θε­ση», είπε ο εισαγ­γε­λι­κός λειτουργός.

Κατά την έξο­δό της από το δικα­στή­ριο η Ιωάν­να Παλιο­σπύ­ρου, ανα­φε­ρό­με­νη στην απου­σία της κατη­γο­ρού­με­νης, δήλω­σε στους δημο­σιο­γρά­φους: «Η κατη­γο­ρού­με­νη προ­σπά­θη­σε να με σκο­τώ­σει. Για μια ακό­μη φορά απέ­δει­ξε πόσο ψυχρή και δει­λή είναι».

Κατά τη διάρ­κεια της δια­δι­κα­σί­ας ανα­γνώ­στη­καν τα ονό­μα­τα και των 34 μαρ­τύ­ρων κατη­γο­ρί­ας, ενώ η πολι­τι­κή αγω­γή πρό­τει­νε ακό­μη πέντε μάρ­τυ­ρες, κυρί­ως επι­στή­μο­νες. Η υπε­ρά­σπι­ση ανέ­φε­ρε ότι σκο­πεύ­ει σε μετα­γε­νέ­στε­ρο στά­διο να προ­σκο­μί­σει κι αυτή τον κατά­λο­γο των μαρ­τύ­ρων της.

Στη σύν­θε­ση κλη­ρώ­θη­καν τέσ­σε­ρις άνδρες ως λαϊ­κοί δικα­στές και δύο γυναί­κες προ­κει­μέ­νου να παρί­στα­νται στη δια­δι­κα­σία ως ανα­πλη­ρω­μα­τι­κοί λαϊ­κοι δικαστές.

Στην αίθου­σα τηρού­νται αυστη­ρά τα μέτρα για τον κορω­νο­ϊό. Για τους δημο­σιο­γρά­φους απο­φα­σί­στη­κε να παρί­στα­νται ανά τέσ­σε­ρις και εκ περι­τρο­πής. Νωρί­τε­ρα, γρα­πτή δήλω­ση με την οποία έκα­νε γνω­στή την πρό­θε­ση της κατη­γο­ρού­με­νης για την επί­θε­ση με βιτριό­λι, Έφης Κακα­ρά­τζου­λα, να παρευ­ρε­θεί σε μετα­γε­νέ­στε­ρο στά­διο στη δικα­στι­κή αίθου­σα, ανέ­γνω­σε ο πρό­ε­δρος της δίκης στο Μικτό Ορκω­τό Δικαστήριο.

Στην εκφώ­νη­ση του ονό­μα­τός της, ο Σάκης Κεχα­γιό­γλου ανέ­φε­ρε στο δικα­στή­ριο ότι είναι απού­σα. Τότε, ο πρό­ε­δρος του Δικα­στη­ρί­ου, ανέ­γνω­σε τη γρα­πτή δήλω­ση της κατη­γο­ρου­μέ­νης από τις φυλα­κές Κορυ­δαλ­λού όπου κρα­τεί­ται, στην οποία ανα­φε­ρό­ταν: «Επι­θυ­μώ να εκπρο­σω­πη­θώ από τους δικη­γό­ρους μου. Σας δηλώ­νω ότι θα παρευ­ρε­θώ στη συνε­χεία της διαδικασίας».

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο