Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επίθεση σε εργαζόμενο του Μετρό από αρνητές μάσκας

Επί­θε­ση δέχθη­κε σήμε­ρα το μεση­μέ­ρι εργα­ζό­με­νος- υπεύ­θυ­νος σταθ­μού της εται­ρεί­ας Στα­θε­ρές Συγκοι­νω­νί­ες (ΣΤΑΣΥ) από δυο νεα­ρούς επι­βά­τες αρνη­τές μάσκας με απο­τέ­λε­σμα να μετα­φερ­θεί σοβα­ρά τραυ­μα­τι­σμέ­νος σε νοσοκομείο.

Σύμ­φω­να με ανα­κοί­νω­ση της διοί­κη­σης της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, το περι­στα­τι­κό συνέ­βη όταν κατά τη διάρ­κεια της δια­δρο­μής μετρό από την Ανθού­πο­λη προς την Ομό­νοια, ο εν λόγω εργα­ζό­με­νος ζήτη­σε από δύο νεα­ρούς επι­βά­τες να φορέ­σουν τη μάσκα τους και στον έναν εξ αυτών να κατε­βά­σει τα πόδια του από το κάθισμα.

Οι δύο νεα­ροί αρχι­κά επι­τέ­θη­καν φρα­στι­κά στον υπεύ­θυ­νο σταθ­μού της ΣΤΑΣΥ, ενώ στη συνέ­χεια και αφού αυτός απο­βι­βά­στη­κε στην Ομό­νοια τον ακο­λού­θη­σαν και στην απο­βά­θρα του σταθ­μού τον γρον­θο­κό­πη­σαν με βιαιό­τη­τα, ενώ τον χτύ­πη­σαν με κλω­τσιές και σε διά­φο­ρα άλλα σημεία του σώμα­τός του. Το θύμα με πόνους στο πρό­σω­πο και το σώμα του μετα­φέρ­θη­κε σε χώρο του σταθ­μού, απ΄ όπου τον παρέ­λα­βε μετά από λίγο το ΕΚΑΒ για να τον μετα­φέ­ρει σε νοσο­κο­μείο, ενώ οι δρά­στες διέφυγαν.

Για το περι­στα­τι­κό και τον εντο­πι­σμό των δρα­στών διε­νερ­γεί έρευ­να η Ελλη­νι­κή Αστυ­νο­μία ώστε να εντο­πι­στούν οι δρά­στες και να τους κατα­λο­γι­στούν οι προ­βλε­πό­με­νες από το νόμο κυρώσεις.

«Ο πικρός βίος του Μαξ Χάβε­λα­αρ, Μια ιστο­ρία εκμε­τάλ­λευ­σης στις αποι­κί­ες καφέ»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο