Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επίθεση στον σταθμάρχη του Μετρό: Υπό κράτηση οι δύο ανήλικοι μέχρι την απολογία τους — Ελεύθερος ο αστυνομικός

Κρα­τού­με­νοι θα παρα­μεί­νουν μέχρι την Τρί­τη, οπό­τε και θα οδη­γη­θούν στον ανα­κρι­τή για τις απο­λο­γί­ες τους, οι δύο ανή­λι­κοι κατη­γο­ρού­με­νοι για την άγρια επί­θε­ση σε βάρος του σταθ­μάρ­χη του Μετρό.

Οι δύο αδελ­φοί, οι οποί­οι βαρύ­νο­νται με την κατη­γο­ρία σε βαθ­μό κακουρ­γή­μα­τος της βαριάς σκο­πού­με­νης σωμα­τι­κής βλά­βης καθώς και για απεί­θεια, οδη­γή­θη­καν ενώ­πιον του ανα­κρι­τή μετά την άσκη­ση ποι­νι­κής δίω­ξης, από τον οποίο ζήτη­σαν και έλα­βαν προ­θε­σμία για να απο­λο­γη­θούν την Τρί­τη. Μέχρι τότε, σύμ­φω­να με εντο­λή των δικα­στι­κών αρχών, οι δύο κατη­γο­ρού­με­νοι θα παρα­μεί­νουν υπό κράτηση.

Στην ίδια υπό­θε­ση είναι κατη­γο­ρού­με­νος για δύο πλημ­με­λή­μα­τα, που αφο­ρούν παρά­βα­ση καθή­κο­ντος και υπό­θαλ­ψη εγκλη­μα­τία, ειδι­κός φρου­ρός ο οποί­ος με εντο­λή του ανα­κρι­τή αφέ­θη­κε ελεύθερος.

Η υπε­ρά­σπι­ση των δύο αδελ­φών δηλώ­νει πως οι ανή­λι­κοι έχουν μετα­νιώ­σει για την απο­τρό­παια πρά­ξη τους και επι­θυ­μούν να ζητή­σουν συγ­γνώ­μη για όσα έκα­ναν. Ανα­φέ­ρουν, επί­σης, οι συνή­γο­ροι πως τα δύο αδέλ­φια εμμέ­νουν σε όσα φέρο­νται να είπαν στους αστυ­νο­μι­κούς, στους οποί­ους απέ­δω­σαν την αντί­δρα­ση τους σε έντο­νη πρό­κλη­ση που δέχθη­καν από την πλευ­ρά του θύματος.

Ο συνή­γο­ρος του αστυ­νο­μι­κού δήλω­σε πως ο εντο­λέ­ας του αρνεί­ται τις πρά­ξεις που του αποδίδονται.

Φαντά­ζε­στε να ήταν αλλο­δα­ποί οι δρά­στες του Μετρό;

 

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο