Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επίθεση φασιστοειδών στο Νέο Ηράκλειο: Εισαγγελική έρευνα για το ενδεχόμενο δράσης εγκληματικής οργάνωσης

Εντο­λή για την διε­ρεύ­νη­ση ενδε­χό­με­νης δρά­σης εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης με αφορ­μή την βίαιη επί­θε­ση ομά­δας ακρο­δε­ξιών σε βάρος μελών τηςψ, πριν λίγες ημέ­ρες στο Νέο Ηρά­κλειο, έδω­σε η προϊ­στα­μέ­νη της εισαγ­γε­λί­ας Εφε­τών της Αθή­νας, Μαρία Γκανέ.

Η κ. Γκα­νέ με παραγ­γε­λία της προς την εισαγ­γε­λία Πρω­το­δι­κών, ζητά να διε­ρευ­νη­θεί η επί­θε­ση, από την οποία τραυ­μα­τί­στη­καν τέσ­σε­ρα μέλη της αντι­φα­σι­στι­κής οργά­νω­σης, με αντι­κεί­με­νο το ενδε­χό­με­νο δρά­σης εγκλη­μα­τι­κής οργάνωσης.

Η παρέμ­βα­ση την εισαγ­γε­λί­ας Εφε­τών, ουσια­στι­κά εφαρ­μό­ζει την πρό­σφα­τη παραγ­γε­λία του εισαγ­γε­λέα του Αρεί­ου Πάγου, Βασί­λη Πλιώ­τα, που με αφορ­μή τα γεγο­νό­τα στην Θεσ­σα­λο­νί­κη και στην Αθή­να, ζήτη­σε από τους προϊ­στα­μέ­νους των εισαγ­γε­λιών Εφε­τών Αθή­νας και Θεσ­σα­λο­νί­κης, να διε­ρευ­νη­θούν και άλλα αδι­κή­μα­τα, πέραν εκεί­νων που βαρύ­νουν συλ­λη­φθέ­ντες στα επί­μα­χα επει­σό­δια, που ενδε­χο­μέ­νως προ­κύ­πτουν από την βίαιη δρά­ση ακρο­δε­ξιών ομά­δων. Ο κ. Πλιώ­τας ζήτη­σε από τους εισαγ­γε­λείς, να ελέγ­ξουν αν τα συγκε­κρι­μέ­να περι­στα­τι­κά κατα­δει­κνύ­ουν συμπε­ρι­φο­ρές που έχουν ποι­νι­κή απα­ξία βαρύ­τε­ρη, ζητώ­ντας να δοθεί έμφα­ση στο κακούρ­γη­μα της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης. Σχε­τι­κά έρευ­να ξεκί­νη­σε σήμε­ρα και η Εισαγ­γε­λία Πρω­το­δι­κών Θεσσαλονίκης.

Να σημειω­θεί ότι για την επί­θε­ση στο Νέο Ηρά­κλειο κατα­δι­κά­στη­κε από το Αυτό­φω­ρο σε φυλά­κι­ση 36 μηνών με ανα­στο­λή, ένας από τους επι­τι­θέ­με­νος που καταγ­γε­λε­ται ως αρχη­γός της ομά­δας των περί­που 15 ατό­μων που επι­τέ­θη­καν στα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ.

vardianos sta sporka 5

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο