Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επίσκεψη ΚΚΕ — ΚΝΕ στην Πρεσβεία της Παλαιστίνης: Μετέφερε τα συλλυπητήρια για την δολοφονία της Παλαιστίνιας δημοσιογράφου από τις ισραηλινές αρχές κατοχής

Τα συλ­λη­πτή­ρια του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για την δολο­φο­νία της Παλαι­στί­νιας δημο­σιο­γρά­φου Σιρίν Αμπού Ακλέχ από τις ισραη­λι­νές κατο­χι­κές δυνά­μεις, μετέ­φε­ραν στον Επι­τε­τρα­μέ­νο της Παλαι­στι­νια­κής Αρχής στην Αθή­να, Γιού­σεφ Ντόρ­χομ, αντι­προ­σω­πεία του Κόμ­μα­τος και της ΚΝΕ, που επι­σκέ­φθη­κε την Πρε­σβεία της Παλαι­στί­νης. Η αντι­προ­σω­πεία απο­τε­λού­νταν από τον Λευ­τέ­ρη Νικο­λά­ου — Αλα­βά­νο, ευρω­βου­λευ­τή του ΚΚΕ και τον Δημή­τρη Μπιρ­γά­λια, μέλος του Γρα­φεί­ου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Παράλ­λη­λα, η αντι­προ­σω­πεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, εξέ­φρα­σε τα συλ­λη­πτή­ρια της για όλα τα θύμα­τα από την κλι­μά­κω­ση της ισραη­λι­νής κατο­χι­κής βίας στην Δυτι­κή Όχθη και την Ανα­το­λι­κή Ιερου­σα­λήμ το τελευ­ταίο διά­στη­μα. Εξέ­φρα­σε παράλ­λη­λα, την στα­θε­ρή αλλη­λεγ­γύη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στα πάγια αιτή­μα­τα για άμε­σο τερ­μα­τι­σμό της κατο­χής, δημιουρ­γία ανε­ξάρ­τη­του και βιώ­σι­μου Παλαι­στι­νια­κού κρά­τους στα σύνο­ρα του 1967, με πρω­τεύ­ου­σα την Ανα­το­λι­κή Ιερουσαλήμ.

Ισρα­ήλ: Επί­θε­ση της αστυ­νο­μί­ας στην κηδεία της δολο­φο­νη­μέ­νης δημο­σιο­γρά­φου Σιρίν Αμπού Ακλέχ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο