Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ στις Καστανιές Έβρου

Κλι­μά­κιο του ΚΚΕ, με επι­κε­φα­λής τον βου­λευ­τή του κόμ­μα­τος Γιάν­νη Δελή, επι­σκέ­φθη­κε, σήμε­ρα το μεση­μέ­ρι, τις Καστα­νιές, ενώ νωρί­τε­ρα είχε συνά­ντη­ση με τους δημάρ­χους Αλε­ξαν­δρού­πο­λης, Σου­φλί­ου και Ορε­στιά­δας προ­κει­μέ­νου να ενη­με­ρω­θεί για την κατά­στα­ση στην περιοχή.

Σε δηλώ­σεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από τις Καστα­νιές, ο κ. Δελής μίλη­σε για μια δύσκο­λη κατά­στα­ση αλλά, όπως είπε, είναι μια κατά­στα­ση που «δεν έπε­σε από τον ουρα­νό» καθώς «ο εγκλω­βι­σμός χιλιά­δων ανθρώ­πων στα σύνο­ρα Ελλά­δας- Τουρ­κί­ας έχει πολύ συγκε­κρι­μέ­νες αιτί­ες και ενό­χους», όπως είπε.

«Η αιτία είναι όλη αυτή η πολι­τι­κή, η οποία προ­κα­λεί τη φυγή, το διώ­ξι­μο αυτών των ανθρώ­πων από τα σπί­τια τους, για­τί κιν­δυ­νεύ­ουν να χάσουν τη ζωή τους, κιν­δυ­νεύ­ουν από τη φτώ­χεια. Αυτή η πολι­τι­κή της ΕΕ, των Αμε­ρι­κα­νών, του ΝΑΤΟ που επεμ­βαί­νουν, βομ­βαρ­δί­ζουν, φτω­χο­ποιούν λαούς είναι η αιτία. Ο εγκλω­βι­σμός αυτών των ανθρώ­πων είναι απο­τέ­λε­σμα πάλι των ίδιων πολι­τι­κών, των ίδιων ακρι­βώς δυνά­με­ων, τόνι­σε ο κ. Δελής.

«Ας μην ξεχνά­με», πρό­σθε­σε, «ότι με βάση τη συμ­φω­νία ΕΕ- Τουρ­κί­ας εγκλω­βί­ζο­νται αυτοί οι άνθρω­ποι είτε στα νησιά είτε εδώ, και αξιο­ποιού­νται με έναν ανεν­δοί­α­στο τρό­πο από τον Πρό­ε­δρο της Τουρ­κί­ας, Ερντο­γάν, χρη­σι­μο­ποιού­νται ως πιό­νια κυριο­λε­κτι­κά για να εξυ­πη­ρε­τή­σει τα οικο­νο­μι­κά και γεω­πο­λι­τι­κά του συμφέροντα».

Σύμ­φω­να με τον κ. Δελή, η μόνη διέ­ξο­δος για το ΚΚΕ είναι «να αμφι­σβη­τή­σει κανείς και τα Δου­βλί­να (τις συν­θή­κες Δου­βλί­νο Ι και Δου­βλί­νο ΙΙ) να δεί­ξει ανυ­πα­κοή σ’ αυτή τη συν­θή­κη και βεβαί­ως να καλέ­σει και να πιέ­σει τον ίδιο τον Οργα­νι­σμό Ηνω­μέ­νων Εθνών, καθώς πρό­κει­ται για ανθρώ­πους, και την ΕΕ να ανα­λά­βουν τις ευθύ­νες τους, να κατα­γρά­ψουν όλες τις αιτή­σεις ασύ­λου και βεβαί­ως να μετα­κι­νη­θούν στους τόπους όπου θέλουν να πάνε όλοι αυτοί οι άνθρω­ποι. Αυτή είναι η μόνη λύση».Οτιδήποτε άλλο, υπο­γράμ­μι­σε ο κ. Δελής, «θα συντη­ρεί και θα διαιω­νί­ζει δυστυ­χώς απλώς το πρόβλημα».

Πηγή: ΑΠΕ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο