Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επίταξη με πρωτοφανή προχειρότητα

Τη στιγ­μή που το ΕΣΥ πιέ­ζε­ται και οι για­τροί λιπο­θυ­μούν στην εφη­με­ρία, εξαι­τί­ας της άρνη­σης της κυβέρ­νη­σης να προ­ε­τοι­μά­σει το σύστη­μα για να αντα­πο­κρι­θεί στις απαι­τή­σεις της παν­δη­μί­ας, και αυτή ακό­μη η επί­τα­ξη που πρό­βα­λε ως πανά­κεια, γίνε­ται με μεγά­λη προ­χει­ρό­τη­τα, επι­στρα­τεύ­ο­ντας ανεμ­βο­λί­α­στους για­τρούς και εγκυ­μο­νού­σες!!! Φύλ­λα πορεί­ας έλα­βαν και για­τροί που ήδη εθε­λο­ντι­κά συν­δρά­μουν άλλα δημό­σια νοσοκομεία!!!

Σύμ­φω­να με δημο­σιεύ­μα­τα, από τους πρώ­τους 12 για­τρούς που εμφα­νί­στη­καν στο Ιππο­κρά­τειο νοσο­κο­μείο της συμπρω­τεύ­ου­σας αφού έλα­βαν φύλ­λα πορεί­ας, οι τρεις δεν μπο­ρούν να εργα­στούν. Ειδι­κό­τε­ρα, η μία φέρε­ται να μην έχει εμβο­λια­στεί και να βρί­σκε­ται σε ανα­στο­λή, ενώ οι άλλοι δύο παρέ­χουν ήδη εθε­λο­ντι­κά τις υπη­ρε­σί­ες τους σε δημό­σια νοσο­κο­μεία, στο «Παπα­νι­κο­λά­ου» και στο «424 Γενι­κό Στρα­τιω­τι­κό Νοσο­κο­μείο». Άκυ­ρες φέρο­νται να είναι και 2 από τις 7 επι­τά­ξεις στον Άγιο Παύ­λο λόγω ανά­λο­γων περι­στα­τι­κών. Στη δε Λάρι­σα επι­στρά­τευ­σαν για­τρό εγκυμονούσα!!!

Θυμί­ζου­με ότι η κυβέρ­νη­ση που από την έναρ­ξη της παν­δη­μί­ας κωφεύ­ει στα αιτή­μα­τα των για­τρών για προ­σλή­ψεις και ενί­σχυ­ση του ΕΣΥ, προ­χώ­ρη­σε σε συμ­φω­νί­ες με ιδιω­τι­κές κλι­νι­κές, με το αζη­μί­ω­το (αντί να προ­χω­ρή­σει στην πραγ­μα­τι­κή επί­τα­ξη των κλι­νι­κών), και με ιδιώ­τες για­τρούς και στις μέχρι στιγ­μής περί­που 80 επι­τά­ξεις των υπη­ρε­σιών ιδιω­τών για­τρών για τη Βόρεια Ελλά­δα και τη Θεσσαλία.

Η επί­τα­ξη ορι­σμέ­νων ιδιω­τών για­τρών ή η “εθε­λο­ντι­κή” τους έντα­ξη στα δημό­σια νοσο­κο­μεία είναι και δοκι­μα­σμέ­νο και χρε­ο­κο­πη­μέ­νο επι­κοι­νω­νια­κό πυρο­τέ­χνη­μα της κυβέρ­νη­σης. Δεν έλυ­σε κανέ­να πρό­βλη­μα όταν πρω­το­ε­φαρ­μό­στη­κε, ούτε και τώρα πρό­κει­ται να λύσει. Αντί­θε­τα δημιουρ­γεί πολ­λά περισ­σό­τε­ρα, αφού αφαι­ρεί για­τρούς που παρέ­χουν υπη­ρε­σί­ες Πρω­το­βάθ­μιας Φρο­ντί­δας Υγεί­ας, ενώ τους εξα­να­γκά­ζει να εργα­στούν σε συν­θή­κες που απαι­τεί­ται εμπει­ρία στην αντι­με­τώ­πι­ση σύν­θε­των περι­στα­τι­κών και προ­σαρ­μο­γή στις ανά­γκες λει­τουρ­γί­ας ενός τμή­μα­τος ή κλι­νι­κής δευ­τε­ρο­βάθ­μιου επιπέδου.

vivlio mpelogiannis

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο