Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επίταξη τώρα του ιδιωτικού τομέα της υγείας και μαζικές προσλήψεις προσωπικού στα νοσοκομεία

Τα αιτή­μα­τα για επί­τα­ξη τώρα του ιδιω­τι­κού τομέα της υγεί­ας και για μαζι­κές προ­σλή­ψεις προ­σω­πι­κού στα δημό­σια νοσο­κο­μεία, επα­νέ­λα­βε ο Γιώρ­γος Σιδέ­ρης, για­τρός στο νοσο­κο­μείο «Αττι­κόν» και μέλος του Γενι­κού Συμ­βου­λί­ου της ΟΕΝΓΕ, μιλώ­ντας σε εκπο­μπή του ρ/σ «Αθή­να 9,84».

Χαρα­κτή­ρι­σε ανα­πο­τε­λε­σμα­τι­κό μέτρο την επί­τα­ξη των 200 αυτο­α­πα­σχο­λου­μέ­νων για­τρών καθώς, όπως σημεί­ω­σε, δεν λύνει τα βασι­κά προ­βλή­μα­τα που επι­κρα­τούν και παράλ­λη­λα η κυβέρ­νη­ση αφή­νει ανέγ­γι­χτους τους μεγά­λους ιδιω­τι­κούς ομί­λους της υγεί­ας, που έχουν έτοι­μο εξο­πλι­σμό, κλί­νες, έμπει­ρο προ­σω­πι­κό και μπο­ρούν να συμβάλουν.

Το στα­θε­ρό που έχει όλο αυτό το διά­στη­μα η κυβέρ­νη­σης στην πολι­τι­κή της, επε­σή­μα­νε, είναι ότι δεν θέλει να βάλει χέρι στα κέρ­δη των μεγά­λων ιδιω­τι­κών και δια­γνω­στι­κών αλυ­σί­δων. Και συνέ­χι­σε θέτο­ντας το ερώ­τη­μα «πως θα λύσουν οι 200 αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νοι για­τροί το πρό­βλη­μα των 100 δια­σω­λη­νω­μέ­νων εκτός ΜΕΘ;». Να για­τί λέμε, πρό­σθε­σε, επί­τα­ξη τώρα του ιδιω­τι­κού τομέα της υγεί­ας, του προ­σω­πι­κού και των υπο­δο­μών του, καθώς και μαζι­κές προ­σλή­ψεις προ­σω­πι­κού στα δημό­σια νοσο­κο­μεία. Το «ασύλ­λη­πτο» που ισχυ­ρί­ζε­ται η κυβέρ­νη­ση σε σχέ­ση με τις προ­σλή­ψεις που δια­τεί­νε­ται ότι έχει προ­χω­ρή­σει, είναι ότι έχου­με τους διπλά­σιους ασθε­νείς με τους ίδιους για­τρούς, κατέ­λη­ξε ο Γ. Σιδέρης.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο