Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επαγγελματική νίκη για τον Ολυμπιακό, «λευκή» ισοπαλία για τον ΠΑΟΚ

«Λευ­κή» ισο­πα­λία στο Παν­θεσ­σα­λι­κό Στά­διο, ΠΑΟΚ και Βόλος, στη μετα­ξύ τους ανα­μέ­τρη­ση για την 3η Αγω­νι­στι­κή της Σού­περ Λιγκ. Μετά το ματς με τον Ατρό­μη­το, αυτή είναι η δεύ­τε­ρη βαθ­μο­λο­γι­κή απώ­λεια για την ομά­δα του Αμπέλ Φερέι­ρα, που είχε το μυα­λό της στον επερ­χό­με­νο αγώ­να με την Κράσ­νο­νταρ για μια θέση στους ομί­λους του Τσά­μπιονς Λιγκ, ενώ είχε ευκαι­ρί­ες στο δεύ­τε­ρο ημί­χρο­νο, αλλά δεν τις αξιοποίησε.

Ο Ολυ­μπια­κός, αν και σχε­τι­κά δύσκο­λα επι­βλή­θη­κε στο γήπε­δο του απέ­να­ντι στο μαχη­τι­κό Παναι­τω­λι­κό,  και στρέ­φει πλέ­ον όλη του την προ­σο­χή στην δεύ­τε­ρη ανα­μέ­τρη­ση με την Ομό­νοια για το Τσά­μπιονς Λιγκ.

Επαγγελματική νίκη

Τη δεύ­τε­ρη νίκη σε ισά­ριθ­μες ανα­με­τρή­σεις του στη Super League, πανη­γύ­ρι­σε στο γήπε­δο «Καραϊ­σκά­κη» ο Ολυμπιακός.

Οι «ερυ­θρό­λευ­κοι» επι­κρά­τη­σαν 2–0 του Παναι­τω­λι­κού, για την 3η αγω­νι­στι­κή του πρω­τα­θλή­μα­τος, με τον Ελ Αρα­μπί να ανοί­γει το σκορ στο 48΄ και τον Καφού να «σφρα­γί­ζει» το «τρί­πο­ντο» στο 86΄. Η ανα­μέ­τρη­ση εξε­λί­χθη­κε σε μία καλή… προ­πό­νη­ση για τους «ερυ­θρό­λευ­κους», ενό­ψει της ρεβάνς με την Ομό­νοια (29/9) για τα πλέι οφ του Champions League.

Η καλά οργα­νω­μέ­νη άμυ­να του Παναι­τω­λι­κού δημιούρ­γη­σε προ­βλή­μα­τα στον Ολυ­μπια­κό στο πρώ­το ημί­χρο­νο, με τους «ερυ­θρό­λευ­κους» να έχουν να επι­δεί­ξουν μόλις δύο αξιό­λο­γες ευκαι­ρί­ες πριν πάρουν τον δρό­μο προς τα αποδυτήρια.

Η πρώ­τη ήρθε στο 40΄, όταν ο Μασού­ρας έγι­νε απο­δέ­κτης της σέντρας του Ελ Αρα­μπί από τα δεξιά και με δυνα­τό σουτ έστει­λε την μπά­λα στην εξω­τε­ρι­κή πλευ­ρά των διχτύ­ων του Κνετ. Τρία λεπτά αργό­τε­ρα, ο Ελ Αρα­μπί έπια­σε κεφα­λιά από το σημείο του πέναλ­τι, αλλά ο Κνετ απέ­κρου­σε εντυ­πω­σια­κά κρα­τώ­ντας ανέ­πα­φη την εστία του.

Ο Ολυ­μπια­κός, όπως έκα­νε και με τον Αστέ­ρα Τρί­πο­λης στην πρε­μιέ­ρα ανέ­βα­σε στρο­φές στο β΄ μέρος και «καθά­ρι­σε» το ματς. Με το… καλη­μέ­ρα στην επα­νά­λη­ψη οι Πει­ραιώ­τες άνοι­ξαν το σκορ. Στο 48΄ και μετά από ωραίο γύρι­σμα του Ραν­τζέ­λο­βιτς από τα δεξιά ο Ελ Αρα­μπί «εκτέ­λε­σε» τον Κνετ κι «έγρα­ψε» το 1–0.

Έντε­κα λεπτά αργό­τε­ρα, οι φιλο­ξε­νού­με­νοι ξέσπα­σαν προ­σω­ρι­νά σε πανη­γυ­ρι­σμούς, μετά το γκολ του Ματσό­λα, αλλά ο διαι­τη­τής υπέ­δει­ξε οφσάιντ. Η συνέ­χεια ανή­κε απο­κλει­στι­κά στον Ολυ­μπια­κό, ο οποί­ος όχι μόνο δεν απει­λή­θη­κε μέχρι το σφύ­ριγ­μα της λήξης, αλλά στο 86΄ «κλεί­δω­σε» τη νίκη.

Σε ρόλο δημιουρ­γού ο Χασάν, ο οποί­ος έκλε­ψε τη μπά­λα από τον Μεντί­να, έφυ­γε στην επί­θε­ση και την κατάλ­λη­λη στιγ­μή έδω­σε την ασίστ στον Καφού, με τον τελευ­ταίο να πλα­σά­ρει προ κενής εστί­ας (2–0).

Διαι­τη­τής: Σιδη­ρό­που­λος (Δωδε­κα­νή­σου)
Κίτρι­νες: Σισέ — Ματσόλα

Οι συν­θέ­σεις:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρ­τίνς): Σα, Σεμέ­δο, Σισέ, Μπρού­νο, Χολέ­μπας, Εμβι­λά (77΄ Καφού), Καμα­ρά, Ραν­τζέ­λο­βιτς (77΄ Ραφί­νια), Μασού­ρας (65΄ Μπου­χα­λά­κης), Κάι­περς (46΄ Βαλ­μπου­ε­νά), Ελ Αρα­μπί (70΄ Χασάν).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κνετ, Τζα­να­κά­κης, Λιά­βας, Καρα­σα­λί­δης, Κων­στα­ντό­που­λος (78΄ Ταχάρ), Βάντερ­σον (65΄ Μεντί­να), Τσιγ­γά­ρας (65΄ Αρι­γί­μπι), Ντάλ­σιο, Μάζου­ρεκ, Ντί­ας (72΄ Μεντό­σα), Ματσό­λα (78΄ Βέργος).

Στο μυαλό του μόνο το Champions League

O Βόλος υπε­ρα­σπί­στη­κε την έδρα του, υπο­χρε­ώ­νο­ντας τον ΠΑΟΚ σε απώ­λεια βαθ­μών για δεύ­τε­ρη δια­δο­χι­κή αγω­νι­στι­κή. Οι Θεσ­σα­λοί ανα­δεί­χθη­καν ισό­πα­λοι χωρίς τέρ­μα­τα με τους Θεσ­σα­λο­νι­κείς, για την 3η αγω­νι­στι­κή της Super League, με τους γηπε­δού­χους να έχουν τον έλεγ­χο στο πρώ­το ημί­χρο­νο και τους φιλο­ξε­νού­με­νους να χάνουν σωρεία ευκαι­ριών στην επανάληψη.

Ο βαθ­μός της ισο­πα­λί­ας σίγου­ρα είναι πολύ­τι­μος για τον Βόλο, ενώ ο ΠΑΟΚ είχε το… μυα­λό του στη ρεβάνς με τη Κράσ­νο­νταρ, «στρα­βο­πα­τώ­ντας» και πάλι, όπως είχε γίνει και πριν τον πρώ­το αγώ­να με τη ρωσι­κή ομά­δα, απέ­να­ντι στον Ατρό­μη­το στη Τού­μπα (1–1).

Ο Βόλος προ­σπά­θη­σε να αιφ­νι­διά­σει με το… καλη­μέ­ρα τον ΠΑΟΚ και στο 23΄ είχε την πρώ­τη του αξιό­λο­γη ευκαι­ρία, όταν ο Περέα βρέ­θη­κε μέσα στην αντί­πα­λη περιο­χή, αλλά το σουτ του απο­μα­κρύν­θη­κε μετά από τάκλιν του Ίνγκα­σον. Στο 32΄, ο Τσό­λακ κέρ­δι­σε το πέναλ­τι για τον ΠΑΟΚ, αλλά ο διαι­τη­τής το ακύ­ρω­σε μετά από έλεγ­χο του VAR, το οποίο υπέ­δει­ξε σωστά οφσάιντ.

Στην επα­νά­λη­ψη, ο ΠΑΟΚ ανέ­βα­σε ταχύ­τη­τα και από το 50΄ μέχρι το 65΄ είχε τρεις ευκαι­ρί­ες με πρω­τα­γω­νι­στές τους Περέι­ρα, Πέλ­κα και Τσό­λακ, αλλά καμία από αυτές δεν κατέ­λη­ξε στα δίχτυα… Οι Θεσ­σα­λο­νι­κείς προ­σπά­θη­σαν να αξιο­ποι­ή­σουν στον ενα­πο­μεί­να­ντα χρό­νο τα λάθη στην άμυ­νά του Βόλου, χωρίς όμως αποτέλεσμα…

Διαι­τη­τής: Φωτιάς (Πέλ­λας)
Κίτρι­νες: Περέα, Δου­βί­κας, Τέκιο, Γκουαροτσένα

Οι συν­θέ­σεις:

ΒΟΛΟΣ (Άνχελ Λόπεθ): Γκα­ρα­βέ­λης, Τέκιο, Κολό­μπο, Σάν­τσες, Φερ­ρά­ρι, Ριέν­στρα, Τσο­κά­νης, Περέα (50΄ Γκουα­ρο­τσέ­να), Μαρ­τί­νες (58΄ Μπαρ­τό­λο), Μπα­ριέ­ντος (86΄ Κιά­κος), Δουβίκας.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερ­φέι­ρα): Ζίβ­κο­βιτς, Κρέ­σπο, Ίνγκα­σον, Μιχάι, Νινούα, Εσί­τι (63΄ Ελ Καντου­ρί), Ουα­γκέ (73΄ Κού­τσιας), Περέι­ρα (64΄ Γιαν­νού­λης), Πέλ­κας (56΄ Ζίβ­κο­βιτς), Βρα­κάς (56΄ Τζό­λης) , Τσόλακ.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο