Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επανέρχεται το μέτρο περιορισμού των πελατών στα καταστήματα τροφίμων

Επα­νέρ­χε­ται το μέτρο περιο­ρι­σμού των πελα­τών που μπο­ρούν να βρί­σκο­νται ταυ­τό­χρο­να μέσα στα κατα­στή­μα­τα τροφίμων.

Δημο­σιεύ­τη­κε τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες στην Εφη­με­ρί­δα της Κυβέρ­νη­σης κοι­νή υπουρ­γι­κή από­φα­ση που ορί­ζει ότι από σήμε­ρα 13η Νοεμ­βρί­ου 2021 στις 06:00 ως την 22η Νοεμ­βρί­ου 2021 στις 06:00 η τήρη­ση απο­στά­σε­ων και παρου­σί­ας ενός ατό­μου ανά 9 τ.μ. στα κατα­στή­μα­τα τρο­φί­μων (σού­περ μάρ­κετ, μίνι μάρ­κετ, φούρ­νοι, κρε­ο­πω­λεία, ιχθυο­πω­λεία, ζαχα­ρο­πλα­στεία, κάβες…), στο πλαί­σιο των μέτρων κατά της δια­σπο­ράς του νέου κορονοϊού.

Για το λια­νε­μπό­ριο, τα κομ­μω­τή­ρια κ.λπ. συνε­χί­ζει να ισχύ­ει ότι οι πελά­τες εισέρ­χο­νται κατό­πιν υπο­χρε­ω­τι­κής επί­δει­ξης κατά την είσο­δο στο κατά­στη­μα πιστο­ποι­η­τι­κού εμβο­λια­σμού, ή πιστο­ποι­η­τι­κού νόση­σης, ή βεβαί­ω­σης αρνη­τι­κού δια­γνω­στι­κού ελέγ­χου για τον νέο κορο­νο­ϊό (PCR ή rapid test). Οι ανή­λι­κοι ηλι­κί­ας 4 ως 17 ετών μπο­ρούν να προ­σκο­μί­ζουν, εναλ­λα­κτι­κά, δήλω­ση αρνη­τι­κού αυτο­δια­γνω­στι­κού ελέγ­χου (self-test). Ειδι­κά για τις υπη­ρε­σί­ες μανι­κιούρ, πεντι­κιούρ, ποδο­λο­γί­ας και καλ­λω­πι­σμού νυχιών, προ­βλέ­πε­ται η ανά­πτυ­ξη δια­χω­ρι­στι­κού πετά­σμα­τος από πλεξιγκλάς.

Επι­πλέ­ον, από τα σού­περ μάρ­κετ, το λια­νε­μπό­ριο και τα κομ­μω­τή­ρια απα­γο­ρεύ­ε­ται η πώλη­ση προ­ϊ­ό­ντων κομ­μω­τι­κής για επαγ­γελ­μα­τι­κή χρή­ση σε μη έχο­ντες άδεια ασκή­σε­ως επαγ­γέλ­μα­τος κομ­μω­τή-κου­ρέα. Η πώλη­ση των προ­ϊ­ό­ντων κομ­μω­τι­κής για επαγ­γελ­μα­τι­κή χρή­ση επι­τρέ­πε­ται μόνο με την προ­ϋ­πό­θε­ση έκδο­σης του προ­βλε­πό­με­νου τιμο­λο­γί­ου και με την ταυ­τό­χρο­νη επί­δει­ξη επαγ­γελ­μα­τι­κής ταυτότητας.

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο