Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επαναλειτουργούν οι επιχειρήσεις από τις 18 Ιανουαρίου

Την επα­να­λει­τουρ­γία των επι­χει­ρή­σε­ων (λια­νε­μπό­ριο, κομ­μω­τή­ρια, επι­χει­ρή­σεις περι­ποί­η­σης νυχιών και ινστι­τού­τα αισθη­τι­κής) από τις 18 Ιανουα­ρί­ου ανα­κοί­νω­σε ο υφυ­πουρ­γός Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας και Δια­χεί­ρι­σης Κρί­σε­ων, Νίκος Χαρ­δα­λιάς στο πλαί­σιο της στα­δια­κής άρσης κάποιων περιορισμών.

Συγκε­κρι­μέ­να:

-Η επα­να­λει­τουρ­γία των επι­χει­ρή­σε­ων ξεκι­νά τη Δευ­τέ­ρα 18 Ιανουα­ρί­ου και δίνε­ται η δυνα­τό­τη­τα λει­τουρ­γί­ας στα κατα­στή­μα­τα (προ­αι­ρε­τι­κά) την Κυρια­κή 24 Ιανουα­ρί­ου. Επί­σης, οι επι­χει­ρή­σεις εφ’ όσον το επι­θυ­μούν μπο­ρούν να λει­τουρ­γούν από τις 7 το πρωί μέχρι τις 8 το βρά­δυ. Σημειώ­νε­ται ότι η μετα­κί­νη­ση προς κάθε επι­χεί­ρη­ση που λει­τουρ­γεί γίνε­ται με την απο­στο­λή SMS με την επι­λο­γή 2 «Μετά­βα­ση σε εν λει­τουρ­γία κατά­στη­μα προ­μη­θειών αγα­θών πρώ­της ανά­γκης» ή με το έντυ­πο-βεβαί­ω­ση κίνη­σης ή με χει­ρό­γρα­φη βεβαί­ω­ση κίνη­σης. Ο κατα­να­λω­τής οφεί­λει να δια­τη­ρεί το μήνυ­μα που έχει απο­στεί­λει στο 13033 προ­κει­μέ­νου να απο­δει­κνύ­ε­ται η ώρα απο­στο­λής του και έγκρι­σης της μετα­κί­νη­σης. Ο κατα­να­λω­τής δύνα­ται να πραγ­μα­το­ποιεί κάθε εμπο­ρι­κή του συναλ­λα­γή εντός 2 ωρών από την ώρα απο­στο­λής και έγκρι­σης του μηνύ­μα­τός του.

-Υπάρ­χει συζή­τη­ση για την αύξη­ση των προ­στί­μων θα εξε­τα­στεί στη συνέχεια.

-Δια­τη­ρεί­ται σε ισχύ η απα­γό­ρευ­ση κυκλο­φο­ρί­ας από τις 9 το βρά­δυ μέχρι τις 5 το πρωί, με τις εξαι­ρέ­σεις που ήδη ισχύουν.

-Δια­τη­ρεί­ται η απα­γό­ρευ­ση υπερ­το­πι­κών μετα­κι­νή­σε­ων. Κανείς δεν μπο­ρεί να μετα­κι­νη­θεί από νομό σε νομό παρά μόνο για συγκε­κρι­μέ­νους λόγους, όπως αυτοί ισχύ­ουν και τώρα.

Επί­σης, για τους λατρευ­τι­κούς χώρους ισχύ­ουν τα εξής: κατά τις λει­τουρ­γί­ες επι­τρέ­πε­ται ένα άτο­μο ανά 25 τετρα­γω­νι­κά μέτρα, με ανώ­τα­το όριο τα 50 άτο­μα και υπο­χρε­ω­τι­κή χρή­ση μάσκας.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο