Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επαναπατρίστηκε η σορός του ορειβάτη Αντώνη Συκάρη απ’ το Νεπάλ

Σε ειδι­κή εκδή­λω­ση στην Πάρ­νη­θα, την Κυρια­κή 19 Ιου­νί­ου, τιμή­θη­κε από συγ­γε­νείς, φίλους και λάτρεις της ορει­βα­σί­ας η μνή­μη του Έλλη­να αλπι­νι­στή Αντώ­νη Συκά­ρη που έχα­σε τη ζωή του τον περα­σμέ­νο Απρί­λη στο όρος Ντα­ου­λα­γκί­ρι των Ιμαλαϊων.

Έπει­τα από πολ­λές εβδο­μά­δες, η σορός του Α. Συκά­ρη επα­να­πα­τρί­στη­κε στην Ελλά­δα και η κηδεία πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε σε στε­νό κύκλο.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι ο κορυ­φαί­ος Έλλη­νας ορει­βά­της άφη­σε την τελευ­ταία του πνοή κατά την διάρ­κεια της κατά­βα­σης στο όρος Ντα­ου­λα­γκί­ρι του Νεπάλ, στα 7.400 μέτρα, στις 4 το πρωί της 12ης Απρι­λί­ου 2022, ύστε­ρα από τερά­στια σωμα­τι­κή και ψυχι­κή προ­σπά­θεια, καθώς και έλλει­ψη πρό­σθε­του οξυ­γό­νου. Ο Αντώ­νης Συκά­ρης ήταν 60 ετών.

Στα 32 χρό­νια της ορει­βα­τι­κής του ζωής, είχε κατα­φέ­ρει να ανέ­βει με επι­τυ­χία 170 κορυ­φές στο εξω­τε­ρι­κό πραγ­μα­το­ποιώ­ντας 66 ορει­βα­τι­κές απο­στο­λές σε 18 χώρες του κόσμου (Αλβα­νία, Αργε­ντι­νή, Γαλ­λία, Γεωρ­γία, Ελβε­τία Θιβέτ, Ιράν, Ιτα­λία, Κανα­δάς, Κένυα, Κίνα, Κιρ­γι­στάν, Μαρό­κο, Νεπάλ, Πακι­στάν, Περού, Ρωσία, Τανζανία).

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο